Ny ladeboks sælges med ekspresfart

Det tog kun en halv time efter at overensstemmelseserklæringen for Easees nye lader, Charge Lite, var underskrevet, før firmaet foretog sit første salg.

I seks måneder har Easee i samarbejde med akkrediterede testhuse arbejdet på at teste og bevise deres tekniske løsninger. Nu er dokumentationen endelig klar, og salget er startet. Foto: Easee..

I seks måneder har Easee i samarbejde med akkrediterede testhuse arbejdet på at teste og bevise deres tekniske løsninger. Nu er dokumentationen endelig klar, og salget er startet.

”Vi har i alt modtaget ordrer på over 5000 ladere fordelt på Norge, Sverige, Danmark og Holland. Det er meget glædeligt, at dette sker på de markeder, hvor vi har haft det sværest de seneste måneder”, siger Easees salgsdirektør Stefan Dekker.

Charge Lite er nu lanceret i Sverige, Norge, Holland, Belgien, Danmark og Østrig. Det var den svenske installationsvirksomhed Efuel, der placerede de første ordrer af Lite. Efuel er en af Easees originale partnere, der har bidraget til firmaets vækst i Sverige og Danmark.

”Vi har ventet på dette produkt. Vi har fulgt processen, som Easee har haft med både myndigheder og testhuse, og har fuld tillid til, at alt er i orden. Vi er glade for igen at kunne tilbyde vores kunder et fantastisk og sikkert produkt - med en overensstemmelseserklæring, der er helt i orden”, siger Robert Rosenzweig, administrerende direktør for Efuel.

Charge Lite er det første produkt i Easees nye produktserie. I dag annoncerer firmaet tre nye ladestandere; Charge Lite for almindelige husholdninger, Charge Core med højere ladningshastighed for både husholdninger og fællesanlæg, og den MID-certificerede lader Charge Max. Core og Max bliver tilgængelige til salg i henholdsvis fjerde kvartal i år og første kvartal i 2024.

Produktdirektør i Easee, Caroline Vorpenes, har haft ansvaret for at få ladestanderen Charge Lite klar til markedet:
”Data og analyser fra 60 millioner opladninger og utallige input fra partnere, elektrikere og slutbrugere danner grundlag for udviklingen af denne produktserie. Hver ladestander har unikke egenskaber rettet mod forskellige målgrupper”, siger hun.

Produktlanceringen af Lite er meget vigtig for Easee, især i de lande, hvor salget af opladerne Home og Charge er blevet påvirket af det salgsforbud, som Elsäkerhetsverket indførte i Sverige i marts. I udviklingen af den nye produktserie har Easee taget hensyn til og ordnet alle de punkter, som myndighederne satte som betingelse for salgsforbudet - i samarbejde med akkrediterede testhuse som TÜV Rheinland og TÜV SÜD.

Et ofte diskuteret punkt, der førte til salgsforbudet af Home og Charge i Sverige, er Easees integrerede jordfejlbeskyttelse. Den samme løsning findes også i Lite, men denne gang har Easee erklæret overensstemmelse med den rigtige standard.

”Vi har bemærket, at der er usikkerhed omkring anvendelsen af standarden på nogle markeder og tager derfor højde for dette. Charge Lite kræver derfor en ekstern jordfejlafbryder type A, så vi opfylder kravene, som myndighederne i for eksempel Sverige tolker dem”, siger Vorpenes.

Easee fastholder stadig, at det er helt sikkert at bruge opladerne Home og Charge. Der er ikke indført et forbud mod brug i nogen lande, og Easee vil fortsat kæmpe for sagen i retten. Tilpasningen af Charge Lite, med krav om en ekstern jordfejlafbryder type A, ændrer ikke firmaets synspunkt om, at den integrerede jordfejlbeskyttelse er tilstrækkelig.

”Vi vil fortsætte dialogen med Elsäkerhetsverket for at nå til enighed om de allerede installeret opladere Home og Charge i Sverige. Vi har akkrediterede testhuse, der bekræfter, at løsningen er sikker, og vi vil fortsætte med at bygge på dokumentation og foretage endnu flere tests for at imødekomme myndighedernes krav”, siger Vorpenes.

Lokal kontrol af opladeren har været højt på ønskelisten hos mange Easee-brugere. Charge Lite vil have Bluetooth, hvilket betyder, at du nu blandt andet kan starte og stoppe opladning, tjekke opladningshastighed, og låse/låse op for opladningskablet uden at være forbundet til internettet. Desuden vil der også komme lokal OCPP, en velkendt standard, der tillader direkte styring fra tredjepart.

”Dette betyder, at slutbrugerne ikke længere er afhængige af Easees cloud-service for at kunne bruge opladeren”, siger Vorpenes.

Læs også: Danske Shoppingcentre etablerer 40 nye lynladere på Sjælland

Gennem de år hvor Easee opbyggede sig til at blive Europas største producent af ladere, har elektronikproducenten Norautron i Horten været en vigtig partner. Samarbejdet fortsætter nu med at gøre Charge Lite klar til salg. Norautron har allerede leveret 20.000 Charge Lite, og skal snart levere 30.000 mere.

”Vi er glade for, at Easee nu er klar med et nyt produkt på markedet, og er optimistiske for fremtiden. Det har været en udfordrende tid for begge parter, og nu er det befriende endelig at kunne fokusere på noget positivt”, siger Øivind Sætre, administrerende direktør i Norautron.

- PiB

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

Guldager A/S

Sponseret

Guldager overtager Servicebilen ApS / Vision Watercare

Relateret indhold

17.04.2024Installator.dk

Ny status: 122,000 danske hjem må fortsat vente på afklaring

17.04.2024Installator.dk

Til den hurtigste håndværker på gaden…

21.03.2024Installator.dk

Better Energy på vej med 10 MW batteri til energilagring i Hoby solcellepark

21.03.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Kære regering: I kan ikke sætte strøm til verden uden batterier

13.03.2024Solar Light – Innovative lighting is our dedication

Sponseret

Effektiv udskiftning af armaturer med smarte hurtigkoblinger

26.02.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric-boss er træt af at høre om vindmøller

15.02.2024Installator.dk

Nye tal: Høje startomkostninger bremser boligejernes grønne løsninger

12.02.2024Fagerhult AS

Sponseret

Intellingent belysning - Undgå spild af lys, energi og plads

Jobmarked

Se alle

Energi360

Salgsteknisk konsulent

Energi360 søger salgstekniske konsulenter med el eller VVS teknisk baggrund til både øst/vest Danmark.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

09.05.2024

ABB A/S

Senior Hardware Engineer – control panels for automation

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Solar Danmark

Account Manager til El-Installatørsalg

Er du drevet af salg og kan skabe langvarige kunderelationer? Vil du være en del af et succesfuldt team af eksterne og interne salgskonsulenter inden for el, i en stilling som du selv er med til at forme? Så har vi muligvis jobbet til dig, som Account Manager el-Installatørsalg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

06.05.2024

Solar Danmark

Projektleder med teknisk erfaring

Du har nu muligheden for et alsidigt job, hvor du bidrager til den grønne omstilling. Som projektleder i Solar Industrial Solutions vil du være en del af projekter med mange samarbejdsflader både nationalt og internationalt. Du gør en forskel for vores kunder ved at hjælpe dem i hele salgs- og implementeringsprocessen.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

24.04.2024

Solar Danmark

First Line Supporter

Har du lyst til at blive en del af det team, der supporterer Solars Offshore & Marine kunder? Jobbet som First Line Supporter er for dig, der ønsker at arbejde med tekniske løsninger og som har lyst til at servicere kunder i hele verden.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

23.04.2024

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en teknisk salgssupporter

Har du VVS-baggrund og erfaring med varmeanlæg? Så er det måske dig, vi søger til stillingen som teknisk salgssupporter hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Mercantec

Undervisere søges til ventilation og damp

Leder du efter nye udfordringer og fantastiske kolleger – og har du lyst til at blive en del af Mercantecs nye, samlede VVS-, klima- og damp-team?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

16.04.2024

ELTRONIC A/S

Project Delivery Manager til montage og idriftsættelse af Automationsprojekter

I Eltronic A/S er vi i front inden for udviklingsprojekter med komplekse automationsløsninger til vores kunder inden for fødevare-, life science og fremstillingsindustrien. Til vores team, søger vi nu en erfaren Project Delivery Manager, som vil stå i spidsen for effektivt at bringe vores automationsprojekter i mål.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

18.04.2024

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle