Massiv opgradering af antallet af ladeparker

Energiselskabet OK har besluttet at etablere 30-40 nye ladeparker ved trafikerede knudepunkter rundt omkring i landet. De første ladeparker bliver etableret ved OK’s nuværende lokationer i henholdsvis Vojens og Ikast.

Billedet viser, hvordan ladeparken ved OK på Jyllandsgade i Ikast kommer til at se ud. Foto: Nodo Arkitekter. .

Er du blandt det stigende antal elbilister, der er på farten langs det danske motorvejsnet, eller færdes du i eller omkring de større byer, så er der godt nyt. Inden udgangen af 2025 forventes 30-40 nye OK-ladeparker at stå klar til at kunne levere strøm til ladetrængende elbilister.

De første ladeparker kommer til at ligge ved OK på Lysbjergvej i Vojens og OK på Jyllandsgade i Ikast. På hver lokation opsættes der i alt seks lynladere med to CCS-udtag, der kan lade med en effekt op til 300 kW. Det vil sige, at der er plads til, at 12 elbiler kan lade ad gangen.

I de kommende år forventer OK at etablere mange flere ladeparker ved trafikerede knudepunkter. Det bliver ikke alene ved OK’s nuværende lokationer, at der etableres lynladere, men også ved nyanskaffede grunde. Det skal gøre det nemt og attraktivt for elbilister at oplade bilen, når de er på farten.

”I OK ønsker vi at give danske elbilister nem og hurtig adgang til opladning, når de skal fra A til B, så de hverken skal bruge for meget tid på at oplade, bekymre sig for rækkevidden eller afvige for meget fra deres rute for at finde en ladestander”, siger Kenneth Risborg Korsgaard, der er markedsdirektør i OK, og fortsætter:

”I første omgang kommer vi hovedsageligt til at etablere vores ladeparker langs det danske motorvejsnet og i og omkring de større byer. Ladeparkerne bliver desuden primært etableret i sammenhæng med muligheden for at købe mad og drikke samt toiletfaciliteter. For når bilen skal lades op, har mange måske lyst til at nyde en kop kaffe, mad, snacks eller andet, mens de venter”.

Hos OK er der stort fokus på at skabe en god brugeroplevelse. Derfor er designet på de kommende ladeparker ikke efterladt til tilfældighederne - tværtimod. Selve udtrykket og flowet omkring tilkørslen til de kommende ladeparker har fået stor opmærksomhed, da det er med til at skabe ro og overblik for kunderne.

”I tæt samarbejde med Nodo Arkitekter har vi haft fokus på både at sikre en konceptuel genkendelighed med vores øvrige forretningsområder og samtidig skabe et udtryk, der bærer OK ind i en ny æra, rent designmæssigt. Ladeparkerne kommer til at fremstå som et letgenkendeligt, monokromt element langs de danske motorveje og skal dermed give elbilisterne et godt overblik over OK’s lademuligheder”, siger Daniel Pedersen, der er produktudvikler i OK.

Læs også: Lokal grøn strøm til attraktive priser på Lolland

På nuværende tidspunkt er OK i forhandling omkring flere potentielle ladelokationer og har en målsætning om at etablere 30-40 ladeparker ved udgangen af 2025 og flere i de efterfølgende år. Ladeparkerne skal ligeledes understøtte OK’s samlede ladenetværk, som etableres overalt i Danmark. I 2025 vil OK’s ladenetværk derfor bestå af adskillige tusinde ladepunkter fordelt på lyn-, hurtig- og normalladere.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

21.06.2024Installator.dk

Advokatfirma dumper alle parter i skandaleramt fjernvarmeprojekt

21.06.2024Installator.dk

Nu skal der skrues op for sikkerheden omkring energisektoren

29.05.2024Installator.dk

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

28.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

23.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Robotter og tæt samarbejde om udvikling giver den grønne omstilling en hjælpende hånd

23.05.2024Installator.dk

Større rammer med energioptimerede løsninger venter

21.05.2024ARO ENERGY SOLUTIONS A/S

Sponseret

Fjernvarmeanlæg med dårlig afkøling er en energisluger og koster mange penge.

21.05.2024Installator.dk

Matematisk design åbner døren for store energibesparelser

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle