Ny storslået forbrændingsproces kræver ekstra sikkerhed

Danmarks største pyrolyseanlæg er snart klar til brug, men størrelsen af anlægget og selve pyrolyseprocessen kræver stort fokus på brandsikkerheden. Derfor har brandsikringsspecialisten Safevent rådgivet og stået for brandsikkerheden i det nye pyrolyseanlæg.

Stiesdal har investeret knap en halv million i brand- og sikkerhedseksperten Safevent, så det nye anlæg overholder alle de nødvendige sikkerhedsstandarder, hvilket minimerer risikoen for brand. Morten D. Johansen er Mechanical Engineer hos Stiesdal SkyClean og René H. Jørgensen er direktør hos Safevent. Foto: Safevent..

Det nye SkyClean-anlæg i Vrå i Nordjylland kommer til at være ti gange større end det hidtil største i landet med en kapacitet på 20 MW og behandling af 40.000 tons restfibre om året. Restfibrene kommer fra det tilstødende biogasanlæg, hvor de opvarmes til høje temperaturer, hvorved restfibrene bliver til biokul, der binder CO2, samt en større mængde grøn gas og bio-olie. På grund af forbrændingsprocessen var det nødvendigt at få en brandrådgiver med i etableringsfasen.

”I pyrolyseprocessen opvarmes restfibre til 700 grader i et iltfrit miljø. Men andre trin i processen involverer tørre og varme restfibre, som i kontakt med ilt kan føre til brand eller eksplosion og dermed kan udgøre en fare for medarbejderne og produktionen. Den fare vil vi gerne undgå. Derfor er det nødvendigt at forstå og implementere de rigtige sikkerhedsforanstaltninger og sikre, at processen udføres under kontrollerede forhold og i et sikkert miljø”, forklarer Morten D. Johansen, der er Mechanical Engineer hos Stiesdal SkyClean.

Det har fået Stiesdal til at investere knap en halv million i brand- og sikkerhedseksperten Safevent, så anlægget overholder alle de nødvendige sikkerhedsstandarder, hvilket minimerer risikoen for brand.

Flere brandbare elementer
Pyrolysefaciliteter behandler store mængder brændbare materialer i et begrænset rum. Her omdannes organisk materiale til mindre molekyler ved høje temperaturer i fravær af ilt. Når organiske materialer såsom træ, papir eller plastik udsættes for høje temperaturer under pyrolyseprocessen, frigives pyrofore materialer, der kan antændes spontant, hvis de udsættes for ilt.

”Vi kigger altid efter, om der kommer tørstof ud, og hvor der er tændkilder. Her er det så vigtigt at have passende sikkerhedssystemer og procedurer på plads såsom gnistdetektering og brandslukningssystemer. Ophobningen af brændbare materialer under processen kan skabe en betydelig brandfare, hvis de ikke håndteres korrekt”, forklarer René H. Jørgensen, der er direktør hos Safevent.

Tæt samarbejde øger sikkerheden
Med de mulige brandfarer er det vigtigt for Stiesdal, at deres nyeste SkyClean anlæg har rådgivere og underleverandører med, der forstår sig på processen og de nødvendige sikkerhedsmæssige tiltag. Især når det er virksomhedens største pyrolyseprojekt til dato.

”Vores mål er at bygge flere fabrikker i både ind- og udland. Men vi skal være helt sikre på de sikkerhedsmæssige overvejelser med vores største projekt, før vi kommer dertil. Derfor har det givet stor værdi at have en ekspert med på sidelinjen, der helt lavpraktisk kunne klarlægge de sikkerhedsmæssige overvejelser, og hvor sikkerhedsudstyret bør monteres. Med en ekstra grundig gennemgang denne gang er vi helt klar til vores fremtidige projekter”, forklarer Morten D. Johansen.
At komme helt tæt på processen som rådgiver ser Safevent også som en essentiel del, hvis sikkerheden skal være effektiv for at sikre både medarbejdere, produktioner og bygninger mod brand og eksplosion.

Læs også: Teknikvirksomhed har øget sikkerheden med adfærds- og kulturændring

”Det skaber bare mere værdi, når man gennemgår alle risikoer med det samme i stedet for, at det sker løbende. Vi har altid været fortaler for forebyggende brandsikring, så jeg er rigtig glad for at være en del af Stiesdals ambitiøse projekt og opleve, at der bliver indtænkt sikkerhed tidligt i processen”, forklarer René H. Jørgensen.

