Lindab dyrker talenterne i succesfuldt talentprogram

Potentiale, ekstraordinær indsats og vilje til udvikling. Det er dét, der skal til for at blive optaget på Lindabs toårige talentprogram, som giver alle medarbejdere mulighed for at avancere sig og lære nyt. Nu er det første program veloverstået, og medarbejderne klar til at teste ny viden og kompetencer af.

Talentudvikling er typisk forbundet med unge elitesportsudøvere eller musikere, men talenter kan findes alle steder uanset fagområde og alder. Derfor igangsætte Lindab for to år siden et talentprogram, der havde til formål at udfordre og udvikle medarbejdere med viljen og potentialet til mere. Nu har de første medarbejdere gennemført programmet og er klar til nye udfordringer i virksomheden.

”Det er vores ansvar at støtte op om de medarbejdere, der har viljen til at lære nyt og udvikle sig. Sådan har vi altid tænkt, og med etableringen af talentprogrammet gør vi den udvikling mulig for alle dem, der har mod på mere,” fortæller Heino Juhl, marketing og HR-manager i Lindab.

Talent kommer i mange former
Talentprogrammet varer to år og består af fælles undervisning i salg, ledelse, kommunikation og økonomi samt et individuelt tilrettelagt forløb, hvor medarbejdere hver især vælger et område at dygtiggøre sig inden for. De tre talenter i første runde af talentprogrammet har både forskellige baggrunde og fagfelter, de ønskede at avancere sig på.

Ét af talenterne er Lasse Schmidt, der et halvt år inde i programmet blev tilbudt at skifte sin daglige arbejdsgang på produktionen ud med projektarbejde inden for procesoptimering.

”Jeg har altid brændt for at udfordre mig selv, og med min arbejdsplads i ryggen har det nu ført til et helt anderledes arbejde, end jeg havde tidligere. Nu arbejder jeg med projekter og procesoptimering, og det er vildt spændende,” udtaler Lasse Schmidt.

Et program for alle
Lysten til at prøve noget nyt kan melde sig efter mange år med den samme funktion i den samme stilling, men den kan også være drevet af nysgerrighed og ønsket om udfordring.

”Uanset incitament, alder og fagområde bør alle have lige muligheder for at udvikle sig. Vores talentprogram er for alle, ligegyldigt om man ønsker at opkvalificere sig mod en stilling med større ansvar, eller man har et ønske om at gå i en helt ny retning,” siger Heino Juhl og fortsætter:

”Der er mange fordele ved det her initiativ, men den største må absolut være den fælles værdi, der kommer ud af talentprogrammet. Det er personlig udvikling, der giver genlyd på tværs af hele virksomheden. Ikke nok med, at programmet fastholder vores loyale og dygtige medarbejdere, så sender det også både kolleger og omverdenen et signal om, at der er mange muligheder i Lindab, når først man er ansat og engageret.”

16.03.2023Lindab A/S

Sponseret

Træk frisk luft ind og udgifterne ned

28.11.2022Lindab A/S

Sponseret

Vind flotte gaver i Lindabs julekalender

20.10.2022Lindab A/S

Sponseret

Nyt brand- og røgstyringssystem fra Lindab

18.08.2022Lindab A/S

Sponseret

Fra intern sælger til Vest-europa direktør

14.06.2022Lindab A/S

Sponseret

Lindab opkøber danske Muncholm, specialist i produkter til blikkenslagere

10.05.2022Lindab A/S

Sponseret

Behovsstyret ventilation til enfamilie-boliger