Ny platform skal sikre energirenoveringer i større bygninger

Efter ønske fra byggebranchen har Energistyrelsen nu oprettet en platform, hvor bygningsejere kan finde information om krav, procedurer og erfaringer med ESCO-projekter.

Med den nye ESCO-platform bliver det fremover lettere for bygningsejere at gennemføre energioptimeringer af deres bygninger, vurderer energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt. Arkivfoto..

Energirenovering i større målestok er en stor investering, og det kan ofte være vanskeligt at få sikkerhed for, hvor store besparelser energirenoveringen kan give på sigt.

Med et såkaldt ESCO-projekt bliver der imidlertid garanteret for, at energibesparelsen kan betale for energirenoveringen, og at det bliver mindre usikkert for bygningsejerne at investere i renoveringen.

Hidtil har man dog efterspurgt samlet information om, hvordan et ESCO-projekt tilrettelægges i forhold til udbud, finansiering, ansvarsfordeling osv.

Læs også: Samarbejder om millionstor fjernvarmerenovering

Med en ny platform på Energistyrelsens hjemmeside, Sparenergi.dk, lanceres der nu et sted med samlet information, som skal gøre det nemmere for flere bygningsejere at benytte ESCO-modellen.

Dermed imødekommer man en efterspørgsel fra byggebranchen og større bygningsejere, der igennem længere tid har efterspurgt uvildig information om, hvad ESCO egentlig er, og hvordan man kommer godt i gang:

”Regeringen arbejder for, at det skal være lettere for bygningsejere at gennemføre energioptimeringer af deres bygninger. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan tilbyde uvildig information om ESCO, som både offentlige og private bygningsejere kan benytte sig af”, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Information baseret på konkrete erfaringer
I både Danmark og udlandet har man benyttet sig af ESCO-modellen i mange år. I Danmark har man for eksempel brugt modellen i forbindelse med renoveringen af Hvidovre Hospital, på Roskilde Universitet, i skoler og andre offentlige bygninger, samt ved renoveringer af blandt andet butikscentre og kontorejendomme.

Læs også: Energirenoveringer sparer staten for millioner

Den information, der nu bliver tilgængelig for bygningsejerne, er baseret på konkrete erfaringer og på bidrag fra en stor kreds af aktører, som på forskellig vis har arbejdet med ESCO:

”Jeg ser ESCO som en central mulighed for bygningsejerne, fordi de på den måde hurtigere kan få gennemført flere og også mere omfattende energirenoveringer, uden selv at stå for hele processen, siger Lars Chr. Lilleholt og fortsætter:

”Jeg håber, at endnu flere vil overveje muligheden nu, hvor der findes et samlet overblik over, hvad der skal til for at komme i gang”.

Du kan finde information om ESCO på den nye platform her.

- EL

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

10.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

05.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

Hvilket datakabel er bedst til din industrielle applikation?

05.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle