Nexans bidrager til Frankrigs energiomstilling ved at forbinde Saint Brieuc havvindmølleparken til stamnettet

Nexans skal levere kraftledningskabler på 225 kV til Saint Brieuc, et af de største havvindmølleprojekter i Frankrig.

Inden for rammerne af kontrakten, der har en værdi på 115 millioner euro, skal Nexans levere kabler med innovativ hybridarmering. Nexans skal også stå for inspektions-, vedligeholdelse- og reparationsservices (Inspection, Maintenance and Repair, IMR) i projektet. 

RTE France har fået en kontrakt med Nexans til en værdi af 115 millioner euro. Kontrakten dækker leverancer og installation af et 67 km langt eksportkabel til havs, og et 93 km langt eksportkabel på land til havvindmølleparken Saint Brieuc, som får en kapacitet på 496 MW. Produktionen i vindmølleparken, som ligger i Den Engelske Kana, cirka 16 km uden for kysten i Saint Brieuc-bugten, forventes at forsyne flere end 835.000 husstande med el. 
 
Et af Frankrigs største havvindmølleprojekter
Projektet drives af Ailes Marines Consortium, og er et af Frankrigs største havvindmølleprojekter i kommerciel skala. Det er vigtigt for Frankrig, at projektet bliver en succes, for at Frankrig skal nå sine klimamål.

Konsortiet er tildelt en transmissionskapacitet på 500 MW af den franske stat. Det franske energiselskab RTE skal konstruere og vedligeholde to 225 kV-ledninger (til havs og på land) for at forbinde havvindmølleparken med stamnettet. 

Nexans’ eget kabeludlægningfartøj skal udlægge kablerne
Når det gælder de havudlagte kabler skal Nexans levere to længder på 33,5 km af et 225 kV-kabel med tre ledere og innovativ hybridarmering. Kablet indeholder også fiberoptiske elementer til fjernovervågning af ledningen, og transmission af information mellem havvindmølleparken og landstationen. Nexans’ eget kabeludlægningfartøj, CS Skagerrak, skal udlægge kablerne, som beskyttes med nedgravning i havbunden ved hjælp af det specialudviklede Capjet-system. Kontrakten omfatter også IMR-services for den havbaserede del af kraftlinket.

Jordkablerne omfatter 93 km 225 kV-kabler med 1-leder, der svarer til dem, Nexans leverede til RTE i rammeaftalen for jordkabler.

Dette projekt bliver den første havledning, som Nexans udvikler til RTE. RTE forventer, at dette projekt bliver succesrigt og starten på et givende samarbejde," siger  Jean Michel Prost, chef for maritime aktiviteter i RTE.

Laurent Guillaumin, Business Development Director for Offshore Wind Europe i Nexans, kommenterer: ”Vi ser frem til at samarbejde med RTE og bidrage til et af Frankrigs største havvindprojekter kan tilsluttes stamnettet. Det er vores lange erfaring inden for denne sektor, kombineret med vores evne til at kunne levere innovative kabelløsninger, som gav os denne kontrakt.”

Foråret 2020
Nexans fabrik i Halden, Norge, skal fremstille havkablerne, mens jordkablerne skal fremstilles på Nexans’ fabrik i Charleroi, Belgien. De fiberoptiske elementer leveres af Nexans’ specialenhed i Rognan, Norge. Udlægningen af havkablerne forventes at gå i gang i foråret 2020. 

12.10.2022Nexans Danmark A/S

Sponseret

Intet ny, bare bedre

13.01.2022Nexans Danmark A/S

Sponseret

Nexans vinder skotsk vindmøllekontrakt

03.03.2021Nexans Danmark A/S

Sponseret

#2 INSIDE – Guide til kvalitetskontrol af CPR-krav for etikette og DoP-krav

20.01.2021Nexans Danmark A/S

Sponseret

#1 INSIDE - CPR-klassificeret kabel, fra start til slut.

20.11.2020Nexans Danmark A/S

Sponseret

Nexans lancerer INFRABIRD™, en innovativ løsning til beskyttelse af gadeskabe med fiberoptiske bredbåndstilslutninger

23.10.2020Nexans Danmark A/S

Sponseret

Velkommen til Nexans-appen