Minister bøjer sig for solcelleejere

Efter en kraftig reaktion hos 82.000 solcelleejere har klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt nu bedt Energinet.dk om at finde alternative løsninger i sagen om omdiskuteret ekstraregning.

Nu vil klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt alligevel gerne hjælpe de 82.000 solcelleejere, der risikerer at få en ekstra stor regning på grund af ny afregningsmodel. Foto: Energi-, Forsynings-, og Klimaminsteriet. .

For kun en måned siden ville klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) slet ikke gå ind i sagen om Energinet.dk's forslag om en ny måde at afregne strøm på fra 2018, der i sidste ende kunne betyde højere udgifter for op mod 82.000 solcelleejere.

Men nu har piben imidlertid fået en anden lyd. For nu har ministeren meddelt, at han bøjer sig for kritikken fra solcelleejerne og vil i stedet forsøge at slå en streg over den omdiskuterede ekstraregning, skriver Finans.dk:

”Energinet.dk har foreslået en model, der har ført til kraftig reaktion hos solcelleejerne. Det har jeg registreret mig. Og på den baggrund har jeg bedt Energinet.dk og ministeriet om at få alternative modeller på bordet”, siger Lars Christian Lilleholt til Finans.dk og fortsætter:

”Jeg vil gerne se på mulighederne for at hjælpe gruppen af solcelleejere, som er kommet i klemme på den måde, der afregnes på”.

Læs også: Næste generation af solceller er på vej

Uenighed om beløb på ekstraregninger
Ifølge Finans.dk risikerer de 82.000 solcelleejere årlige ekstraregninger på op mod 25 millioner kroner, fordi det statsejede Energinet vil tvinge dem væk fra en særlig prismodel med årsafregning og over mod standarden på markedet.

Beløbet på ekstraregningerne er dog et andet, hvis man spørger Energinet.dk. Her mener man, at de berørte anlægsejere skal betale mellem 200 og 500 kroner ekstra hvert år. Og det er et skøn, der er alt for lavt, mener mange af solcelleejerne.

Således har Dansk Solcelleforening kaldt tiltaget for et klokkeklart løftebrud på en aftale fra 2012, som Venstre selv var med til at indgå, og som fredede solcelleejerne frem mod 2032, skriver Finans.dk.

Læs også: Nye afregningsregler rammer solcelleejere på pengepungen

Hos Energinet.dk vil man på ministerens opfordring åbne sagen igen, selvom man mener, at afregningsmodellen var den bedste og mest effektive for markedet og den, som bedst understøttede tilpasningen til grøn energi:

”Vi noterer os dog, at ministeren ønsker, at vi ser på det igen. Det vil vi gerne bidrage til. Vi starter en dialog med ministeriet, energistyrelsen og branchen igen”, siger Signe Horn Rosted, der er områdeleder, til Finans.dk.

- EL

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

10.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

05.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

Hvilket datakabel er bedst til din industrielle applikation?

05.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle