Mindst 25% lavere emission: GF Piping Systems butterflyventil 565 i plast slår alternativer i metal

GF Piping Systems bestilte Swiss Climate AG til at udføre en livscyklusvurdering (LCA) for butterflyventil 565 og sammenligne den med et alternativ i metal. Nu har den schweiziske virksomhed udgivet en hvidbog baseret på resultaterne. Derudover har LCA gjort det muligt for butterflyventil 565 at blive den første industrielle butterflyventil med en EPD (Environmental Product Declaration).

I nutidens industrier er operatører i stigende grad afhængige af langtidsholdbare og sikre rørsystemer, der hjælper dem med at lukke vandkredsløb, reducere lækager og optimere deres vandforbrug. Men for at opnå den nødvendige levetid og bæredygtighed af disse rørsystemer, er valget af materiale afgørende.

Den schweiziske leverandør af rørsystemer GF Piping Systems bestilte derfor en livscyklusvurdering af plast-butterflyventilen 565 hos det uafhængige institut Swiss Climate AG. Systemgrænserne samt kvaliteten og omfanget af LCA'en blev defineret i overensstemmelse med produktkategorireglen (PCR) 2019:143. For at sætte resultaterne i sammenhæng, blev en butterflyventil 565 DN100 sammenlignet med en tilsvarende metalventil i samme konfiguration.


Swiss Climate AG er kommet til den konklusion, at plastventilen overgår metalventilen på en række nøgleområder. Butterflyventil 565 udleder væsentligt færre drivhusgasemissioner, når man sammenligner de to materialers individuelle levetid. Dette mellemrum øges yderligere, når man tager i betragtning, at metalventilen skulle udskiftes omkring tre gange i løbet af 565'erens forventede 23-årige levetid. Derudover har plastventilen et lavere vandaftryk.


Jochen Hamburger, Product Manager for ventiler hos GF Piping Systems, er tilfreds med resultaterne som er offentliggjort i hvidbogen. "Vi har fokuseret på plast som rørmateriale i mange årtier, og vores produkter transporterer pålideligt vand, kemikalier og gas i en lang række applikationer på tværs af industrier. At bevise, at vores 565 udleder 25% færre drivhusgasemissioner sammenlignet med en metalventil, har bekræftet vores tro på, at plastrørsystemer er en langtidsholdbar, omkostningseffektiv og bæredygtig løsning. Samtidig tilbyder EPD-certificeringen, som er den første for en industriel butterflyventil, vores kunder transparent information om 565'eren og giver dem mulighed for at træffe en informeret beslutning baseret på en uafhængig analyse.”


Butterflyventilen 565 monteres mellem to flanger og er designet til vand- og vandbehandlingsapplikationer og er velegnet til en bred vifte af plastrørsystemer og flangestandarder. 565 har en meget høj tryk- og temperaturmodstand (PN16 ved 80°C). Ydermere fører materiale-egenskaberne af ventilens plastkomponenter til en 60% lavere vægt sammenlignet med metal og gør det mere omkostningseffektivt på grund af en længere levetid og lavere vedligeholdelseskrav. Standard digitale grænseflader gør det muligt at udstyre butterflyventil 565 med ekstra tilbehør og forskellige typer aktuering.

Få fuld adgang til hvidbogen her.

Mere fra...

07.05.2024Georg Fischer

Sponseret

Ny Forsyningsbog nr. 6

02.05.2024Georg Fischer

Sponseret

GF Piping Systems leverer 5.000 ventiler til revolutionerende bioplastproduktion i Kina

26.02.2024Georg Fischer

Sponseret

Bygget til fremtiden: GF Piping Systems introducerer butterflyventilen 565 Lug-type

15.05.2023Georg Fischer

Sponseret

Hycleen Automation System: Optimal Cirkulationsstyring

05.04.2023Georg Fischer

Sponseret

Mindst 25% lavere emission: GF Piping Systems butterflyventil 565 i plast slår alternativer i metal

20.10.2022Georg Fischer

Sponseret

Broen fra store til små dimensioner: Det nye COOL-FIT 2.0 Push System