Markedet for sikkerhed er 660 milliarder kroner værd i 2030

Det globale marked for sikkerhed i byzoner er stort og vil vokse kraftigt de kommende år. Analysevirksomheden Grand View Research, Inc. forventer en såkaldt annualiseret årlig vækstrate (CAGR) på 14,5 procent. Det giver en markedsværdi på 660 milliarder koner i 2030.

Stigende offentlige og private investeringer i smarte byer skaber vækstmuligheder for sikkerhedsindustrien. Arkivfoto..

Den globale markedsstørrelse for sikkerhed i byer blev vurderet til 207 milliarder kroner i 2021 og forventes at vokse med en ’annualiseret’ eller sammensat årlig vækstrate (CAGR) på 14,5 procent fra 2022 til 2030.

Væksten i branchen skyldes de stigende offentlige investeringer i at forbedre sikkerhed i byerne og udvikling af avancerede teknologier som for eksempel kunstig intelligens (AI), big data analytics og cloud computing. De voksende investeringer i smart city-projekter fra forskellige regeringer skaber vækstmuligheder for industrien.

Covid-19 pandemien påvirkede industriens vækst negativt i 2020 indtil første kvartal af 2021. Industrien blev negativt påvirket midt i pandemi-perioden, da forskellige sikre byprojekter blev aflyst på grund af strenge sikkerhedsforanstaltninger håndhævet af regeringer for at kontrollere virusoverførslen.

Læs også: Sønderjyske byer får 22 tv-overvågningskameraer

Men betydelige investeringer i infrastrukturudviklingsaktiviteter, som er igangsat af forskellige regeringer fra midten af 2021 for at genoplive den pandemi-ramte økonomi, betyder, at analysehuset forventer, at industrien vil opleve markant vækst. Hurtig urbanisering og betydelig økonomisk vækst over hele kloden fremskynder vedtagelsen af integrerede sikre bysystemer for at øge sikkerheden gennem integrerede digitale platforme.

Urbanisering og kriminalitet
Den betydelige stigning i befolkningen stiller krav om høje niveauer af overvågningssystemer for at kontrollere kriminalitetsraten i byen. Regeringer i forskellige lande såsom Storbritannien, Indien, Australien og Norge investerer i bysikkerhedssystemer for at gøre gaderne mere sikre for kvinder og børn. Storbritanniens regering bevilligede for eksempel i juli 2022 314 milliarder kroner gennem sit Safer Street Fund-program for gade- og politimyndigheder til at tackle vold mod kvinder og piger (VAWG). Finansieringen vil blive brugt til at integrere lukkede kredsløbs-tv (CCTV) og smart gadebelysning på tværs af forskellige gader i Storbritannien.

Stigende regeringsinvesteringer tilskynder nøgleaktører til at vedtage forskellige forretningsstrategier for at opnå kontrakter af høj værdi fra regeringen, som kan bidrage med en kontinuerlig indtægtsstrøm. Disse aktører fokuserer på samarbejde med myndigheder for at integrere deres sikre bysystemer på tværs af forskellige steder.

Læs også: Solceller kan øge risikoen for brandspredning på flade tage

I juni 2022 samarbejdede Axis Smart City for eksempel med myndighederne i byen Melbourne for at opgradere byens Geelong og Melbournes CCTV-kameraer med Axis PTZ-kameraer. Disse avancerede teknologier udstyret med et kamera muliggør automatisk registrering mellem køretøjer og fodgængere og hjælper trafikledere med at forstå trafikstrømmen og kontrollere trafikken i regionen. Kameraerne er integreret med et centraliseret kontrolsystem, som håndteres af Victoria politi og andre specialuddannede rådspersonale.

Smart gadebelysning
Stigende offentlige og private investeringer i smarte byer skaber vækstmuligheder for industrien. Gennem smart city-projektet lægger bymyndighederne stor vægt på at øge sikkerheden i byerne ved blandt andet at installere:

• smart gadebelysning,
• centrale kommando- og kontrolsystemer,
• automatiske branddetektions- og undertrykkelsessystemer samt
• lokationssporingssystemer.

Virksomheder foretager fusioner og opkøb for at forbedre deres servicetilbud og tiltrække potentielle erhvervskunder. For eksempel købte Batic Investments and Logistics Co. i januar 2022 en aktiepost i Smart Solutions Co. for cirka 25 millioner kroner for dets informationsteknologi (IT) og kommunikationsløsninger i Saudi-Arabien. Virksomheden vil udnytte Smart Solutions ekspertise inden for kommunikationssystemer til at forbedre sine tjenester til offentlig sikkerhedskommunikation.

Nøgleaktører

Grand View Research, Inc peger på, at nøgleaktører på det globale marked for sikker by for eksempel omfatter:
• ABB Ltd.
• ALE International SAS
• BAE Systems PLC
• Bosch Energy and Building Solutions
• Esri
• Honeywell International Inc.
• Identiv, Inc. (3VR)
• NEC Corporation
• Siemens AB
• Teledyne FLIR LLC

Høj vækst i hardware
Hardwaresegmentet havde den største andel på mere end 62,5 procent i 2021. Segmentvæksten kan tilskrives fremskridt inden for forskellige hardware-løsninger til sikker by, såsom:

• CCTV,
• servere,
• Internet of Things (IoT) moduler,
• smart lights,
• Global Positioning Systemer (GPS),
• kommunikationssystemer og
• andre kontrolrumsenheder.

Virksomheder fokuserer på forskellige forretningsstrategier såsom fusioner og opkøb for at forbedre deres produktudbud og øge deres kundebase. I december 2021 købte Honeywell International Inc. for eksempel kommunikations-løsningsudbyder U.S. Digital Designs, Inc. for et ikke oplyst beløb. Med dette opkøb sigter Honeywell International Inc. på at forbedre sin kommunikationsportefølje til offentlig sikkerhed. Honeywell International Inc. vil udvikle forskellige hardwareløsninger, herunder afsendelses- og alarmeringskommunikationsløsninger, der muliggør nemt samarbejde mellem førstehjælpere med hurtig udrykningstid.

Analysehuset forventer også en betydelig CAGR i prognoseperioden for servicesegmentet. Servicesegmentet tilbyder forskellige ydelser, såsom:

• nem installation,
• fleksible betalingstjenester,
• skræddersyede løsninger og
• robuste eftersalgstjenester.

Uponor

Sponseret

Innovativt projekt på Fyn forvandler overskudsvarme til gulvvarme

RIB Software

Sponseret

Tilmeld dig allerede nu helt gratis i RIB’s julekalender 2023 og vind fede præmier!

Denne artikel er del af et tema:

Tema om sikring & overvågning 2022

Mere fra...

08.12.2023Installator.dk

Pumpe-virksomheder går sammen

08.12.2023Installator.dk

Hansgrohe Group vinder tysk bæredygtighedspris

07.12.2023Installator.dk

Installatørplanet: Oplever I tyverier fra byggepladser.

07.12.2023Installator.dk

Nye krav i bygningsreglementet til bygningsautomatik

06.12.2023Installator.dk

Mange gazeller blandt medlemmerne af Tekniq Arbejdsgiverne

06.12.2023Installator.dk

Bravida Danmark har fundet sin nye topchef

05.12.2023Installator.dk

Bygma vil modtage udslidt elværktøj

05.12.2023Installator.dk

Undgå faldgruberne ved tv-overvågning af byggepladsen

Jobmarked

Se alle

ELTRONIC A/S

Service Delivery Manager

Vil du være en del af den spændende udviklingsrejse som serviceorganisationen i Eltronic A/S er på? Vi søger en dedikeret og teknisk velfunderet Service Delivery Manager til at lede vores serviceleverance og sikre, at vores kunder får den mest værdifulde oplevelse.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Operaparkfonden

Teknisk praktiker/vicevært til Operaparken

Operaparken med p-kælder, café og park åbnede i slutningen af oktober på dok-øen ved Operaen i København. Parken rummer et væld af moderne, tekniske installationer.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

VVS-Eksperten

Salgsmedarbejder med godt kendskab til VVS- og el-artikler - til Holbæk

Vil du bruge din faglige viden til at give vores kunder den bedste rådgivning? Her får du stor variation i opgaverne og sparring i et team af glade og kompetente kolleger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Unidrain A/S

Area Sales Manager til VVS-/byggebranchen Sjælland

Sælgerrollen hos Unidrain er en alsidig konsulentrolle, der kræver en kombination af teknisk viden, forhandlingsevner, entreprenørskab og engagement i at opbygge langsigtede og værdifulde relationer med kunder.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Syddansk Erhvervsskole

Faglærer til elektrikeruddannelsen

Har du lyst til en ny rejse i dit arbejdsliv med din baggrund som elektriker? Så vil vi meget gerne i dialog om muligheder for at blive faglærer på Syddansk Erhvervsskole.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

16.12.2023

Banedanmark

Tilsynsmedarbejder for højspændingsanlæg hos Banedanmark

Vil du have ansvaret for tilsyn med højspændingsanlæg og bidrage til at opretholde en høj forsyningssikkerhed samt stabil togdrift? Så er du måske vores nye kollega!

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

17.12.2023

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Køleanlæg og varmepumper

Køle- og varmepumpeanlæg er en stor del af de udfordringer, som bygge-, industri- og fjernvarmesektoren møder i forbindelse med den grønne omstilling i forhold til vedvarende energi

Dato

30.01.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VARMEPUMPER - VE-INSTALLATØR

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Dato

02.02.2024

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Dimex
Messe
Nedtællingen til Light + Building 2024 er i gang

Fra den 3. – 8. marts 2024 afvikles verdens førende messe for belysning og bygningsteknologi. Her præsenterer mere end 2.000 udstillere det sidste nye indenfor belysning, elektriske installationer samt automation, sikring og netværksløsninger.

Dato

03.03.2024

Tid

08:00

Sted

Frankfurt am Main

Avidenz A/S
Kursus
Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse (Aalborg)

Tag den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse hos Avidenz - autoriseret arbejdsmiljørådgiver.

Dato

05.03.2024

Tid

08:00

Sted

Scandic Aalborg, Hadsundvej 200, 9220 Aalborg Ø