Massiv efterspørgsel på produktspecifikke EPD’er

En leverandør af vandteknologiske løsninger, Wavin, er i fuld gang med at udarbejde dokumentation på produkter produceret på egne fabrikker og med et dedikeret mål om at kunne levere på hele porteføljen. Wavin får dagligt opkald fra rådgivere og kunder i branchen, der efterspørger EPD’er.

En leverandør af vandteknologiske løsninger, Wavin, er i fuld gang med at udarbejde dokumentation på produkter produceret på egne fabrikker og med et dedikeret mål om at kunne levere på hele porteføljen. Wavin får dagligt opkald fra rådgivere og kunder i branchen, der efterspørger EPD’er. Foto: Wavin .

Siden starten af året er det blevet lovpligtigt for bygherrer at dokumentere klimaregnskabet for de fleste nybyggerier, men også for andre typer af anlægsprojekter mærkes presset og efterspørgslen på EPD’er hos producenterne. For at kunne dokumentere de korrekte data er det vigtigt at vejlede kunder og rådgivere om de specifikke EPD’er på Wavins egne produkter.

”Det er et kendt og dokumenteret fakta, at byggebranchen står for en stor del af de globale CO2-udledninger, og som en af verdens førende producenter inden for VA- og VVS-løsninger ønsker vi at påtage os vores del af ansvaret. I løbet af det sidste år har vores Global Sustainability Team arbejdet intensivt på at udvikle produktspecifikke EPD’er til vores egne produkter fra alle Wavins fabrikker i Europa. Nu er en meget stor andel af disse endelig tilgængelige for vores kunder, og vi arbejder kontinuerligt på at fuldende porteføljen. Så vi er kommet meget langt”, siger David Jirout, Digitisation & Sustainability specialist hos Wavin Nordics.

Der findes overordnet to typer EPD'er: de produktspecifikke og de branchespecifikke. For Wavin har det været essentielt at udvikle produktspecifikke EPD’er, der dokumenterer miljøpåvirkningen gennem hele livscyklussen.

”Baseret på tredjepartsverificerede livscyklusvurderinger (LCA) vil vores EPD’er kortlægge miljøpåvirkningen af vores produkter på en gennemsigtig måde, så rådgivere og bygherrer kan få et præcist overblik over klimaaftrykket for hvert enkelt produkt. Det gør det nemmere for kunden at vælge de bedste produkter til deres projekter og sammenligne med andre produkter”, siger David Jirout.

Læs også: Ny app hjælper med livscyklusanalyser i byggeriet

Anneleen Veldhuizen, der er Sustainability Manager hos Wavin EMEA, tilføjer:

”Denne dokumentation vil også hjælpe os med at evaluere og optimere vores produktions- og forsyningskæde. De produktspecifikke EPD'er giver os klare indikationer på, hvor vi kan sætte ind med produktforbedringer og produktionstiltag, der bidrager til mindre klimaudledninger”.

Anneleen Veldhuizen fremhæver også, at produktspecifikke EPD'er klart er at foretrække, da CO2-værdierne for generiske data ofte er væsentligt højere end de produktspecifikke klimadata for deres VA- og VVS-produkter.

Kravene skærpes løbende
Selvom kravene i Bygningsreglementet i første omgang kun gælder for nybyggeri over 1.000 kvadratmeter, vil der over de kommende år ske en trinvis stramning af kravene til nedbringelse af CO2-udledning. Derudover gælder nuværende krav kun bygninger og ikke anlægsarbejder, hvor størstedelen af Wavins produkter med produktspecifikke EPD’er er repræsenteret.

”Vi får dagligt opkald fra rådgivere og kunder i branchen, der efterspørger EPD’er på vores produkter, og vi ved, at de produktspecifikke EPD’er kan være tungen på vægtskålen i mange projekter og udbud. På nuværende tidspunkt har vi EPD’er på langt de fleste produkter til VA, mens VVS-delen er lidt mere kompliceret. Vi er dog ved at være i mål med alle vores afløbssystemer. Vi ved, at kravene løbende skærpes, så det er med at holde skruen i vandet, indtil vi har EPD’er på alle produkter”, udtaler David Jirout.

For Wavin ligger arbejdet med EPD’er og gennemsigtighed i klimaaftrykket helt i tråd med den bæredygtighedsstrategi, som virksomheden vil stå for.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

08.07.2024Solar Danmark

Sponseret

Solar i strategisk samarbejde med Emaldo®

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

12.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Vi mødes på Folkemødet 2024 ...

06.06.2024Installator.dk

Hver fjerde boligejer vil investere i solceller

29.05.2024Installator.dk

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle