Ny bogføringslov rammer mange små installatører

Den kommende bogføringslov med krav til virksomheder om digitalt bogholderi vil betyde omfattende ændringer for bogføringsmarkedet og de cirka 60.000 virksomheder i Danmark – herunder mange små installatører – der ikke bruger et regnskabssystem. Det meddeler Erhvervsstyrelsen.

Den nye bogføringslov, der forventes vedtaget i april, kræver, at virksomheder skal bogføre bilag, kvitteringer og fakturaer digitalt fra januar 2023. Foto: Erhvervsstyrelsen .

Erhvervsstyrelsen vil sikre, at virksomheder bogfører rettidigt og dokumenterer deres aktiviteter. Det skal gøre det sværere at snyde i skat, og de cirka 50-70.000 små virksomheder, der kun bruger papir eller regneark, skal nu ud og lede efter et bogføringsprogram, så de kan bogføre digitalt.

Det er konsekvensen af en ny bogføringslov, der forventes vedtaget i april, og som kræver, at virksomheder skal bogføre bilag, kvitteringer og fakturaer digitalt fra januar 2023. Derudover bliver det et krav for virksomhederne at bruge et digitalt bogføringssystem fra januar 2024.

Virksomheder, der omsætter for under 300.000 kroner om året, er dog undtaget.

Mere automatisering

Billy-direktør Alessandro Justesen Leoni har deltaget i høringen i forbindelse med bogføringsloven, hvor et af de langsigtede mål er øget automatisering.

”Politisk ser man loven som en mulighed for at få systemer til at klare momsen automatisk for at reducere manuelt arbejde og løbende kunne følge med i indtægter og udgifter. Det offentlige har derfor allieret sig med branchen for at finde de bedste løsninger”, siger han.

LÆS OGSÅ: Superambitiøst udspil – nu skal Danmark kunne meget mere

Med loven gør det offentlige det til en pligt for bogføringssystemerne at integrere med infrastrukturen i det offentlige. Ifølge Alessandro Leoni har Billy i årevis arbejdet på at nærme sig en fuldautomatisering af processerne ved bogføring og årsregnskaber. Og ifølge ham giver det en konkurrencefordel. 

”Vi er allerede stort set klar, og via en licens har vi Finanstilsynets godkendelse til at få adgang til kundernes bankdata, og er integreret med det offentliges systemer på flere områder. Her halter de store bogføringssystemer efter. Vi er desuden førende i at betjene de mange små selvstændige, som loven især rammer”, siger Alessandro Justesen Leoni.

En tendens i Europa

Bogføringsloven er del af en tendens i Europa, hvor flere landes regeringer har stillet krav om digital indrapportering til det offentlige på forskellige måder og med blandet succes.

”England har været et forbillede med deres “Making Tax Digital”-initiativ, hvor regeringen tog opgaven meget seriøst og lagde store ressourcer i at imødekomme brugernes behov”, siger Alessandro J. Leoni.

LÆS OGSÅ: Uno-X introducerer lynladning i Danmark

”I fx Italien har man også stillet krav om at alt skal forbi det offentlige, men de har ikke moderniseret deres systemer tilstrækkeligt, så det har givet en del problemer”, siger Alessandro J. Leoni.

”Derfor har jeg anbefalet Erhvervsstyrelsen at modernisere deres systemer, ellers bliver det ikke en god oplevelse for de selvstændige, der risikerer at spilde tid med it-problemer, hvilket vil være i strid med hensigten om at lette arbejdet for alle”, siger han.

Krav kan betyde prisstigninger

Bogføringsloven betyder at regnskabstjenesterne i Danmark skal bruge tid på at udvikle løsninger, der opfylder kravene, og det kan betyde prisstigninger for kunderne.

”Det betyder, at vi er nødt til at ændre på vores prisstruktur, og konkurrenterne gør det formentlig også. Men vi beholder en gratis-model for de mindste selvstændige, som de nemt kan opgradere, den dag de har brug for det”, siger Alessandro J. Leoni.

-AKJ

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

22.05.2024Installator.dk

Koble udvider med endnu en partner i Nordjylland

21.05.2024Installator.dk

Energisektoren runder 100.000 ansatte

21.05.2024Installator.dk

Arbejdstøj bliver til stilhed med nyt samarbejde

20.05.2024Alcadon ApS

Sponseret

[SE ALLE BILLEDERNE] Alcadons tanker efter El & Teknik’24

20.05.2024RIB Software

Sponseret

Skal du skrive IKT-leder på dit CV i år?

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

15.05.2024Installator.dk

Wavin: EPD´er er blevet et konkurrenceparameter

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.