Lys er liv – optimer trivslen med den rette belysning

De fleste af os arbejder mange timer inden døre året rundt, og naturligt dagslys er beviseligt nødvendigt for trivsel og helbred. Stadigt stigende krav om lavenergibyggeri giver udfordringer med at få nok dagslys.

Byggerier med store glaspartier har masser af lys, men kræver i perioder nedkøling og mere ventilation. Der er også risiko for blænding fra dagslyset. For lidt og for meget dagslys kan afhjælpes med den rette professionelle belysningsløsning, og perfekte lysforhold garanterer at trivslen inden døre højnes.

Individuelle løsninger afhjælper blænding

Lysets skarphed og blænding opfattes individuelt, og optimal arbejdsbelysning fordrer ofte individuelle løsninger. Direkte blænding, reflekser og spejlinger i skærmen fx fra vindueslys eller afspejling af loftlamper skal undgås. Rumbelysningen med spots, direkte eller indirekte lys kombineret med en individuel bordlampe med asymmetrisk lys specielt beregnet til skærmarbejde er et godt og effektiviserende arbejdslys. Individuelle løsninger kan løfte produktiviteten, fx kan man via en mobil app selv styre sin arbejdsbelysning.

Godt arbejdslys giver tilfredse og produktive medarbejdere


Belysningskvaliteten er vigtig, når vi skal trives og være effektive på arbejde. Belysning, der afspejler dagslyset mest muligt, er befordrende for arbejdsmiljøet og produktiviteten. Dagslyset flytter sig efter døgnets rytme, og behovet for at justere op og ned på arbejds- eller fokuslyset er individuelt. Undgå forkert belysning, reflekser og blænding i arbejdssituationen, for det kan medføre dårlige arbejdsstillinger, og dermed ømhed i nakke og ryg, ondt i øjnene, træthed og hovedpine. Det rette og gode lys derimod nedsætter sygefraværet og gavner produktiviteten.

Afspejl dagslyset med intelligent teknik

Kunstig belysning kan følge den naturlige døgnrytme gennem såkaldt døgnrytmelys. Lysets indstilling kan programmeres gennem sensorer så hele døgnets cyklus afspejles. Med Tunable-white lysløsninger bliver naturlige lys-mønstre gengivet med kombinationer af lyskvalitet, farve og intensitet. Lyset kan indstilles og ændres til forskellige lysscenarier alt afhængig af aktivitet: intenst fokus omkring en arbejdsopgave eller neddæmpet til præsentationer.

Få analyse, rådgivning og anbefalinger til den rette belysningsløsning. Vi kommer med forslag og lysberegninger til dit projekt. Sammen skaber vi lys, som mennesker trives i.
Kontakt os på 76 26 6700 eller besøg vores hjemmeside på www.luminex.dk

21.12.2021LUMINEX A/S

Sponseret

Luminex fusionerer med LED-TEK

11.11.2021LUMINEX A/S

Sponseret

Ny belysning hos GABBA.

20.07.2021LUMINEX A/S

Sponseret

Belysning i kolde temperaturer

07.07.2021LUMINEX A/S

Sponseret

Tag naturen med ind på kontoret.

22.06.2021LUMINEX A/S

Sponseret

Skinne system til Selected Car Group i Køge

15.06.2021LUMINEX A/S

Sponseret

Plantorama med optimal belysning