Medarbejdere hos badleverandør går mod strømmen

Mens halvdelen af danske arbejdstagere forventer at skifte job i år, har de hos Nordic Bath stor succes med at fastholde medarbejdere i mere end et årti. Det skyldes blandt andet global integration af de skandinaviske værdier, stærke lokale teams og respekt for den enkelte medarbejder.

John Aamodt, direktør for Nordic Bath, fortæller, at flere af medarbejderne har været med på rejsen nærmest fra starten, og at de derfor har haft stor indflydelse på virksomhedens udvikling. Foto: Nordic Bath..

Vi skifter job som aldrig før. Mange arbejdstagere så især muligheden for at skifte job i 2022, hvor efterspørgslen på arbejdskraft voksede på tværs af brancher, viser tal fra Ballisager.

Tendensen er dog lige omvendt hos Nordic Bath, en del af ITP Group, som tilbyder skræddersyede badeværelseskoncepter til detailhandlen. I stedet for at søge videre bliver mange af medarbejderne hængende markant længere end gennemsnitsansættelsen på 7,5 år ifølge tal fra OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development):

”Meget tyder på, at medarbejderne er tilfredse. Selvom organisationen opererer over hele verden, har vi lagt vægt på at implementere de skandinaviske værdier og tankegang på alle kontorerne. I kombination med lokal viden, know-how og de rette kompetencer udgør det forudsætningerne for et stærkt team”, fortæller John Aamodt, direktør for Nordic Bath.

Årlig hyldest og udlandsrejser
Hos Nordic Bath tager de ikke medarbejderne for givet. Derfor har de siden 2016 fejret alle medarbejdere i Kina, der har været hos ITP i 10 eller 15 år. Og der er faktisk mange, der bliver hos virksomheden så længe. Hele 43 medarbejdere har fejret 10-års jubilæum fra 2016 til 2023, imens ni er blevet hyldet for deres 15-års jubilæum.

Læs også: Bæredygtig emballage skaber værdi hele vejen rundt

”Det betyder noget, at man bliver anerkendt. Derfor holder vi en årlig middag for dem, der har haft jubilæum, hvor vi hylder dem. Det er de små ting, som ender med at være store ting”, siger John Aamodt.

Det er dog ikke kun medarbejdernes jubilæer, der bliver markeret hos ITP Group. Til virksomhedens eget 20-års jubilæum inviterede de alle ansatte, lige fra direktøren til chaufføren og rengøringshjælpen, til Danmark og Norge. Flere havde aldrig været ude at rejse før, så turen til Norden var en helt særlig oplevelse.

”Flere af medarbejderne har været med på rejsen nærmest fra starten, så de har haft stor indflydelse på virksomhedens udvikling til, hvor vi er i dag. De er en integreret del af vores kultur”, tilføjer John Aamodt.

Det styrker kvaliteten
Nogle af de store fordele ved at kunne holde på sine medarbejdere er konsekvens og kvalitetssikring.

”Hele vores team i Kina sidder direkte og kommunikerer med kunderne, og på den måde får de ejerskab over deres arbejde. Det har opbygget en kultur, hvor en stærk base af folk ved lige præcis, hvordan vi gør tingene. Derfor er der ikke noget, der forlader Kina, hvis ikke det er 100 procent korrekt”, fortæller John Aamodt og uddyber:

”Som kundernes forlængede arm er det vigtigt for os at skabe stabilitet omkring processen, og det gør vi blandt andet med et professionelt og fast medarbejderteam”.

Derfor er det heller ikke kun medarbejderne, der bliver hængende hos Nordic Bath år efter år: ”Kunderne har også været hos os i 10-15 år. De kender os og ved, at de er i sikre hænder”, afslutter John Aamodt.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.05.2024Installator.dk

Nordlys nedlægger en række elprodukter

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

24.05.2024Carlog System

Sponseret

Tak for besøget!

23.05.2024KlarPris A/S

Sponseret

Vi er KlarPris - Selvfølgelig er vi med dig hele vejen!

23.05.2024Installator.dk

SMV´er kan nu hente gratis hjælp til bæredygtighedsrapporteringen

23.05.2024Frese A/S

Sponseret

Frese udvider direktionen – og ruster sig til yderligere vækst

22.05.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

Tilslutningsløsninger til solceller

22.05.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Kom til Inspirationsdagen 2024

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde