Ny sikkerhedssko giver baghjul til konkurrenter

Brugerne vil have høj sikkerhed, lang holdbarhed og god komfort – men det må ikke være på bekostning af sikkerhedsskoens vægt, som skal være så lav som muligt. Nu lancerer Brynje deres hidtil letteste model, som udkonkurrerer alle andre i samme sikkerhedsklasse.

Brynjes 900-serie er den hidtil letteste sikkerhedssko på under 500 gram. Det er cirka 100 gram mindre end den hidtil gennemsnitlige Brynje-sikkerhedssko samt tilsvarende modeller med samme slidstyrke fra konkurrenterne. Foto: Sika Footwear..

Dengang farfar var ung og arbejdsmand, var en sikkerhedssko enten en ubekvem træsko eller en tilsvarende tung sag med hårde såler og af materialer, der gav svedige og trætte fødder. De tider er ovre.
I dag er det arbejdende folk ikke i tvivl. En sikkerhedssko skal kunne det hele: Høj sikkerhed, lang holdbarhed og god komfort. Og så må den på ingen måde være tung at bære rundt på. Vægt og komfort af en sko er nu så afgørende for valget af mærke og model, at skoproducenterne konkurrerer om at reducere skoenes vægt, samtidig med, at de sikkerhedsmæssige parametre overholdes.
Seneste våben i det kapløb er Brynjes 900-serie, der er Brynjes hidtil letteste sikkerhedssko på under 500 gram. Det er cirka 100 gram mindre end den hidtil gennemsnitlige Brynje-sikkerhedssko samt tilsvarende modeller med samme slidstyrke fra konkurrenterne.

”Med Brynje 903 Phoenix og 905 Splash har vi overgået os selv og skabt en serie af flotte, komfortable og aldeles lette sikkerhedssko uden at gå på kompromis med den kvalitet, sikkerhed og slidbarhed, som Brynje er kendt for”, fortæller ansvarlig produktudvikler hos Sika Footwear, Charlotte Winum.

Den nye 900-serie fra den herningensiske virksomhed afspejler en rivende udvikling i skodesign.

”Jeg har været på museet og finde en af de helt gamle Brynjesko og vejet den. Her er der altså tale om en ordentlig basse på 756 gram. Så der må siges at være sket en hel masse siden da”, siger Charlotte Winum med et smil.
Den helt store udfordring ved at skabe lette sikkerhedssko er at holde vægten nede uden at slække på egne og brugernes skrappe krav til sikkerhed og holdbarhed, fortæller den erfarne designer.

”Det ville være en helt anden og nemmere opgave at designe den letteste sikkerhedssko på markedet, hvis vi bare kunne ignorere og undvære vigtige features som for eksempel slidnæser. Men det hverken kan eller vil vi, fordi vi så ville gå på kompromis med vores filosofi og DNA”, fortæller Charlotte Winum. Hun tilføjer:
                                                                                                                                                
”En forstærket slidnæse sikrer, at skoen holder markant længere end modeller uden slidnæse, som hurtigt bliver slidt ned til tåværnet, og derved skal skiftes for at overholde lovkravene. Ingen gider at skulle skifte sko hele tiden, så man skal kunne regne med, at de som minimum kan holde til det daglige slid”.

Læs også: Samarbejde med DBI styrker virksomheder

Charlotte Winum og hendes kolleger har med den nye serie taget udgangspunkt i designs fra moderne sportssko og forstærket blandt andet slidnæse og udviklet på sål, indlægssål, foer og strik, så skoen fortsat er åndbar, men stadig, som nogle af de eneste sikkerhedssko på markedet, overholder den nye EN ISO 20345:2022 sikkerhedscertificering.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

11.06.2024ABB A/S

Sponseret

Nordværk får installeret nye brydere med mindre besvær

10.06.2024SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Er dit sikringssystem, adgangskort og kortlæsere sikre?

28.05.2024Avidenz A/S

Sponseret

Skab trivsel og udvikling gennem arbejdsmiljøet

22.05.2024SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Tag hul på fremtiden - Oplev vores banebrydende Mobile Wallet adgangsløsning

03.05.2024Installator.dk

Carl Ras styrker sin position inden for sikringssegmentet

02.05.2024SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Har du styr på dine gæster?

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle