Norconsult sigter mod notering på Oslo Børs

Norconsult, Norges største og en af Nordens førende virksomheder for rådgivende ingeniører, arkitekter og byplanlæggere, planlægger en notering af virksomhedens aktier på Oslo Børs. I 2021 havde virksomheden 5.500 ansatte og en nettoomsætning på 6,6 milliarder NOK.

Egil Hogna, administrerende direktør i Norconsult (th) og Nils Morten Huseby, bestyrelsesformand i Norconsult (tv). Foto: Norconsult..

Norconsult har rødder tilbage til 1929, hvor firmaet Ingeniør A. B. Berdal blev etableret. Der er nu startet en proces, hvor målet er at notere selskabets aktier på Oslo Børs. En børsnotering vil potentielt kunne finde sted allerede i 2023, hvis interne og eksterne forhold tillader det.

Det er medarbejderne i Norconsult, der ejer alle aktierne i virksomheden, og det er aktionærerne, der har besluttet, hvad de anser for at være den mest hensigtsmæssige ejerskabsmodel for virksomheden fremadrettet. I forbindelse med den ekstraordinære generalforsamling mandag den 9. januar stemte 95 procent af de fremmødte stemmer for en børsnotering.

”En børsnotering vil styrke Norconsults position som Norges største, og en af Nordens førende konsulentvirksomheder for ingeniører, arkitekter og byplanlæggere. En notering på Oslo Børs giver også virksomheden mulighed for i højere grad at vurdere strategiske muligheder, der kræver finansiel fleksibilitet, samtidig med at vi skal varetage alle vores dygtige medarbejderes interesser og virksomhedens stærke kultur”, siger Nils Morten Huseby, bestyrelsesformand i Norconsult.

Udvikler morgendagens samfund
Knap hundrede år efter etableringen har Norconsult 5.500 medarbejdere fordelt på 130 kontorer i Norge, Sverige og Danmark samt kontorer i Polen og Island.

”Vi ser frem til en notering på Oslo Børs og de spændende muligheder, der på sigt åbner sig for Norconsult. Investorerne får mulighed for at investere i en virksomhed, der hver dag udvikler morgendagens samfund ved at kombinere teknik, arkitektur og digital kompetence, og som trods hård konkurrence i markedet har leveret god vækst, solide marginer og et attraktivt udbytte over en række år”, siger Egil Hogna, administrerende direktør i Norconsult.

Læs også: Norconsult køber op i Vestdanmark

Gennem opkøb og stærk organisk vækst har Norconsult gennem de seneste år etableret forretninger i Sverige og Danmark. Derudover indgår datterselskaberne Nordic – Office of Architecture, Norconsult Information Systems og Technogarden i koncernen. Det er tre stærke brands med markedsledende ekspertise inden for henholdsvis arkitektur, digitalisering og konsulentudlejning.

Nordiske ambitioner
Norconsult har store og spændende kunder inden for transport, byggeri og ejendom, vedvarende energi, vand, samfund og byudvikling, digitalisering, industri, geovidenskab og miljø samt arkitektur. I efteråret 2021 lancerede Norconsult en opdateret forretningsstrategi, hvor et af de vigtigste mål er at konsolidere en stærkere og mere balanceret position i Norden.
Det betyder, at Norconsult vil styrke sin nummer et position på det norske marked samt vokse i Danmark og Sverige. Med stærk ekspertise, lokal tilstedeværelse og tæt samarbejde på tværs af landegrænser er Norconsults strategi at investere yderligere i bæredygtig udvikling af morgendagens samfund, videreudvikle forskellige former for vedvarende energi og være førende inden for digitalisering og innovation.

”Norconsult er en kompetencedrevet virksomhed med en stærk lokal tilstedeværelse. Vi skal tiltrække, udvikle og fastholde de bedste medarbejdere og samtidig udvikle de bedste kompetencer. Det hjælper os med at differentiere os fra vores konkurrenter i endnu højere grad og samtidig fortsætter vi vores profitable vækst”, siger Egil Hogna, administrerende direktør i Norconsult.


- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

14.06.2024Installator.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

13.06.2024Installator.dk

Trusselsniveauet hæves for gas- og elsektoren

12.06.2024RIB Software

Sponseret

Kender du til de 10 mest almindelige udfordringer inden for kvalitetssikring og Field Management?

12.06.2024Installator.dk

Tekniq klar med omfattende program på Folkemødet

12.06.2024Installator.dk

Danmark mangler plan for anvendelse af CO2 til e-fuels

11.06.2024Installator.dk

Bred politisk aftale sikrer økonomi til udbygning af elnettet

11.06.2024Installator.dk

Norlys køber Ewii´s fibernetværk

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Ladestandere - Installation og dimensionering - Herning

Et ladestander-kursus sikrer dig en grundig gennemgang af kravene til forberedelse, dimensionering, installation og test af ladestandere til elbiler.

Dato

19.06.2024

Tid

12:30

Sted

Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
Dimensionering af nødstrømsanlæg (UPS) - Greve

Et kursus i UPS-anlæg fra ELsikkerhed sætter dig i stand til at dimensionere og beregne et UPS-anlæg og designe en driftssikker installation, der også kan serviceres spændingsløst.

Dato

25.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning