Mange elkunder slipper billigere for transport af strøm

Fra den 1. juli 2023 bliver det billigere at få transporteret strøm hjem til boligen eller virksomheden for dem, som har adresse i netselskabets KONSTANTs forsyningsområde. Det NRGi-ejede netselskab, KONSTANT Net, sænker deres tariffer med 100 millioner kroner.

”Der er ingen tvivl om, at de sidste par års energipriser har haft stor indflydelse på økonomien hos mange af vores kunder. Både i erhvervslivet og i de private husstande. Så jeg er glad for, at vores andelshavere får værdi tilbage i form af lavere tariffer”, siger Jacob Vittrup, administrerende direktør i NRGi. Foto: NRGi..

De senere års høje energipriser har for alvor fået danskerne til at give deres elregning ekstra opmærksomhed, og der er nærmest gået sport i at følge prisen på el time for time. Men nu bliver en del af elregningen mindre, hvis du bor i netselskabets KONSTANTs forsyningsområde. De sænker nemlig deres nettariffer fra den 1. juli i år.
Hos energi- og rådgivningskoncernen NRGi, er man glade for udmeldingen fra KONSTANT. Det fortæller Jacob Vittrup, administrerende direktør i NRGi.

”Der er ingen tvivl om, at de sidste par års energipriser har haft stor indflydelse på økonomien hos mange af vores kunder. Både i erhvervslivet og i de private husstande. Så jeg er glad for, at vores andelshavere får værdi tilbage i form af lavere tariffer”, siger Jacob Vittrup.

Tariffer er det, man som elkunde betaler for at få transporteret strømmen ud til sine stikkontakter. Beløbet er med til at dække udgifter til drift og vedligeholdelse af elnettet, samt nettab – den strøm, som går tabt i elnettet, når den transporteres fra produktion og ud til landets husstande og virksomheder. Det er netop lavere udgifter til nettab, der er årsagen til, at tarifferne nu bliver sænket.

Ifølge beregninger fra KONSTANT Net vil en gennemsnitlig familie kunne se frem til at spare 10 procent på deres tariffer, hvis de har et årligt strømforbrug på 4.000 kWh. Bor man alene, og har et årligt forbrug på 2.000 kWh, vil man spare ca. 9,5 procent på at få transporteret strøm hjem til sig.

Udsigten til lavere tariffer kan måske få folk til at glemme deres gode sparevaner, men ifølge NRGi-direktøren, er det netop nu, man skal huske at slukke for strømmen, når man ikke bruger den.

”Vi kigger ind i en fremtid, hvor samfundet bliver mere og mere elektrificeret. Der kommer flere elbiler på vejene, og boligejere skifter i stigende grad deres olie- eller gasfyr ud med en elektrisk varmepumpe. Det vil øge belastningen af elnettet i hele landet. Så det giver forsat mening at holde fast i de gode sparevaner og flytte sit forbrug, hvis det er muligt. På den måde kan vi alle være med til aflaste elnettet. Og så vi må ikke glemme, at den billigste og grønneste strøm, fortsat er den, du ikke bruger”, lyder det fra Jacob Vittrup.

Læs også: I august skal kviksølvholdige lysstofrør udskiftes til LED

Flere netselskaber i Danmark, heriblandt KONSTANT Net, har indført det, der hedder tarifmodel 3.0. Det er en tidsopdelt model, som skal motivere folk til at flytte deres strømforbrug væk fra de tidspunkter på døgnet, hvor der bliver brugt mest strøm til andre tidspunkter på døgnet, hvor strømforbruget er lavere.

Tarifferne vil således være højere, når det generelle strømforbrug i samfundet er på sit højest, hvilket er mellem 17.00 og 21.00, mens de omvendt vil være lavere i løbet af natten i tidsrummet mellem 00.00 og 06.00, hvor strømforbruget og dermed belastningen på elnettet er på sit laveste.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Nævnt i denne artikel:

Relateret indhold

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

17.06.2024Installator.dk

Høje danske lønstigninger kan presse konkurrenceevnen

13.06.2024Alcadon ApS

Sponseret

Spørgsmål til de danske blæseteams og fibermontører

13.06.2024POWER TECHNIC ApS

Sponseret

IP67 tæt flicker free LED-driver med konstant -strøm eller -udgangsspænding

11.06.2024Alcadon ApS

Sponseret

[CASE] Fiberblæsning med en maskine tilpasset de danske forhold

11.06.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Meget kompakte elektroniske sikringer

10.06.2024Installator.dk

Der skal investeres 500 mia. årligt i EU´s elnet for at nå klimamål

10.06.2024XOLTA

Sponseret

Fremtidens batterier til netstabilisering og energioptimering

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
L-AUS ajour - Greve

Hold din viden om L-AUS ajour - hvert år

Dato

27.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

13.08.2024

Tid

09:00