Pyrolyseanlægget forventes færdigbygget og operationsdygtigt i begyndelsen af efteråret.

- PiB

wedi GmbH

Sponseret

wedi leverer badeværelseselementer til unikt lejlighedshotel

Guldager A/S

Sponseret

Guldager overtager Servicebilen ApS / Vision Watercare

Relateret indhold

27.02.2024Installator.dk

Kampagne skal få flere seniorer til at fortsætte på arbejdsmarkedet

27.02.2024Installator.dk

Rådet for Godt Indeklima: Behov for grænse for brændeovnes indeklimaforurening

05.02.2024SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Ny serie af kortlæsere er lanceret - hvor sikkerhed, fleksibilitet og design er i fokus

01.02.2024Installator.dk

Større risiko for fejl og mistrivsel i byggeriet med hård jargon og dårlig kommunikation

21.12.2023Installator.dk

Brancheprofil skal sætte brandsikkerhed på landkortet

13.12.2023SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Seier Security - En ny partner til SystemHouse Solutions

05.12.2023Installator.dk

Undgå faldgruberne ved tv-overvågning af byggepladsen

05.12.2023Installator.dk

Eldan Recycling og Safevent styrker samarbejdet i jagten på mere genanvendelse

Jobmarked

Se alle

EWII

Elektriker til gadelys

Vi har masser at lave med at sørge for lys i gaderne og dermed øge trafiksikkerheden for tusindvis af borgere i hele Trekantområdet – derfor mangler vi dig som kollega. Du bliver en del af et kompetent team bestående af dygtige elektrikere, og din dagligdag vil foregå i et arbejdsmiljø præget af selvstændighed, godt samarbejde og fokus på din personlige sikkerhed i arbejdet.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker (Sjælland)

Har du en håndværksmæssig baggrund og lyst til at udbygge dine tekniske kompetencer? Drømmer du om at være en del af en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som Servicetekniker ved Silhorko-Eurowater A/S til servicering af kunder på Sjælland

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Montør

Er du uddannet rustfri klejnsmed, og har du erfaring med rørinstallationer? Kunne du tænke dig at blive en del af en virksomhed i vækst, der arbejder mod et fælles mål – at sikre rent vand? Så er det måske dig, vi søger som Montør til vandværksafdelingen ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Genvex

Relationsskabende teknisk konsulent til ventilationsafdelingen

Til Salg & Support-teamet hos KVM-Genvex mangler vi lige nu en passioneret og engageret salgskonsulent, der brænder for at opbygge stærke kunderelationer og forstår at være ansigtet udadtil for vores ventilationsløsninger.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

08.03.2024

Fagerhult AS

Belysningsrådgiver - Vest

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

VØLUND VARMETEKNIK søger servicetekniker på Sjælland

Har du erfaring fra køle-, el- eller VVS-branchen? Så har vi det helt rette job til dig 👉🏼

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fagerhult AS

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger.

Belysningskonsulent Øst

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zealand Business College

Faglærer til forsyningsoperatør-uddannelsen på ZBC Slagelse

Vil du være med til at få uddannelsen til forsyningsoperatør på Sjælland godt fra start?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

29.02.2024

Syddansk Erhvervsskole

Faglærer til elektrikeruddannelsen – hovedforløb og hvidevarer

Har du lyst til en ny rejse i dit arbejdsliv med udgangspunkt i din baggrund som elektriker? Så vil vi meget gerne i dialog med dig om muligheden for at blive faglærer på Syddansk Erhvervsskole.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

02.03.2024

Neotherm A/S

Er du vores nye ”Tekniske medarbejder”?

Neotherm A/S er en seriøs leverandør og sparringspartner for vores kunder indenfor VVS-branchen.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Køleanlæg og varmepumper

Køle- og varmepumpeanlæg er en stor del af de udfordringer, som bygge-, industri- og fjernvarmesektoren møder i forbindelse med den grønne omstilling i forhold til vedvarende energi

Dato

30.01.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Varmepumper - VE-Installatør

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Dato

02.02.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Solcelleanlæg - VE-Installatør

Vil du være VE-installatør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt.

Dato

05.02.2024

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Materialeforståelse og komponenter til mindre byggerier

Få kompetencerne til at håndtere det korrekte valg af materialer ifm. forskellige typer af konstruktioner.

Dato

08.02.2024

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia