Netværk skal skubbe gang i energirenoveringen

Energiproffer er et netværk af lokale håndværkere i Frederikshavn Kommune, der skal skubbe gang i energirenoveringen af områdets boliger. En fordel for både boligejerne og håndværkerne, lyder det fra netværkets styregruppe.

Hvis man som boligejer i Frederikshavn Kommune planlægger at give sin bolig en grøn overhaling, kan man nøjes med at gribe telefonen én gang for at indhente et tilbud på den samlede renovering.

22 lokale håndværksvirksomheder er gået sammen i netværket Energiproffer, der skal gøre det lettere for boligejerne at energirenovere deres bolig – og ikke mindst bidrage positivt i håndværkernes ordrebøger, der de seneste år ikke just er blevet tykkere.

”Med etableringen af Energiproffer kan kunderne nøjes med at kontakte én af de håndværksvirksomheder, der er med i netværket. Den håndværksvirksomhed vil så ved at trække på resten af netværket komme med et samlet tilbud på renoveringsarbejdet, og samtidig vil kunden modtage forskellige finansieringsmodeller samt et overslag over, hvor hurtigt de enkelte energitiltag vil tjene sig hjem,” forklarer Lars Petersen, der står i spidsen for Oscar Petersen & Søn A/S, autoriseret VVS-installatør og smedefirma, og som er medlem af Energiproffers styregruppe.

Han har i sit daglige arbejde ofte oplevet, at boligejerne egentlig gerne vil kaste sig ud i at energirenovere hjemmet, men at de har haft svært ved at overskue, hvor de skal starte. Men den situation skal der med Energiproffer gerne laves om på, lyder det fra Lars Petersen.

Øget samarbejde og faglig opgradering
Energiproffer er et resultat af en række engagerede håndværkeres ambition om at skubbe gang i energirenoveringen af de private boliger i lokalområdet. Siden har blandt andet Energibyen Frederikshavn, Frederikshavn Erhvervsråd og Reklamebureauet Corbiz bidraget til projektet.

”Vi har oplevet en stor velvilje, og det er en af de væsentligste grunde til, at vi allerede nu har kunnet sætte projektet i gang,” siger Lars Petersen.

Energiproffer tilbyder gratis energirådgivning, konkrete forslag til energiforbedringer på tværs af faggrænser samt beregninger af de forskellige tiltags rentabilitet.

”Vores energirådgivning er i første omgang gratis, men vi har selvfølgelig en forventning om, at en stor del af kunderne også rent faktisk vil sætte gang i et renoveringsprojekt, når vi forelægger dem mulighederne,” siger Lars Petersen.

Der er i øjeblikket 22 håndværksvirksomheder med i Energiproffer-netværket, som i første omgang er planlagt til at fungere året ud, og der er ikke plads til nye virksomheder på nuværende tidspunkt.
”For at være med har hver virksomhed betalt 15.000 kr., og derudover skal både ledere og medarbejdere deltage i kurser for at sikre et højt fagligt niveau. Så hvis vi bare udvider kredsen, risikerer vi, at vi ikke kan opretholde det høje faglige niveau,” siger Lars Petersen.

Håb om flere tiltag
Men selvom det nordjyske netværk indtil videre er lukket for nye håndværksvirksomheder, håber styregruppen bag Energiproffer, at flere lignende netværk vil opstå rundt omkring i landet.

”Den store nedgang i nybyggeriet har ramt de fleste håndværksvirksomheder hårdt, men det her er et område, hvor der fortsat er gode vækstmuligheder. Så hvis der nogen, der går og sysler med lignende tiltag, vil vi selvfølgelig gerne dele ud af vores erfaring,” siger Lars Petersen.

Lars Petersen ser ingen konkurrencemæssige problemer i netværket, selvom der er flere virksomheder med samme kompetencer.

”Vores erfaring er, at der opstår små netværk i det store netværk – så der bliver en fornuftig blanding af de forskellige faggrupper i de enkelte netværk,” siger han.

Han peger samtidig på, at netværkets krav om uddannelse har skærpet hans egen og de øvrige medarbejdere i Oscar Petersen og Søns faglige niveau i forhold til energirenovering. Både inden for deres eget område og i forhold til de andre faggrupper, så forståelsen mellem de forskellige faggrupper er blevet bedre.

Netværket vil demonstrere fordelene
For at vise boligejerne, at det kan være en god investering at energirenovere boligen, er en gruppe af håndværkerne i Energiproffer-netværket nu klar til at sætte deres egen tegnebog på spil. De er netop nu på jagt efter et hus i lokalområdet, der trænger til en energimæssig update.

”Vi vil gerne vise folk, at det godt kan betale sig at energirenovere – også hvis man tænker på videresalg. Meningen er, at vi, når vi har renoveret huset, vil sælge det igen. Og vi har en klar forventning om, at den pris, vi vil kunne få for huset, vil være markant højere end den pris, vi selv har givet for huset. Også når håndværkerregningen er trukket fra,” forklarer Lars Petersen, Oscar Petersen & Søn, og uddyber:

”På den måde kan vi illustrere, at pengene til en energirenovering er godt givet ud, uanset om du selv regner med at blive i boligen i mange år og dermed profitere på de reducerede energiudgifter, eller om du står foran et snarligt salg.”

Gruppen af håndværkere har endnu ikke fundet ”det helt rigtige hus”, men de er klar til at slå til, når det sker.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.07.2024Installator.dk

Vinderne af Installatørprisen

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

17.07.2024RIB Software

Sponseret

Kombiner modeller i RIB Projekt!

24.06.2024Eegholm A/S

Sponseret

tic elkas/Eegholm-gruppen udpeger to nye bestyrelsesmedlemmer

19.06.2024RIB Software

Sponseret

Sådan undgår du, at din digital aflevering bliver en omkostning - Her er tre gode råd!

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle