NKT tildelt kæmpeordre

NKT er tildelt en ordre til over én milliard EUR på SüdLink DC højspændingsprojektet, som er central for den grønne omstilling i Tyskland.

NKT har vundet en ordre til en værdi på over én milliard euro. Foto: NKT..

NKT er blevet tildelt sin største ordre nogensinde til en værdi af over én milliard EUR (cirka 7,45 milliarder kroner) af TenneT og TransnetBW. Kontrakterne består af levering og installation af et 525 kV XLPE højspændingskabel-system til jævnstrøm (DC) med en længde på cirka 750 kilometer til den tyske SüdLink-korridor.

SüdLink-korridoren består af to kabelsystemer, og NKT er tildelt kabelforbindelsen på 2GW, som bliver verdens største og længste nedgravede DC højspændings-interconnector.

SüdLink-linjen starter i det nordlige Tyskland, hvor den kobles sammen med strømforsyning fra havvindmølleparker og med interconnectoren Nordlink, der transporterer strøm fra vandkraft i Norge til Tyskland.

NordLink er et 525 kV DC højspændings-offshorekabel, som NKT også har leveret. I maj i år annoncerede NKT desuden ordren på størstedelen af 525 kV XLPE DC-kabelsystemet til SüdOstLink-korridoren i det østlige Tyskland.

”Ordren til SüdLink understreger NKTs position som en vigtig partner i den tyske omstilling til vedvarende energi og i at forbinde de nationale elnet. Vores energikabler sikrer nu, at strøm fra vind og vandkraft kan transporteres hele vejen fra Norge og Nordsøen til Sydtyskland via de to kabelforbindelser NordLink og SüdLink. Disse omfattende interconnectors udgør et stort markedspotentiale for NKT, og som en ledende udbyder af DC-højspændingsteknologi er vi godt positioneret til fremtidige projekter, der understøtter den grønne omstilling”, siger NKT’s CEO, Alexander Kara.

NKT ordre består af levering og installation af et højspændingskabel-system til jævnstrøm (DC) med en længde på cirka 750 kilometer. Foto: NKT..

Læs også: NKT skal tilslutte dansk solcellepark til elnettet

Med SüdLink-ordren skal NKT levere kabler og kabeltilbehør til de to delprojekter, som tilsammen udgør det ene af de to kabelsystemer. Derudover består ordren af en specialdesignet løsning til, at kablet kan krydse Elben-floden og føres gennem en saltmine.

SüdLink er en af tre, lange kabelforbindelser, som skal transportere vedvarende energi fra de nordlige dele af Tyskland til de sydlige dele, og den forbinder forbundsstaterne SlesvigHolsten og Baden-Württemberg.

Tilsammen vil de tre kabelforbindelser dække en væsentlig del af landets strømforsyning og er et vigtigt element i ‘Energiewende’; Tysklands langsigtede strategi for et komplet skifte til vedvarende energi i 2050.

Kabelsystemerne fra NKT bidrager dermed til transport af vedvarende energi, og samtidig produceres de på fabrikker, som begge kører på 100% grøn strøm.

Ordren på kabelsystemet til SüdLink ændrer ikke på NKTs finansielle forventninger til 2020. NKT forventer at starte produktionen til SüdLink på sine fabrikker i Køln, Tyskland, og i Karlskrona, Sverige, i starten af 2022 og med endelig færdiggørelse i 2026.

- HCL

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle