Ny dansk teknologi styrer varme og energi på intelligent vis

Otte års forskning og udvikling, mere end 40 globale patenter, en række internationale og danske innovationspriser og foreløbig 70 millioner kroner i udviklingsomkostninger. Det er baggrunden for, at den danske vækstvirksomhed ReMoni nu er klar til at markedsføre deres energi- og ressourcebesparende teknologiplatform i Danmark og på det internationale marked. Ambitionerne er store.

Der har lydt megen kritik af, at de officielle danske CO2-reduktioner sker for sent i forløbet, og man taler derfor om ’knækket på hockeystaven’. ReMoni mener, at deres løsning kan bidrage til, at knækket på hockey-staven sker lidt tidligere. Her er det stifter Bo Eskerod Madsen (tv) og bestyrelsesformand Kenneth Iversen. Foto: ReMoni..

Nu kan alle kommuner, statslige institutioner og større bygningsejere reducere energiregningen med gennemsnitligt 30 procent, lyder det fra Bo Eskerod Madsen, som er stifter, administrerende direktør og medejer af ReMoni. Han fortsætter: ”Det er risikofrit, det vil sige ingen omkostninger, ingen investeringer, ingen destruktive indgreb i bygningen, og betalingen er kun en løbende andel af dokumenterede besparelser”.

Det er i korthed indholdet af løsningen, som ReMoni tilbyder sine kunder, der er et bidrag til kundernes arbejde for energibesparelser og den grønne omstilling.

En del af løsningen hedder ’Prædiktiv VarmeOptimering’. Det er en optimeringsløsning baseret på clamp-on trådløse sensorer (IoT) og kunstig intelligens (AI), som kvalificerer bygningernes fysik, benyttelse og vejrudsigterne i et samspil med de øvrige installationer.

”Det sker med brugernes komfort i højsædet, og installationer og styring foregår i et tæt samarbejde med kundens energiteknikere og varmemestre”, fortæller Bo Eskerod Madsen.

Prisen afhænger af besparelser
Han fortæller også, at kundens omkostninger er afhængig af de besparelser, kunden opnår. Mere præcist er prisen 50-75 procent af de opnåede målte energibesparelser afhængig af kontraktperioden.

Løsningen er udviklet i tæt samarbejde med de danske universiteter. Den er markedsført i Danmark siden september 2022, og ReMoni oplyser, at en lang række kommuner, forsikringsselskaber, pengeinstitutter og bygningsejere allerede har tegnet servicekontrakter. Virksomheden har startet markedsføringen i Rumænien, hvor et produktions-datterselskab er etableret i universitetsbyen Iasi i 2022. Produktionen er flyttet til EU for at mindske afhængigheden af Kina.

ReMoni planlægger at betjene andre lande gennem partnerskaber med større koncerner, som allerede er etableret på markederne med solide organisationer. Til disse forhandlinger er der etableret en business development afdeling, som er ledet af Anders Hjortsholm med en fortid som VP hos elektronikproducenten TERMA.

Om ReMoni teknologien

ReMoni teknologien adskiller sig fra alle andre i markedet på en række punkter:
• De unikke trådløse clamp-on sensorer eliminerer, at nye fejl opstår under installation, og gør det langt billigere at installere dem.
• Varmeoptimeringen bruger kunstig intelligens til at lære bygningens termiske egenskaber, hvornår bygningen typisk anvendes, og tager naturligvis højde for vejrudsigten.
• Den avancerede matematik (AI), som er udviklet i samarbejde med Syddansk Universitet, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet gør det muligt at bygge enklere og mere robuste løsninger. ReMoni løsningerne er et resultat af mere end 70 millioner kroners investeringer, er beskyttet af en lang række patenter, og virksomheden er de eneste i verden der kan levere denne løsning.
Kilde: www.remoni.com

Medarbejderejerskab og holdninger
ReMoni er oprindelig etableret i 2014 til at udvikle en helt ny dansk teknologi, og er nu med 47 højtuddannede medarbejdere i stadig kraftig ekspansion.

”ReMoni har i alle årene kunnet udvise en god økonomi, med en solid egenkapital og likviditet, stærkt støttet af vundne internationale projekter og aktionærindskud”, fortæller Bo Ekserod Madsen.

Hovedaktionærerne er stifter Bo Eskerod Madsen og bestyrelsesformand Kenneth Iversen, som er tidligere administrerende direktør og medejer af Kyocera Unimerco.

”Det er en væsentlig del af vores filosofi at give medarbejdere og ledere en mulighed for en væsentlig ejerandel af virksomheden”, fortæller Kenneth Iversen.

ReMoni har store ambitioner og opfatter virksomhedens ekspansionsmuligheder som meget omfattende, fordi teknologiplatformen har mange muligheder og er let skalerbar.

”Men vores strategiske holdninger er, at vækst og profitabilitet skal gå hånd i hånd med de samfundsgavnlige løsninger omkring energibesparelser og grøn omstilling. Så kvalitet, samfundshensyn og gode holdninger prioriteres højere end høj vækst”, fortæller Bo Eskerod Madsen og Kenneth Iversen.

Stort potentiale i den globale klimakrise
Sideløbende med en markant markedsposition på det danske marked arbejder ReMoni målrettet på internationale partnerskaber. Teknologiplatformen rummer store potentialer i styring, energibesparelser og fejlsøgning på ferskvandsressourcer, fjernvarme, højspændingsnettet og intelligente, enkle præcisionsløsninger til vand- og elafregning. Derfor kan eventuelle frasalg af delområder komme på tale.

I Danmark har politikkerne sat høje klimamål, 70 procent reduktion af CO2 udledninger i 2030. Der har lydt megen kritik af, at en for stor del af reduktionerne sker for sent i forløbet, og man taler derfor om ’knækket på hockeystaven’. Men ReMoni mener selv, at de er en af de virksomheder, som er meget tidlig ude med væsentlige løsninger, som kan bidrage til, at knækket på hockey-staven sker lidt tidligere.

Guldager A/S

Sponseret

Guldager A/S overtager ARO Energy Solutions

Guldager A/S

Sponseret

Guldager overtager Servicebilen ApS / Vision Watercare

Denne artikel er del af et tema:

Tema om bygningsautomatik 2023

Relateret indhold

23.02.2024Installator.dk

Installatører forventer uændret omsætning i 2024

23.02.2024Installator.dk

Overraskende nyt samarbejde mellem ladeoperatører

02.02.2024Installator.dk

Kiona indgår rammeaftale om energistyring med Rema 1000

09.01.2024Installator.dk

Fjernvarmedirektør: Vi lader stort varmeoverskud gå til spilde

05.01.2024Installator.dk

Danfoss opkøber software-forretning til effektivisering af fjernvarme

08.12.2023Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric deltager i COP28 og kommer med klart opråb

29.11.2023Installator.dk

Kunstig intelligens skal sikre lav-temperatur fjernvarme i etageboliger

29.11.2023Schneider Electric A/S

Sponseret

Nyt talentprogram for lærlinge på elektrikeruddannelsen skal skubbe til janteloven

Jobmarked

Se alle

EWII

Elektriker til gadelys

Vi har masser at lave med at sørge for lys i gaderne og dermed øge trafiksikkerheden for tusindvis af borgere i hele Trekantområdet – derfor mangler vi dig som kollega. Du bliver en del af et kompetent team bestående af dygtige elektrikere, og din dagligdag vil foregå i et arbejdsmiljø præget af selvstændighed, godt samarbejde og fokus på din personlige sikkerhed i arbejdet.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker (Sjælland)

Har du en håndværksmæssig baggrund og lyst til at udbygge dine tekniske kompetencer? Drømmer du om at være en del af en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som Servicetekniker ved Silhorko-Eurowater A/S til servicering af kunder på Sjælland

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Montør

Er du uddannet rustfri klejnsmed, og har du erfaring med rørinstallationer? Kunne du tænke dig at blive en del af en virksomhed i vækst, der arbejder mod et fælles mål – at sikre rent vand? Så er det måske dig, vi søger som Montør til vandværksafdelingen ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Genvex

Relationsskabende teknisk konsulent til ventilationsafdelingen

Til Salg & Support-teamet hos KVM-Genvex mangler vi lige nu en passioneret og engageret salgskonsulent, der brænder for at opbygge stærke kunderelationer og forstår at være ansigtet udadtil for vores ventilationsløsninger.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

08.03.2024

Fagerhult AS

Belysningsrådgiver - Vest

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

VØLUND VARMETEKNIK søger servicetekniker på Sjælland

Har du erfaring fra køle-, el- eller VVS-branchen? Så har vi det helt rette job til dig 👉🏼

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fagerhult AS

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger.

Belysningskonsulent Øst

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zealand Business College

Faglærer til forsyningsoperatør-uddannelsen på ZBC Slagelse

Vil du være med til at få uddannelsen til forsyningsoperatør på Sjælland godt fra start?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

29.02.2024

Syddansk Erhvervsskole

Faglærer til elektrikeruddannelsen – hovedforløb og hvidevarer

Har du lyst til en ny rejse i dit arbejdsliv med udgangspunkt i din baggrund som elektriker? Så vil vi meget gerne i dialog med dig om muligheden for at blive faglærer på Syddansk Erhvervsskole.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

02.03.2024

Neotherm A/S

Er du vores nye ”Tekniske medarbejder”?

Neotherm A/S er en seriøs leverandør og sparringspartner for vores kunder indenfor VVS-branchen.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Køleanlæg og varmepumper

Køle- og varmepumpeanlæg er en stor del af de udfordringer, som bygge-, industri- og fjernvarmesektoren møder i forbindelse med den grønne omstilling i forhold til vedvarende energi

Dato

30.01.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Varmepumper - VE-Installatør

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Dato

02.02.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Solcelleanlæg - VE-Installatør

Vil du være VE-installatør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt.

Dato

05.02.2024

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Materialeforståelse og komponenter til mindre byggerier

Få kompetencerne til at håndtere det korrekte valg af materialer ifm. forskellige typer af konstruktioner.

Dato

08.02.2024

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia