Mange millioner skal skabe mere fjernvarme

Der var frist for ansøgninger til Fjernvarmepuljen den 2. december, og der har været massiv interesse for at søge puljen. Der er ansøgt for flere midler, end der er afsat, men Energistyrelsen vurderer alligevel, at der kommer til at være midler nok til alle de ansøgninger, der lever op til kravene.

Der var frist for ansøgninger til Fjernvarmepuljen den 2. december, og der har været massiv interesse for at søge puljen. Der er ansøgt for flere midler, end der er afsat, men Energistyrelsen vurderer alligevel, at der kommer til at være midler nok til alle de ansøgninger, der lever op til kravene. Foto: Arkivfoto..

Fjernvarmepuljen lukkede for ansøgninger fredag den 2. december. Energistyrelsen har modtaget 112 ansøgninger fra forskellige fjernvarmevirksomheder. I alt er der ansøgt for omkring 453 millioner kroner, der svarer til lidt over det beløb, der var i Fjernvarmepuljen. Der er dog fundet midler på reserven, så alle berettigede ansøgere vil kunne modtage støtte.

”Vi er glade for, at der har været så stor interesse for Fjernvarmepuljen. Det vidner om et stort fokus på hurtigt at få udrullet mere fjernvarme som erstatning for olie- og gasfyr”, siger vicedirektør i Energistyrelsen Stine Leth Rasmussen.

Fjernvarmepuljen giver tilskud til fjernvarmeværker, der ønsker at udrulle fjernvarmenet i nye områder, hvor der i dag opvarmes med olie- eller gasfyr. Puljen bidrager dermed til, at danskerne kommer af med deres olie- og gasfyr og til at reducere den danske CO2-udledning.

Læs også: Fjernvarme er den billigste opvarmningsform ifølge Danmarks Statistik

Partierne bag Klimaaftalen fra 2020 har over flere omgange (senest med Vinterpakken 2022) besluttet at allokere flere penge til fjernvarmepuljen. Der sker i lyset af krigen i Ukraine og den store efterspørgsel på at få udrullet mere ny fjernvarme til erstatning for olie- og gasfyr. Det betyder også, at der har været midler nok i puljen til at kunne imødekomme de mange ansøgte projekter i år.

”Vi er virkelig glade for at kunne fortælle, at det ser ud til, at vi kan give tilsagn til alle de ansøgninger, der lever op til kravene. Det er gode nyheder for forbrugerne, fjernvarmevirksomhederne, den grønne omstilling og forsyningssikkerheden,” siger vicedirektør i Energistyrelsen Stine Leth Rasmussen.     

Energistyrelsen er fortsat i gang med at sagsbehandle ansøgningerne. Det betyder, at der kan være ansøgninger, der ikke lever op til de krav, der er stillet til ansøgningerne. Hvis der er mangler i ansøgningerne, bliver den konkrete fjernvarmevirksomhed kontaktet af Energistyrelsen.
Hvis der er fjernvarmevirksomheder, der ikke har nået at søge inden for tidsfristen, så har de mulighed for at søge til næste år, hvor puljen åbner for ansøgninger på ny.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

27.06.2024Installator.dk

Andelshavere opløser kriseramt varmeværk

26.06.2024Installator.dk

Megafonmåling: Overvældende tilfredshed med fjernvarme

23.06.2024Belimo A/S

Sponseret

Ny online-skole om bedre HVAC

21.06.2024Installator.dk

Advokatfirma dumper alle parter i skandaleramt fjernvarmeprojekt

19.06.2024Installator.dk

Nu bygges fundamentet til EU´s største geotermiske anlæg

13.06.2024Installator.dk

Konservative klandrer regeringen for at hindre udnyttelse af overskudsvarme

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle