Ny dansk teknologi styrer varme og energi på intelligent vis

Otte års forskning og udvikling, mere end 40 globale patenter, en række internationale og danske innovationspriser og foreløbig 70 millioner kroner i udviklingsomkostninger. Det er baggrunden for, at den danske vækstvirksomhed ReMoni nu er klar til at markedsføre deres energi- og ressourcebesparende teknologiplatform i Danmark og på det internationale marked. Ambitionerne er store.

Der har lydt megen kritik af, at de officielle danske CO2-reduktioner sker for sent i forløbet, og man taler derfor om ’knækket på hockeystaven’. ReMoni mener, at deres løsning kan bidrage til, at knækket på hockey-staven sker lidt tidligere. Her er det stifter Bo Eskerod Madsen (tv) og bestyrelsesformand Kenneth Iversen. Foto: ReMoni..

Nu kan alle kommuner, statslige institutioner og større bygningsejere reducere energiregningen med gennemsnitligt 30 procent, lyder det fra Bo Eskerod Madsen, som er stifter, administrerende direktør og medejer af ReMoni. Han fortsætter: ”Det er risikofrit, det vil sige ingen omkostninger, ingen investeringer, ingen destruktive indgreb i bygningen, og betalingen er kun en løbende andel af dokumenterede besparelser”.

Det er i korthed indholdet af løsningen, som ReMoni tilbyder sine kunder, der er et bidrag til kundernes arbejde for energibesparelser og den grønne omstilling.

En del af løsningen hedder ’Prædiktiv VarmeOptimering’. Det er en optimeringsløsning baseret på clamp-on trådløse sensorer (IoT) og kunstig intelligens (AI), som kvalificerer bygningernes fysik, benyttelse og vejrudsigterne i et samspil med de øvrige installationer.

”Det sker med brugernes komfort i højsædet, og installationer og styring foregår i et tæt samarbejde med kundens energiteknikere og varmemestre”, fortæller Bo Eskerod Madsen.

Prisen afhænger af besparelser
Han fortæller også, at kundens omkostninger er afhængig af de besparelser, kunden opnår. Mere præcist er prisen 50-75 procent af de opnåede målte energibesparelser afhængig af kontraktperioden.

Løsningen er udviklet i tæt samarbejde med de danske universiteter. Den er markedsført i Danmark siden september 2022, og ReMoni oplyser, at en lang række kommuner, forsikringsselskaber, pengeinstitutter og bygningsejere allerede har tegnet servicekontrakter. Virksomheden har startet markedsføringen i Rumænien, hvor et produktions-datterselskab er etableret i universitetsbyen Iasi i 2022. Produktionen er flyttet til EU for at mindske afhængigheden af Kina.

ReMoni planlægger at betjene andre lande gennem partnerskaber med større koncerner, som allerede er etableret på markederne med solide organisationer. Til disse forhandlinger er der etableret en business development afdeling, som er ledet af Anders Hjortsholm med en fortid som VP hos elektronikproducenten TERMA.

Om ReMoni teknologien

ReMoni teknologien adskiller sig fra alle andre i markedet på en række punkter:
• De unikke trådløse clamp-on sensorer eliminerer, at nye fejl opstår under installation, og gør det langt billigere at installere dem.
• Varmeoptimeringen bruger kunstig intelligens til at lære bygningens termiske egenskaber, hvornår bygningen typisk anvendes, og tager naturligvis højde for vejrudsigten.
• Den avancerede matematik (AI), som er udviklet i samarbejde med Syddansk Universitet, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet gør det muligt at bygge enklere og mere robuste løsninger. ReMoni løsningerne er et resultat af mere end 70 millioner kroners investeringer, er beskyttet af en lang række patenter, og virksomheden er de eneste i verden der kan levere denne løsning.
Kilde: www.remoni.com

Medarbejderejerskab og holdninger
ReMoni er oprindelig etableret i 2014 til at udvikle en helt ny dansk teknologi, og er nu med 47 højtuddannede medarbejdere i stadig kraftig ekspansion.

”ReMoni har i alle årene kunnet udvise en god økonomi, med en solid egenkapital og likviditet, stærkt støttet af vundne internationale projekter og aktionærindskud”, fortæller Bo Ekserod Madsen.

Hovedaktionærerne er stifter Bo Eskerod Madsen og bestyrelsesformand Kenneth Iversen, som er tidligere administrerende direktør og medejer af Kyocera Unimerco.

”Det er en væsentlig del af vores filosofi at give medarbejdere og ledere en mulighed for en væsentlig ejerandel af virksomheden”, fortæller Kenneth Iversen.

ReMoni har store ambitioner og opfatter virksomhedens ekspansionsmuligheder som meget omfattende, fordi teknologiplatformen har mange muligheder og er let skalerbar.

”Men vores strategiske holdninger er, at vækst og profitabilitet skal gå hånd i hånd med de samfundsgavnlige løsninger omkring energibesparelser og grøn omstilling. Så kvalitet, samfundshensyn og gode holdninger prioriteres højere end høj vækst”, fortæller Bo Eskerod Madsen og Kenneth Iversen.

Stort potentiale i den globale klimakrise
Sideløbende med en markant markedsposition på det danske marked arbejder ReMoni målrettet på internationale partnerskaber. Teknologiplatformen rummer store potentialer i styring, energibesparelser og fejlsøgning på ferskvandsressourcer, fjernvarme, højspændingsnettet og intelligente, enkle præcisionsløsninger til vand- og elafregning. Derfor kan eventuelle frasalg af delområder komme på tale.

I Danmark har politikkerne sat høje klimamål, 70 procent reduktion af CO2 udledninger i 2030. Der har lydt megen kritik af, at en for stor del af reduktionerne sker for sent i forløbet, og man taler derfor om ’knækket på hockeystaven’. Men ReMoni mener selv, at de er en af de virksomheder, som er meget tidlig ude med væsentlige løsninger, som kan bidrage til, at knækket på hockey-staven sker lidt tidligere.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Denne artikel er del af et tema:

Tema om bygningsautomatik 2023

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

12.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Vi mødes på Folkemødet 2024 ...

06.06.2024Installator.dk

Hver fjerde boligejer vil investere i solceller

29.05.2024Installator.dk

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

28.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

23.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Robotter og tæt samarbejde om udvikling giver den grønne omstilling en hjælpende hånd

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle