Ny sikkerhedssko giver baghjul til konkurrenter

Brugerne vil have høj sikkerhed, lang holdbarhed og god komfort – men det må ikke være på bekostning af sikkerhedsskoens vægt, som skal være så lav som muligt. Nu lancerer Brynje deres hidtil letteste model, som udkonkurrerer alle andre i samme sikkerhedsklasse.

Brynjes 900-serie er den hidtil letteste sikkerhedssko på under 500 gram. Det er cirka 100 gram mindre end den hidtil gennemsnitlige Brynje-sikkerhedssko samt tilsvarende modeller med samme slidstyrke fra konkurrenterne. Foto: Sika Footwear..

Dengang farfar var ung og arbejdsmand, var en sikkerhedssko enten en ubekvem træsko eller en tilsvarende tung sag med hårde såler og af materialer, der gav svedige og trætte fødder. De tider er ovre.
I dag er det arbejdende folk ikke i tvivl. En sikkerhedssko skal kunne det hele: Høj sikkerhed, lang holdbarhed og god komfort. Og så må den på ingen måde være tung at bære rundt på. Vægt og komfort af en sko er nu så afgørende for valget af mærke og model, at skoproducenterne konkurrerer om at reducere skoenes vægt, samtidig med, at de sikkerhedsmæssige parametre overholdes.
Seneste våben i det kapløb er Brynjes 900-serie, der er Brynjes hidtil letteste sikkerhedssko på under 500 gram. Det er cirka 100 gram mindre end den hidtil gennemsnitlige Brynje-sikkerhedssko samt tilsvarende modeller med samme slidstyrke fra konkurrenterne.

”Med Brynje 903 Phoenix og 905 Splash har vi overgået os selv og skabt en serie af flotte, komfortable og aldeles lette sikkerhedssko uden at gå på kompromis med den kvalitet, sikkerhed og slidbarhed, som Brynje er kendt for”, fortæller ansvarlig produktudvikler hos Sika Footwear, Charlotte Winum.

Den nye 900-serie fra den herningensiske virksomhed afspejler en rivende udvikling i skodesign.

”Jeg har været på museet og finde en af de helt gamle Brynjesko og vejet den. Her er der altså tale om en ordentlig basse på 756 gram. Så der må siges at være sket en hel masse siden da”, siger Charlotte Winum med et smil.
Den helt store udfordring ved at skabe lette sikkerhedssko er at holde vægten nede uden at slække på egne og brugernes skrappe krav til sikkerhed og holdbarhed, fortæller den erfarne designer.

”Det ville være en helt anden og nemmere opgave at designe den letteste sikkerhedssko på markedet, hvis vi bare kunne ignorere og undvære vigtige features som for eksempel slidnæser. Men det hverken kan eller vil vi, fordi vi så ville gå på kompromis med vores filosofi og DNA”, fortæller Charlotte Winum. Hun tilføjer:
                                                                                                                                                
”En forstærket slidnæse sikrer, at skoen holder markant længere end modeller uden slidnæse, som hurtigt bliver slidt ned til tåværnet, og derved skal skiftes for at overholde lovkravene. Ingen gider at skulle skifte sko hele tiden, så man skal kunne regne med, at de som minimum kan holde til det daglige slid”.

Læs også: Samarbejde med DBI styrker virksomheder

Charlotte Winum og hendes kolleger har med den nye serie taget udgangspunkt i designs fra moderne sportssko og forstærket blandt andet slidnæse og udviklet på sål, indlægssål, foer og strik, så skoen fortsat er åndbar, men stadig, som nogle af de eneste sikkerhedssko på markedet, overholder den nye EN ISO 20345:2022 sikkerhedscertificering.

- PiB

Uponor

Sponseret

Innovativt projekt på Fyn forvandler overskudsvarme til gulvvarme

TOTO

Sponseret

TOTO passer på alle cisterner

Mere fra...

04.12.2023Installator.dk

Indkøbsforeningen DJ Supply A/S ekspanderer

04.12.2023Installator.dk

Tilskudspuljer lukkes for i år uden at være tømt

01.12.2023Installator.dk

Klimaambitioner kræver mia-investeringer i elnettet

01.12.2023Installator.dk

Stifter og direktør slipper roret i CBRE Teknisk servicepartner

30.11.2023Installator.dk

AB-ELCO mangler ikke opgaver, men medarbejdere

30.11.2023Installator.dk

Ny skylleteknologi minimerer støjen fra toilettet

30.11.2023Installator.dk

Bjarne Riis vil sælge varmepumper

29.11.2023Installator.dk

Elinstallatør oplærer kunderne til gør-det-selv

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Danvak
Kursus
BR18, brandsikring, krav og løsninger – Aarhus

Bliv skarp på BR18’s brandkrav og få en gennemgang af certificerede rådgiveres funktion og konsekvens for rådgivere, byggeledere, installatører m.fl.

Dato

05.12.2023

Tid

08:00

Sted

Horisont Hotel & Konference, Agro Food Park 10, 8200 Aarhus N

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VVS: FAGLIGT ANSVARLIG TIL DELAUTORISATIONS-OMRÅDET I BOLIGER (VDBO)

Vil du være fagligt ansvarlig i din virksomhed indenfor vand og afløbsinstallationer i boliger? Tag din delautorisationsprøve på KEA.

Dato

08.12.2023

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Køleanlæg og varmepumper

Køle- og varmepumpeanlæg er en stor del af de udfordringer, som bygge-, industri- og fjernvarmesektoren møder i forbindelse med den grønne omstilling i forhold til vedvarende energi

Dato

30.01.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VARMEPUMPER - VE-INSTALLATØR

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Dato

02.02.2024

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Dimex
Messe
Nedtællingen til Light + Building 2024 er i gang

Fra den 3. – 8. marts 2024 afvikles verdens førende messe for belysning og bygningsteknologi. Her præsenterer mere end 2.000 udstillere det sidste nye indenfor belysning, elektriske installationer samt automation, sikring og netværksløsninger.

Dato

03.03.2024

Tid

08:00

Sted

Frankfurt am Main