Maxus er den mest solgte el-varebil i Danmark

Det er kun lidt over et år siden, at de første udgaver af el-varebilen e-Deliver 3 rullede ind på det danske el-varebils-marked. Nu ligger Maxus nummer 1 på listen over flest solgte el-varebiler i Danmark i 2021.

Maxus e-Deliver 3 stod for 18,3 procent af salget af elvarebiler i Danmark i 2021. Foto: Maxus..

Maxus har på kort tid formået at blive en stor spiller på el-varebilsegmentet i Danmark, og har nu fået så stor succes, at el-bilmærket ligger i toppen, når det gælder elektriske varebiler.

”Stadig flere opdager fordelene ved at vælge en elektrisk bil, og markedet er i stor vækst, både i person- og varebilssegmentet. For varebiler er der ekstra mange fordele, man sparer ikke bare brændstof-, men også service, CO2-ejerafgift samt reparationsomkostninger”, fortæller Steffen Vilstrup, Country Manager i Maxus Danmark og tilføjer:

”Hos mange andre bilproducenter er der stor usikkerhed omkring adgang til biler og batteriproduktion. Men det er der ikke hos det kinesiske el-bilmærke, som har den fordel, at der er biler på lager og derfor kan tilbyde hurtig levering”.

Stadig flere opdager fordelene ved at vælge en elektrisk bil, og markedet er i stor vækst, både i person- og varebilssegmentet.

Steffen Vilstrup

Nye el-varebiler er kommet til
Maxus startede på markedet med den elektriske varebil, e-Deliver 3, men der er kommet flere til siden da. Den store varebil e-Deliver 9 er kommet til Danmark, og dette har været en stor succes. Med et varerum på 9,7 m³ og 11 m³ er e-Deliver 9 en af de største modeller i segmentet. Den har en rækkevidde på optil 353 km ved bykørsel og med en lastekapacitet på optil 1200 kg. Den store varebil har været en god supplering til den mindre e-Deliver 3, som fås i størrelserne 4,8 m³ og 6,3 m³.

Den store el-varebil, e-Deliver 9 kan bestilles med en batterikapacitet på 51,5 kWh, 72 kWh og 88,55 kWh, og bilen har derfor været attraktiv at få fingrene i.
Derudover er e-Deliver 9 som chassis også kommet til Danmark. Chassis er en fleksibel platform med mulighed for flere forskellige specialtilpasninger som boks, lift og lad. Bilen fås i to længder og med en totalvægt på optil 4050 kg. Dertil har den en batteristørrelse på 65 kWh der understøttes af otte års garanti.

Top 6 over mest solgte el-varebiler i Danmark 2021

Maxus e-Deliver: 3 266 styk / 18,3 procent af totale salg
Citroën Jumper: 238 / 12,9 procent
Peugeot Expert: 187 / 12,9 procent
Mercedes Sprinter: 103 / 7,1 procent
Nissan NV200: 96 / 6,6 procent
Toyota ProAce: 86 / 5,9 procent


I 2021 er 12,2 procent af alle personbiler og varevogne solgt i Danmark drevet af el. Kilde: Elbilviden.dk

Store ordrer i hus
”Vi har i 2021 fået større ordrer i hus, blandt andet fra Instabox og Bring. Den grønne omstilling er hovedfokus hos mange virksomheder og dette kan mærkes”, siger Steffen Vilstrup, Country Manager i Maxus Danmark.
Instabox er en fragttjeneste med ukompliceret forsendelse i hele Danmark og Sverige. Instabox har investeret i 43 Maxus el-varebiler, og Maxus Danmark forventer et godt fremtidigt samarbejde.
Logistikaktøren Bring har også valgt at investere i Maxus, og mange byer i Danmark får derfor leveret deres pakker på helt CO2-fri vis.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Denne artikel er del af et tema:

Tema om varevogne & værktøj 2022

Nævnt i denne artikel:

Relateret indhold

21.06.2024Installator.dk

Advokatfirma dumper alle parter i skandaleramt fjernvarmeprojekt

21.06.2024Installator.dk

Nu skal der skrues op for sikkerheden omkring energisektoren

20.06.2024Geovent

Sponseret

Besøg fra vores tætte samarbejdspartner ITEK: Fokus på NATO og forsvarsprojekter

20.06.2024Installator.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

20.06.2024Installator.dk

Tekniq Arbejdsgiverne: God dag for famlieejede virksomheder

20.06.2024Installator.dk

Bravida henter erfaren profil til regional direktør-stilling

19.06.2024Installator.dk

Vest-El A/S bliver en del af InstallatørGruppen

18.06.2024Alcadon ApS

Sponseret

Den heldige vinder af el-løbehjulet blev…

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle