Ny banebrydende Cradle-to-Cradle-certificering

Schneider Electric, den globale ekspert i energioptimering, har netop opnået en ny cirkulær milepæl med den internationalt anerkendte Cradle-to-Cradle-certificering af de største salgssucceser i den danskproducerede og -designede LK FUGA-serie af afbrydere og stikkontakter.

Schneider Electric, den globale ekspert i energioptimering, har netop opnået en ny cirkulær milepæl med den internationalt anerkendte Cradle-to-Cradle-certificering af de største salgssucceser i den danskproducerede og -designede LK FUGA-serie af afbrydere og stikkontakter. Foto: Schneider Electric..

Siden 2005, hvor Schneider Electric som de første i industrien begyndte at måle på deres egen indvirkning på miljø, klima og mennesker, har man investeret i at udvikle løsninger, der dokumenteret mindsker påvirkningen og tager hensyn til omverdenen. Et arbejde, der blandt andet fik Schneider Electric kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed i 2021. 

Nu har den vedholdende indsats ført til endnu en strategisk vigtig milepæl med Cradle-to-Cradle-certificeringen af en del af virksomhedens ikoniske LK FUGA- og OPUS66-portefølje af afbrydere og stikkontakter. Begge serier, der produceres lokalt på virksomhedens fabrik i Ringsted, er blevet tildelt den internationalt anerkendte certificering på bronzeniveau.

”I Schneider Electric er bæredygtighed integreret på alle niveauer i vores forretningsstrategi, lige fra vision til produktudvikling. Det gælder både globalt og lokalt her på fabrikken i Ringsted. Med Cradle-to-Cradle-certificeringen af nogle af de mest sælgende produkter i vores LK FUGA- og OPUS66-portefølje, har vi nået en meget vigtig milepæl i vores mål om net-zero CO2-udledning i hele værdikæden i 2050”, siger Susanne Emich, Safety, Environment and Real Estate Manager hos Schneider Electric i Ringsted.

Hun understreger, at arbejdet på ingen måde slutter her.

"Vi har accelereret vores produktudvikling indenfor cirkulær økonomi og arbejder allerede nu målrettet på at stige i certificeringsniveau samt udvide certificeringen til en bredere del af sortimentet”.

Cradle-to-Cradle-certificeringen er en handlingsorienteret standard for produkter, som indgår i biologiske eller tekniske kredsløb i en cirkulær genanvendelsesproces. Her bliver produktet bedømt ud fra fem forskellige kriterier: Materialesikkerhed, genbrug, vedvarende energikilder i produktionen, håndtering af CO2-emissioner, håndtering af vand og social ansvarlighed.

Læs også: Fem projekter er nomineret til årets Renoverpris

Cradle-to-Cradle-certificeringen er ifølge produktchef for Home & Distribution i Schneider Electric, Mark Bitsch, et godt eksempel på, hvordan Schneider Electric arbejder med at fremtidssikre sine produkter.

”Intet får lov til at hvile på laurbærrene i Schneider Electric. Vi udvikler konstant vores portefølje, så produkterne ikke bare følger med tiden, men er fremtidssikrede. Den klassiske FUGA-afbryder, der i dag sidder i langt størstedelen af danske hjem og bygninger, blev designet tilbage i 1981. Takket være Jørgen Juuls solide og gennemtænkte design har det været muligt at bygge om, på og til, så afbryderen i dag både kan kombineres med intelligente energieffektive systemer og nu også genanvendes og Cradle-to-Cradle-certificeres. Det er design, der holder”, siger Mark Bitsch, produktchef Home & Distribution i Schneider Electric.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Denne artikel er del af et tema:

Schneider Electric

I takt med teknologiske fremskridt og ændrede behov på markedet, har LK FUGA løbende opdateret produktdesignet og funktionaliteten i samarbejde med fagfolk. Dette sikrer, at installationsløsningerne forbliver relevante og tilpasset nutidens standarder. Med introduktionen af LK FUGA AIR-dåserne i 2017, tilbydes en nyere version, der komplementerer seriens design og kvalitet.

Relateret indhold

24.06.2024Installator.dk

NRGi og Sampension vil investere i store solcellepark

24.06.2024Installator.dk

Tekniq Arbejdsgiverne har mistet sit største medlem

20.06.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Eaton og CTS Nordics giver økonomisk saltvandsindsprøjtning til NordicEPOD

18.06.2024Installator.dk

Elvirksomheder hårdt ramt af prisstigninger

18.06.2024SG Armaturen A/S

Sponseret

SG Connect - Trådløs belysning på en professionel og energieffektiv måde

18.06.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

17.06.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Moderne måletransformerskilleklemmer med Push-X teknologi

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle