Nexans vinder skotsk vindmøllekontrakt

Virksomheden Nexans har vundet muligheden for at levere løsninger til højspændingskabelsystemer til den skotske vindmøllefarm Moray West. Vindmøllefarmen er et led i den skotske strategi om at blive CO2-neutrale i 2045.

Nexans vil fremstille eksportkablerne i virksomhedens norske, amerikanske og belgiske afdelinger. Foto: Nexans Danmark A/S.

Virksomheden Nexans, der specialiserer sig inde for kabel- og optisk fiberindustri, har i samarbejde med Ocean Winds i december vundet muligheden for at designe, fremstille, levere og beskytte eksportkabelsystemet til den længe ventede skotske vindmøllefarm Moray West. Partnerskabet med Vindenergiprojektet Ocean Winds forventes at styrke Nexans positionering i forhold til Storbritanniens grønne omstilling. Eksportkablerne, Nexans skal levere, vil blive fremstillet i virksomhedens norske, amerikanske og belgiske afdelinger.

Vindmøllefarmen forventes at levere strøm til over 650.000 skotske husholdninger og udgør et led i landets plan om at nå CO2-neutralitet i 2045. Det er tilmed også et vigtigt skridt for Storbritanniens målsætning om snart at kunne generere nok ’off-shore’ strøm fra vindmøller til at kunne levere strøm til hele landet. Projektet er en 860 megawatt vindmøllefarm ud fra Skotlands nordøstlige kyst.

Ocean Winds er i sig selv et samarbejde mellem EDP Renewables og ENGIE, der tilsammen ansætter omkring 300 medarbejdere.

-AKJ

12.10.2022Nexans Danmark A/S

Sponseret

Intet ny, bare bedre

13.01.2022Nexans Danmark A/S

Sponseret

Nexans vinder skotsk vindmøllekontrakt

03.03.2021Nexans Danmark A/S

Sponseret

#2 INSIDE – Guide til kvalitetskontrol af CPR-krav for etikette og DoP-krav

20.01.2021Nexans Danmark A/S

Sponseret

#1 INSIDE - CPR-klassificeret kabel, fra start til slut.

20.11.2020Nexans Danmark A/S

Sponseret

Nexans lancerer INFRABIRD™, en innovativ løsning til beskyttelse af gadeskabe med fiberoptiske bredbåndstilslutninger

23.10.2020Nexans Danmark A/S

Sponseret

Velkommen til Nexans-appen