NCC-enhed markerer to år uden arbejdsulykker

NCC Constructions afdeling for tekniske installationer fejrer to år uden arbejdsulykker.

Analyse, aktiv forebyggelse og dialog har været vejen frem til at undgå arbejdsulykker igennem de sidste to år for NCC’s specialafdeling for elektrikere og ventilationsinstallatører, der tæller omkring 100 timelønnede og 50 funktionærer.

Tidligere var der eksempelvis et højt antal knivskader. Det blev noget uortodokst løst ved simpelthen at fratage medarbejderne deres Stanley-knive.

”Vi analyserede problemets årsag og fandt frem til, at størstedelen af knivskaderne skete, når de ansatte brugte kniven i situationer, hvor et andet værktøj egentlig skulle være brugt. Så vi fjernede knivene fra standardværktøjet og har nu kun knive og tykke handsker der, hvor opgaverne kræver det. På den måde faldt antallet af ulykker markant,” fortæller Jørgen L. Christensen, sektionsdirektør i NCC Construction.

Nul ulykker giver bedre akkord
En anden udfordring var risikoen for fysiske skader, når der skulle kravles og arbejdes i belastende stillinger. Ofte fik den samme medarbejder til opgave at lave gentagne arbejdsfunktioner i længere tid ad gangen, fordi sjakket mente, at det var mest tidseffektivt. Ledelsen fik professionelle til at se på ergonomien og komme med nogle løsningsforslag, og et af dem blev at lade opgaverne rokere mellem sjakkets folk.

”I starten var der nogle, som var nervøse for, at det ville gå ud over deres akkord. Med tiden har vi dog set, at det er mere effektivt end før, fordi vi med nul ulykker altid har viden og kompetence til stede på pladserne. Vi skal aldrig vente på, at nogen skal komme tilbage på arbejde efter en skade,” siger Jørgen L. Christensen.

Ny sikkerhedskultur i NCC
Siden nytår er NCC Construction gået nye veje i et forsøg på at skabe en anderledes sikkerhedskultur i hele virksomheden. Det sker delvist i erkendelse af, at tidligere interne arbejdsmiljøkampagner ikke har haft en tilstrækkeligt tilfredsstillende og langvarig effekt.
Centralt i den nye kultur står tre kernebudskaber, som skal være kulturbærende fremover: ”Tag vare på hinanden – Tænk fremad – Sig fra”.

”Målet er at skabe en arbejds- og sikkerhedskultur, hvor det ikke er nødvendigt at sige ’pas nu på sikkerheden’ hele tiden, for det bliver folk døve over for. I stedet arbejder vi med at skabe en virksomhedskultur, hvor man som en refleks bliver vant til at tænke sikkerheden ind i alt, hvad man foretager sig”, siger viceadministrerende direktør for NCC Construction Klaus Kaae.

- OWG

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.05.2024Installator.dk

Nordlys nedlægger en række elprodukter

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

11.04.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

Grønne resultater: AO på vej mod halvering af CO2-udledningen

09.04.2024TEC7

Sponseret

Produktnyhed: Revolutionerende limning af store områder.

04.04.2024Installator.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

22.03.2024RIB Software

Sponseret

Deltag i ny markedsundersøgelse og vind 1 stk. Apple Airpods (3. generation)!

19.03.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Kundetilpassede skabe og effektiv logistik sikrer effektiv produktion hos Ehcolo

19.03.2024Installator.dk

Behov for meget mere og hurtigere klimatilpasning

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde