Langsom sagsbehandling truer solcelleprojekt

Hos Langelands Kommune går det så langsomt med behandlingen af en sag, der omhandler opførelsen af ti nye solcelleanlæg, at energikonsulenten bag ovevejer at droppe det ellers planlagte projekt.

Langsom sagsbehandling hos Langelands Kommune truer lige nu opførelsen af et stort solcelleprojekt på Langeland og Sydfyn..

Langeland Kommunes langsomme sagsbehandling truer lige nu et stort solcelleprojekt bestående af en opførelse af ti solcelleanlæg forskellige steder på Langeland og et enkelt sted i Svendborg Kommune. Det er energikonsulent Ole Andersen, der står bag projektet, men planerne har lange udsigter.

Der er gået næsten et år siden, Ole Andersen sendte de første ansøgninger af sted til Langelands Kommune, og der kan gå endnu et år før, at han får en eventuel byggetilladelse på plads. Det får energikonsulenten til at overveje at droppe projektet. Det skriver fyens.dk.

Læs også: Gaia Solar får ordre på Nordens største solcelleanlæg

”Hvis ikke vi har det hele klar inden udgangen af 2014, er det ikke sikkert, det er attraktivt nok økonomisk. Så kan vi være tvunget til at droppe hele projektet”, siger Ole Andersen.

Masser af arbejde til de langelandske håndværkere
Det store solcelleprojekt vil ifølge Ole Andersen give masser af arbejde til de langlandske håndværkere, og godt 4000 kW solenergi vil give et fornuftigt økonomisk afkast til omkring 350 familier på Langeland og lidt til ham selv. Derfor er det ifølge ham ærgerligt med den langsomme sagsbehandlingstid.

Derudover er planen med anlæggene også, at de skal være fælles, så naboer og borgere kan købe andele i anlægget og få del i fortjenesten.

Der skal en lokalplan til
Finn Granhøj, der er planchef hos infrastruktur, Langelands forvaltning for teknik-, natur- og miljøområdet, begrunder den langsomme sagsbehandlingstid med kravet om en lokalplan. Der skal altså en lokalplan til, før Ole Andersen kan få sin byggetilladelse.  

Læs også: Nu kan solcelleanlægget integreres i taget

”Anlæg, som de her, er betegnet som større tekniske anlæg, og de er lokalplan-pligtige. Det kræver, at vi først indstiller det til politikkerne, der herefter vedtager en lokalplan, der så sendes i høring, inden politikerne endelig vedtager det, hvorefter vi kan give byggetilladelser. Vi starter ved ingenting”, forklarer Finn Granhøj til Fyns Amts Avis.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

14.06.2024Installator.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

05.06.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

03.06.2024Eegholm A/S

Sponseret

Elcor slutter sig til tic elkas/Eegholm-gruppen

03.06.2024Eegholm A/S

Sponseret

Ny Group CEO for tic elkas/Eegholm-gruppen

31.05.2024Installator.dk

Stark har succes med udlejning af fuldt udrustede varebiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Ladestandere - Installation og dimensionering - Herning

Et ladestander-kursus sikrer dig en grundig gennemgang af kravene til forberedelse, dimensionering, installation og test af ladestandere til elbiler.

Dato

19.06.2024

Tid

12:30

Sted

Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
Dimensionering af nødstrømsanlæg (UPS) - Greve

Et kursus i UPS-anlæg fra ELsikkerhed sætter dig i stand til at dimensionere og beregne et UPS-anlæg og designe en driftssikker installation, der også kan serviceres spændingsløst.

Dato

25.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning