Milliontilskud til lovende energiprojekter

Dansk Energi støtter 20 konkrete projekter med i alt 21,5 millioner kroner fra ELFORSK puljen. Projekterne skal bane vejen til et mere energieffektivt Danmark uden afhængighed af fossile brændsler.

Årets ELFORSK-støtte på i alt 21,5 millioner er netop blevet uddelt til 20 projekter, som skal være med til at skabe et Danmark, der er uafhængigt af fossile brændsler. De udvalgte projekter spænder bredt, men i år har fokus især været på bygninger og bygningsinstallationer, som rummer et markant potentiale. De udvalgte projekter skal dels fremme den grønne omstilling i Danmark, dels udnytte de voksende markeder i udlandet for eksempelvis energieffektivisering.

”Vi fokuserer i år i langt højere grad på bygninger. Med sidste års energiforlig øges indsatsen for at energieffektivisere markant og der er et eksplicit politisk ønske om at skabe forbedringer i boligmassen. Der er rigtig mange gode projekter undervejs med støtte fra ELFORSK, hvor man kan optimere brugen af energi helt fra en bygningens fundament lægges frem til husene skal opvarmes,” fortæller Jørgens S. Christensen, forsknings- og teknologidirektør i Dansk Energi med ansvar for ELFORSK.

Støtte til Danfoss
Energieffektivisering og brug af mere og mere el til transport, opvarmning og produktion er begge omdrejningspunkter i energiforliget fra marts 2013. Her er forskning og udvikling væsentlige virkemidler for at nå de politiske mål. Samtidig rummer investeringen i nytænkning og ny teknologi også et eksportpotentiale.

”Et af de projekter som vi støtter, skal udvikle en helt ny generation af energieffektive varmepumper med Danfoss og Nilan A/S. Er Danmark først med varmepumper af energiklasse A+++, så fremmer det både den grønne omstilling og samtidig lægger vi sporet til et nyt eksporteventyr. Der er et betydeligt vækstpotentiale i grøn teknologi og de muligheder, ser vi som en væsentlig gevinst ved den aktive støtte af forsknings- og udviklingsprojekterne, afslutter Jørgen S. Christensen.

-LA

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

05.06.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle