Netværksaktør underviser lærlinge i kabler og netværk

Der er et stort behov for elektrikere og installatører, der kan arbejde professionelt med kobber-, coax- og fiberkabler. Det gælder hele værdikæden fra datacenteret ud til wifi-punktet i en virksomhed eller en privat bolig. Nu tilbyder leverandør af netværksløsninger undervisning af lærlinge og teknikere på akademidage.

”Jeg har set udviklingen fra, at kabelområdet var et nichefelt, som ingen tog meget notits af, til, at det i dag er en kæmpestor branche med utrolig stor betydning for al kommunikation i samfunds- og erhvervsliv”, fortæller Brian Jensen. Foto: Alcadon..

Den digitale udvikling i samfund og erhverv drøner derudad med voldsom fart, og behovet for hurtig og stabil internetadgang er markant og bliver efterhånden også taget for givet. Det er nok de færreste moderne mennesker, der tænker over, at de skytjenester, de hele tiden gør brug på deres smartphone, har en fysisk tilstedeværelse et sted i et datacenter. Og at adgangen til skyen sker via 4G/5G eller wifi, der kræver gode fiber- og kabelforbindelser.

De fleste aktiviteter og processer i moderne samfunds- og erhvervsliv trækker på en kompleks og en efterhånden veludbygget it-infrastruktur, der er bundet op på et netværk af datacentre og kabelforbindelser af kobber, coax eller fiber.

Men netværks- og kabelbranchen mangler kvalificerede medarbejdere, der kan installere, vedligeholde og levere de gode løsninger.

Hands-on dag om topologi og fiberoptik
Derfor var en gruppe lærlinge fra forskellige installationsvirksomheder den 21. december samlet hos Alcadon i Nivå til en akademidag med både teoretisk og praktisk gennemgang af et bredt spektrum indenfor fiber og PDS-produkter.

Dagen indeholdt en blanding mellem hands-on og teori om emner som:

• Kobber- og fiberteori samt -topologi.
• Datacenter.
• Splidsning af fiber.
• Blæsning af fiber.
• Brug af testudstyr, kobber og fiber.

Datakabler er overset område
”Jeg er uddannet elinstallatør og har arbejdet med datacentre, kabler og netværk i snart 20 år. Jeg har set udviklingen fra, at kabelområdet var et nichefelt, som ingen tog meget notits af, til, at det i dag er en kæmpestor branche med utrolig stor betydning for al kommunikation i samfunds- og erhvervsliv. De store tech-giganter Facebook, Google og Amazon står nærmest i kø for at åbne datacentre i Danmark, og det kræver mange kompetente medarbejdere”, fortæller Brian Jensen, der er netværksspecialist hos Alcadon og fungerede som underviser på akademidagen.

Om Alcadon

Alcadon leverer kundetilpassede kabel- og netværksløsninger til alle former for it-infrastruktur. Aktiviteterne i Alcadon Group er fordelt ud over fire segmenter, der alle har netværk og kabel som en fællesnævner:
• Erhverv, industri og datacenter.
• Beboelse, inklusiv smart og safe home.
• Fibernetværk/FTTx.
• Service og træning.

”Det har alle dage været et overset område blandt elinstallatører og it-medarbejdere. Der mangler generelt kvalificerede medarbejdere på området. Kabler, fiber og netværk er ikke så svært, når det skal graves ned i jorden over lange strækninger. Men så snart der skal ske kablinger i datacenter-enden eller på en adresse hos en borger eller en virksomhed, eller der skal fejlsøges, så bliver det hurtigt kompliceret og kræver specialviden. Jeg underviser selv på sidste semester hos Maskinmesterskolen i Fredericia, som er en af de få undervisningssteder, der tilbyder undervisning omkring datacenter i køling, kabler, fiber og netværk med mere”.

Han slutter af med at fortælle, at Alcadon er glade for at kunne tage et ansvar for, at nogle af Poul Sejr Nielsens lærlinge får viden om området, så de er bedre klædt på til ’livet i fiber-verden’.

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

SG Armaturen A/S

Sponseret

Junistar Bio

Denne artikel er del af et tema:

Tema om arbejdskraft & uddannelse februar 2023

Relateret indhold

23.04.2024Installator.dk

Klimahensyn og udsigten til nulemissionszoner fik installatør til at køre grønt

23.04.2024Installator.dk

Ny rapport: Hver tredje SMV har ikke styr på IT-sikkerheden

22.04.2024SG Armaturen A/S

Sponseret

Junistar Bio

19.04.2024BLICHFELD POWER & MEASUREMENTS A/S

Sponseret

Ny serie af RIGOL oscilloskoper

18.04.2024Xolta A/S

Sponseret

XOLTA optimerer batteriets ydeevne via særligt styresystem

18.04.2024Wieland Electric A/S

Sponseret

Har du ofte korte deadlines til dine installationsprojekter?

18.04.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Opnå lys i ekstra lange længder?

18.04.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Sikker opladning til alle behov

Jobmarked

Se alle

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zealand - Erhvervsakademi Sjælland

Vi søger en dygtig underviser til vores VVS-installatøruddannelse

Har du en passion for VVS-faget og brænder du for at udvikle og formidle din faglige viden? Så er der en spændende mulighed for at blive en del af Zealands team i Slagelse. Vi søger en dygtig adjunkt eller lektor til vores VVS-installatøruddannelse, som udbydes både som fuldtidsstudie og som efteruddannelse i Slagelse.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

02.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en Key Account Manager til vores varmepumpeteam

Har du forstand på varmepumper? Og trives du på landevejen? Så er det måske dig, vi søger som vores nye Key Account Manager hos METRO THERM.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

11.05.2024

ABB A/S

Projektleder inden for el-infrastruktur

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid. I ABB har vi et klart mål om at udbrede diversitet og inklusion både når det gælder: køn, LGBTQ+, handikap, etnicitet og alder. Sammen er vi startet på en rejse, hvor vi allesammen både individuelt og sammen hylder og hilser individuelle forskelle velkommen.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.05.2024

Energi360

Salgsteknisk konsulent

Energi360 søger salgstekniske konsulenter med el eller VVS teknisk baggrund til både øst/vest Danmark.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

09.05.2024

ABB A/S

Senior Hardware Engineer – control panels for automation

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Solar Danmark

Account Manager til El-Installatørsalg

Er du drevet af salg og kan skabe langvarige kunderelationer? Vil du være en del af et succesfuldt team af eksterne og interne salgskonsulenter inden for el, i en stilling som du selv er med til at forme? Så har vi muligvis jobbet til dig, som Account Manager el-Installatørsalg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

06.05.2024

Solar Danmark

Projektleder med teknisk erfaring

Du har nu muligheden for et alsidigt job, hvor du bidrager til den grønne omstilling. Som projektleder i Solar Industrial Solutions vil du være en del af projekter med mange samarbejdsflader både nationalt og internationalt. Du gør en forskel for vores kunder ved at hjælpe dem i hele salgs- og implementeringsprocessen.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

24.04.2024

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Materialeforståelse og komponenter til mindre byggerier

Få kompetencerne til at håndtere det korrekte valg af materialer ifm. forskellige typer af konstruktioner.

Dato

08.02.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
ENERGIKONSULENT 2 - FLERFAMILIEHUSE OG ERHVERV

Uddannelsen til energikonsulent i flerfamilie og erhverv certificerer dig til at kunne energimærke alle typer bygninger.

Dato

10.04.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Kommunikation, samarbejde og byggejura i byggeprocessen

På modulet Kommunikation, samarbejde og byggejura i byggeprocessen lærer du at vurdere byggesagens juridiske problemstillinger på baggrund af en juridisk granskning og kunne formidle disse til byggesagens samarbejdspartnere.

Dato

11.04.2024

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
CTS-anlæg. Konstruktion, installation og drift

Med korrekt anvendelse af CTS/BMS-systemer kan bygningsejere/driftsfolk, smart og innovativt, sikre den danske målsætning om en CO2-reduktion på 70% i 2030.

Dato

25.04.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

RIB Software
Kursus
Skal du nå at have en af de sidste pladser på vores Facility Management kursus?

Mange områder inden for både byggeri og drift bliver i stigende grad digitaliseret og FM er ingen undtagelse - er du klar til at varetage dette?

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Tivoli Hotel i København