Markedet for sikkerhed er 660 milliarder kroner værd i 2030

Det globale marked for sikkerhed i byzoner er stort og vil vokse kraftigt de kommende år. Analysevirksomheden Grand View Research, Inc. forventer en såkaldt annualiseret årlig vækstrate (CAGR) på 14,5 procent. Det giver en markedsværdi på 660 milliarder koner i 2030.

Stigende offentlige og private investeringer i smarte byer skaber vækstmuligheder for sikkerhedsindustrien. Arkivfoto..

Den globale markedsstørrelse for sikkerhed i byer blev vurderet til 207 milliarder kroner i 2021 og forventes at vokse med en ’annualiseret’ eller sammensat årlig vækstrate (CAGR) på 14,5 procent fra 2022 til 2030.

Væksten i branchen skyldes de stigende offentlige investeringer i at forbedre sikkerhed i byerne og udvikling af avancerede teknologier som for eksempel kunstig intelligens (AI), big data analytics og cloud computing. De voksende investeringer i smart city-projekter fra forskellige regeringer skaber vækstmuligheder for industrien.

Covid-19 pandemien påvirkede industriens vækst negativt i 2020 indtil første kvartal af 2021. Industrien blev negativt påvirket midt i pandemi-perioden, da forskellige sikre byprojekter blev aflyst på grund af strenge sikkerhedsforanstaltninger håndhævet af regeringer for at kontrollere virusoverførslen.

Læs også: Sønderjyske byer får 22 tv-overvågningskameraer

Men betydelige investeringer i infrastrukturudviklingsaktiviteter, som er igangsat af forskellige regeringer fra midten af 2021 for at genoplive den pandemi-ramte økonomi, betyder, at analysehuset forventer, at industrien vil opleve markant vækst. Hurtig urbanisering og betydelig økonomisk vækst over hele kloden fremskynder vedtagelsen af integrerede sikre bysystemer for at øge sikkerheden gennem integrerede digitale platforme.

Urbanisering og kriminalitet
Den betydelige stigning i befolkningen stiller krav om høje niveauer af overvågningssystemer for at kontrollere kriminalitetsraten i byen. Regeringer i forskellige lande såsom Storbritannien, Indien, Australien og Norge investerer i bysikkerhedssystemer for at gøre gaderne mere sikre for kvinder og børn. Storbritanniens regering bevilligede for eksempel i juli 2022 314 milliarder kroner gennem sit Safer Street Fund-program for gade- og politimyndigheder til at tackle vold mod kvinder og piger (VAWG). Finansieringen vil blive brugt til at integrere lukkede kredsløbs-tv (CCTV) og smart gadebelysning på tværs af forskellige gader i Storbritannien.

Stigende regeringsinvesteringer tilskynder nøgleaktører til at vedtage forskellige forretningsstrategier for at opnå kontrakter af høj værdi fra regeringen, som kan bidrage med en kontinuerlig indtægtsstrøm. Disse aktører fokuserer på samarbejde med myndigheder for at integrere deres sikre bysystemer på tværs af forskellige steder.

Læs også: Solceller kan øge risikoen for brandspredning på flade tage

I juni 2022 samarbejdede Axis Smart City for eksempel med myndighederne i byen Melbourne for at opgradere byens Geelong og Melbournes CCTV-kameraer med Axis PTZ-kameraer. Disse avancerede teknologier udstyret med et kamera muliggør automatisk registrering mellem køretøjer og fodgængere og hjælper trafikledere med at forstå trafikstrømmen og kontrollere trafikken i regionen. Kameraerne er integreret med et centraliseret kontrolsystem, som håndteres af Victoria politi og andre specialuddannede rådspersonale.

Smart gadebelysning
Stigende offentlige og private investeringer i smarte byer skaber vækstmuligheder for industrien. Gennem smart city-projektet lægger bymyndighederne stor vægt på at øge sikkerheden i byerne ved blandt andet at installere:

• smart gadebelysning,
• centrale kommando- og kontrolsystemer,
• automatiske branddetektions- og undertrykkelsessystemer samt
• lokationssporingssystemer.

Virksomheder foretager fusioner og opkøb for at forbedre deres servicetilbud og tiltrække potentielle erhvervskunder. For eksempel købte Batic Investments and Logistics Co. i januar 2022 en aktiepost i Smart Solutions Co. for cirka 25 millioner kroner for dets informationsteknologi (IT) og kommunikationsløsninger i Saudi-Arabien. Virksomheden vil udnytte Smart Solutions ekspertise inden for kommunikationssystemer til at forbedre sine tjenester til offentlig sikkerhedskommunikation.

Nøgleaktører

Grand View Research, Inc peger på, at nøgleaktører på det globale marked for sikker by for eksempel omfatter:
• ABB Ltd.
• ALE International SAS
• BAE Systems PLC
• Bosch Energy and Building Solutions
• Esri
• Honeywell International Inc.
• Identiv, Inc. (3VR)
• NEC Corporation
• Siemens AB
• Teledyne FLIR LLC

Høj vækst i hardware
Hardwaresegmentet havde den største andel på mere end 62,5 procent i 2021. Segmentvæksten kan tilskrives fremskridt inden for forskellige hardware-løsninger til sikker by, såsom:

• CCTV,
• servere,
• Internet of Things (IoT) moduler,
• smart lights,
• Global Positioning Systemer (GPS),
• kommunikationssystemer og
• andre kontrolrumsenheder.

Virksomheder fokuserer på forskellige forretningsstrategier såsom fusioner og opkøb for at forbedre deres produktudbud og øge deres kundebase. I december 2021 købte Honeywell International Inc. for eksempel kommunikations-løsningsudbyder U.S. Digital Designs, Inc. for et ikke oplyst beløb. Med dette opkøb sigter Honeywell International Inc. på at forbedre sin kommunikationsportefølje til offentlig sikkerhed. Honeywell International Inc. vil udvikle forskellige hardwareløsninger, herunder afsendelses- og alarmeringskommunikationsløsninger, der muliggør nemt samarbejde mellem førstehjælpere med hurtig udrykningstid.

Analysehuset forventer også en betydelig CAGR i prognoseperioden for servicesegmentet. Servicesegmentet tilbyder forskellige ydelser, såsom:

• nem installation,
• fleksible betalingstjenester,
• skræddersyede løsninger og
• robuste eftersalgstjenester.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Denne artikel er del af et tema:

Tema om sikring & overvågning 2022

Relateret indhold

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

26.04.2024Armadan A/S

Sponseret

Armadan opretter afdeling for passiv brandsikring

25.04.2024Installator.dk

Dansk leverandør af virksomhedssikkerhed solgt til svensk selskab

23.04.2024Installator.dk

Ny rapport: Hver tredje SMV har ikke styr på IT-sikkerheden

22.04.2024RIB Software

Sponseret

Har du styr på kvalitetssikring af bærende konstruktioner?

19.04.2024BLICHFELD POWER & MEASUREMENTS A/S

Sponseret

Nu kan arbejdstøjet selv ringe efter hjælp!

05.04.2024SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Opsigtsvækkende nyheder præsenteres på Birmingham Security Expo 2024

Jobmarked

Se alle

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Greve)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Tune Kursuscenter, Grevevej 20, 2670 Greve

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde