Messen markerer et kvantespring for vvs-branchen

Energiudnyttelse og -besparelser sætter agendaen i vvs-branchen. Central aktør forventer, at VVS-Messen 2023 den 24.-26. maj vil demonstrere, at branchen er i færd med et kvantespring med ny teknologi og nye løsninger, der kan få bygninger til ’at køre endnu længere på literen’.

”Interessen for energieffektivisering af bygningernes tekniske installationer er enorm. Det forventer jeg vil dominere messen i maj. Der vil være stærkt fokus på alle former for energieffektivitet”, fortæller Per Rømer. Foto: VVS-Messen 2021. .

Danmark og det meste af verden er kastet ud i en energikrise. Det betyder, at efterspørgslen efter at få både private boliger og erhvervsbygninger til ’at køre endnu længere på literen’ er markant.

”Interessen for energieffektivisering af bygningernes tekniske installationer er enorm. Det forventer jeg vil dominere messen i maj. Der vil være stærkt fokus på alle former for ressource- og energieffektivitet”, fortæller Per Rømer, som er administrerende direktør for VELTEK. VELTEK arrangerer VVS-Messen 2023 i samarbejde med Odense Congress Center.

Han tilføjer: ”Der vil være masser af viden, løsninger og produkter, som er orienteret mod at hjælpe de mange bygningsejere, der gerne vil konvertere væk fra gasfyr og andre fossile brændstoffer.

Læs også: Installatørpanelet om den grønne omstilling

Jeg mener, det er en primær opgave for alle installatører at have bred og dyb viden om dette område. Fordi det spiller så stor en rolle for bygningers driftsomkostninger, og det vil være en fejl som installatør ikke at sætte sig grundigt ind i nye muligheder og undgå faldgruber”.

Fokus på økonomi
Han forventer derfor også, at VVS-Messen 2023 vil have en stærk økonomisk orientering, hvor vvs-branchens kunders primære spørgsmål lyder: Hvordan kan jeg sænke min bygnings driftsomkostninger?

Virkemidler til at reducere bygningers drifts- og energiomkostninger kan for eksempel være:

• Varmepumper – både luft-til-vand og jordvarmepumper.
• Alle former for varmestyring og varmefordelingssystemer.
• Apps og digitale løsninger til overvågning af prisudsving og forbrug.
• Løsninger til energifleksibilitet med selvstyrende og prognosestyrede løsninger.
• Elektroniske termostater der kan tilbyde mere præcis og aktiv varmestyring via fx tablets og smartphones.
• Vandspare, - behandling og -forbrugsstyring.
• Vandsystemer, spildevand.
• Mere effektiv og energieffektiv ventilation.

”Både energikrisen og klimakrisen har rejst et flag i vvs-, el-, ventilations- og bygningsautomatikbranchen om at være skarp på energieffektivitet og også de digitale intelligente løsninger, der kan hjælpe med på automatisk vis at overvåge og optimere energiforbruget. Mange bygningsejere følger i øjeblikket aktivt med i strømprisernes udsving og forsøger at tilpasse forbruget til prisudsvingene. Jeg tror, vi meget snart vil se en efterspørgsel for at automatisere denne ”manuelle” tilpasning med selvstyrende løsninger”, fortæller Per Rømer.

Læs også: VVS-messe løfter både fagligt og socialt

Løsningerne findes allerede
Han fremhæver, at teknologierne og løsningerne langt hen ad vejen allerede findes på marked, og at det nu i høj grad handler om at få dem ud og gøre gavn i bygningerne. Her spiller installatører en hovedrolle, fordi de har kontakten til bygningsejeren. Netop derfor er VVS-Messen ifølge Per Rømer så afgørende. Det er her installatørerne kan hente den nyeste og vigtige viden om branchens udvikling og de kvantespringer, den tager i Danmark.

Det kan installatørerne ved at tale med udstillere og se de nyeste produkter. De kan også hente ny viden på Fagligt Forum, som messens program af faglige oplæg. Oplæggene vil blive leveret af eksterne fagfolk, der vil præsentere ny viden om varmepumper, legionella, ventilation og meget andet i oplæg á 30 minutters varighed. Oplæggene vil blive afholdt alle messens tre dage, og Per Rømer understreger, at de vil være renset for kommercielle budskaber og vil være 100 procent faglige. ”Det er ikke udstilleroplæg. Det er rene fagfolk, der leverer faglig samt praktisk viden i kort og letforståelig form”, fortæller han.

Messehallerne er tæt på udsolgt
Per Rømer oplyser, at messen oplever stor udstillerinteresse og i skrivende stund (medio februar, red.) kun har to mindre stande tilbage. VVS-Messen slog udstillerrekord i 2015, 2017 og 2019. I 2021 blev messen udskudt på grund af covid-19, og den endte med at blive afholdt om efteråret, som er et skævt tidspunkt i forhold til branchens normale cyklus. Her var udstillerdeltagelsen 20 procent under 2019-niveauet, men besøgstallet var dog kun 10 procent under 2019.

”Vi oplevede i 2021 et stort opsparet behov for at komme og se fysiske produkter og have rigtige faglige samtaler med andre fagfolk. Vi forventer af samme årsag mange gæster på VVS23, men også fordi der i disse tider introduceres mange grønne teknologier på markedet. Der er endvidere en tendens til, at mange udstillere ønsker større stande, fordi de simpelthen har flere produkter og mere på hjertet”, fortæller Per Rømer.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.05.2024Installator.dk

Nordlys nedlægger en række elprodukter

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

24.05.2024Carlog System

Sponseret

Tak for besøget!

23.05.2024KlarPris A/S

Sponseret

Vi er KlarPris - Selvfølgelig er vi med dig hele vejen!

23.05.2024Installator.dk

SMV´er kan nu hente gratis hjælp til bæredygtighedsrapporteringen

23.05.2024Frese A/S

Sponseret

Frese udvider direktionen – og ruster sig til yderligere vækst

22.05.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

Tilslutningsløsninger til solceller

22.05.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Kom til Inspirationsdagen 2024

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde