Månedens udfordring: Mangel på arbejdskraft kræver tæt daglig ledelsesopfølgning

Mangel på arbejdskraft er benspænd nummer ét for CBRE Integos mekaniske serviceforretning. Forretningsenheden er gået fra 48 til 62 medarbejdere på 12 måneder, men kunne beskæftige 70-75, hvis de ellers var til at få fat på. Men måske er der lys forude…, lyder det fra 26-årig afdelingschef, der på to år har gjort kometkarriere.

”Vi er de sidste 12 måneder gået fra cirka 48 til 62 medarbejdere plus syv eksterne freelancere på nuværende tidspunkt, men vi kunne beskæftige en del flere", fortæller Jannik Schjødt. Foto: CBRE Intego. .

De vedligeholder og reparerer mekaniske dele af industrivirksomheders produktionsudstyr, og behovet er stort. Forretningsområdet for mekanisk service er det ene ud af tre forretningsben, som CBRE Intego driver. De to andre områder er el og automation.

I Kolding sidder Jannik Schjødt som nyudnævnt afdelingschef for mekanisk service i Sydjylland og må konstatere, at de går glip af en del forretning, fordi de mangler kvalificerede medarbejdere.

Læs også: Månedens udfordring: Mangel på specialteknikere hæmmer væksten

”Vi er de sidste 12 måneder gået fra cirka 48 til 62 medarbejdere plus syv eksterne freelancere på nuværende tidspunkt, men vi kunne beskæftige en del flere. Vores medarbejdere er typisk uddannede smede, maskinarbejdere eller mekanikere, som kommer fra en intern vedligeholdelsesposition i en virksomhed. Oplæringen eller onboarding tager en del tid, fordi der er meget at lære” fortæller han og tilføjer:

”Det tager også en del tid, fordi smede, maskinarbejdere og mekanikere – i modsætning til for eksempel elektrikere - ofte er uvante med kundekontakt. Kundekontakt er faktisk en kompetence i sig selv, som skal læres, og som er vigtig for medarbejdernes trivsel og vores forretning. Onboarding kan tage op til fire måneder afhængig af medarbejderens erfaring”, fortæller Jannik Schjødt.

Tæt daglig ledelsesopfølgning
Han fremhæver, at det vigtigste virkemiddel til at fastholde samt skabe trivsel og effektivitet hos medarbejderne er tæt opfølgning fra nærmeste leder: ”Vi arbejder med en værdibaseret ledelsesstil, og derfor har lederne i det mekaniske område ansvaret for mellem otte og ti medarbejdere. Det betyder, at vi kan understøtte medarbejderne med daglig sparring og opfølgning, så de hele tiden oplever, at de har opbakning og den fornødne støtte. Det er vigtigt, fordi medarbejdernes arbejde ellers er ekstremt selvstændigt”.

Jannik Schjødt er uddannet klejnsmed og produktionsteknolog. Allerede i 2015 stiftede han bekendtskab med CBRE Intego, hvor han som selvstændig med virksomheden SJ-Produktion og arbejdede med stålkonstruktioner, hvor han udførte opgaver i samarbejde med CBRE Integos afdelinger i Kolding, Aarhus, Aalborg og Grindsted.

Der skal jo ske noget
”Jeg er jo kun 26 år, men jeg har faktisk ved siden af min uddannelse været selvstændig siden jeg var 18 år. Så man kan måske sige, at jeg er præget af, at der ’skal ske noget’, og jeg har allerede været inde over mange spændende opgaver”, fortæller han.

Han peger på, at han fortsat ser en spændende udvikling ved deres industrikunder, hvor markedssituationen vil medføre endnu mere behov for, at industrien bruger eksterne samarbejdspartnere.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Denne artikel er del af et tema:

Tema om arbejdskraft & uddannelse februar 2023

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle