Ny teknologi frisætter kunst og inspirerer publikum

Panasonic-projektorer hjælper med at slippe Frameless, Storbritanniens største, fordybende kunstoplevelse, fri.

Panasonic-projektorer hjælper med at slippe Frameless, Storbritanniens største, fordybende kunstoplevelse, fri. Foto: ©Antonio Pagano..

Da skaberne af Frameless, Storbritanniens største digitale, fordybende kunstoplevelse, planlagde deres ambitiøse projekt om at "sætte kunsten fri" i det godt 2.800 kvadratmeter store lokale i Londons Marble Arch, vidste de, at deres valg af teknologipartner og valget af projektorer ville være kritisk.
Ambitionen var at skabe en fordybende oplevelse, der skulle begejstre og inspirere besøgende i alle aldre. Frameless ville bruge mere end 50 førsteklasses projektorer til at løfte den traditionelle kunstoplevelse til et helt nyt niveau ledsaget af betagende klassisk og moderne musik, der blev spillet over 158 førsteklasses surround sound-højttalere.
Banebrydende teknikker, der blev brugt i gallerierne, og blandt andet skulle spejle og indpakning af projektorer i spejlfolie være med til at skabe effekten af visuel uendelighed. Med en sekssidet projektion ville de besøgende blive placeret i hjertet af et næsten sfærisk land-, hav- eller bybillede, ligesom de halvgennemsigtige skærme i et mørkt rum skulle skabe en labyrint af indhold, man let kunne fare vild i.

Konkurrencedygtig test
For at teste mulighederne i de nyeste projektorer på markedet arbejdede Frameless sammen med sin integrationspartner og ekspert i live-events og fordybende oplevelser, Creative Technology, for at organisere et konkurrencedygtigt udskillelsesløb mellem tre førende projektorproducenter.

"Projektets succes ville stå eller falde på kvaliteten af den fordybende oplevelse, vi leverede. Da vi så Panasonic 3-Chip DLP-projektorerne i aktion, var de den klare leder inden for billedkvalitet og pålidelighed", siger Simon Kentish, Chief Technology Officer, hos Frameless.

Panasonic leverede betagende 4K+ billeder ved 20.000-30.500 lumen med sin egen originale pixel-firedoblingsteknologi i RQ22K- og RQ35K-projektorerne. Projektorerne leverer ensartethed i både lysstyrke og farveydelse, så billeder kan blandes problemfrit uden distraktioner eller pletter, der påvirker eller forstyrrer seerens oplevelse.
Ud over den fordybende oplevelse var Frameless ivrig efter, at de projicerede billeder let kunne optages på video og i fotos til sociale medier. Besøgendes mulighed for at dele billeder og videoer af den spektakulære projicerede kunst på sociale medier var en vigtig markedsføringsovervejelse.

"Mange af projektorerne leverede billeder, der ikke var lette at opfange med et kamera, men det er lige før, at Panasonic-projektorbillederne så endnu bedre ud på kameraet end i virkeligheden", siger Simon Kentish.

Den anden store overvejelse var pålidelighed
Da opbygningen af udstillingen skulle udføres på lidt over et år, var timingen altafgørende. AV-udstyr skulle installeres og sættes op, mens der stadig var meget byggestøv i lokalet. Derudover havde lokalet brug for projektorer, der ville fortsætte med at levere spektakulære billeder i døgndrift til en højt profileret London-attraktion. Det filterløse design og det støvafvisende optiske system sammen med det højtydende kølesystem sikrer, at projektorerne leverer 20.000 timers reel vedligeholdelsesfri brug.

Frameless bruger også Panasonics MZ16-projektionsserie, som leverer langvarig lysstyrke og fremragende farveydelse ved 10.000 lm (MZ10k), 13000lm (MZ13k) og 16000lm (MZ16k). Denne 3LCD-teknologi giver levende billeder i HD-kvalitet, og pålideligheden sikres af de væskekølede laserdioder og det forseglede fosforhjul, der beskytter mod støvindtrængning for at give lysstyrke med lang levetid.

Ved hjælp af mere end 50 Panasonic-projektorer i alt leveres kunstprojektionerne inde i attraktionen med 479 millioner pixels og 1 million lumen lysstyrke og levende farver. Kunst flyder ud og fylder hele rummet. Besøgende ser ikke bare på et billede. De befinder sig inde i billedet med hvert penselstrøg, hvert stænk af farve og hvert øjeblik af inspiration omkring dem. De kan opleve virkelig fantastisk billedkvalitet på tværs af fire fordybende gallerier, samt et femte galleri dedikeret til virksomheds- og uddannelsesmæssige arrangementer. 

Læs også: Tech-ledere skaber brancheforum for at gøre Universal AVoIP til virkelighed

For at skabe de utrolige, opslugende og fordybende effekter bruges Panasonic Ultra Short Throw (UST) linser med 80 procent af projektorerne. Disse speciallinser gør det muligt at skjule projektorer i lofterne for ikke at distrahere fra den fordybende illusion og for at projicere i utrolige vinkler og omgive den besøgende uden at kaste skygger.

"Indholdsskaberne har presset projektorernes muligheder til det yderste, og de utrolige egenskaber ved Panasonic-projektorerne og periskop-UST-linserne har gjort det muligt for os at skabe fuldstændig fordybende oplevelser på tværs af både store, op til ni meter høje og udfordrende rum. Der er ingen større fornøjelse for mig end at stå ved indgangen til et af gallerierne og se på, mens kunstelskere, familier og børn alle interagerer og nyder de fordybende oplevelser i rummet. Glæden i deres ansigter er vidunderlig, og det er kombinationen af kunst, indholdsskabelse, projektion og lyd, der har fået det til at ske", siger Simon Kentish.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

14.06.2024Installator.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

13.06.2024POWER TECHNIC ApS

Sponseret

IP67 tæt flicker free LED-driver med konstant -strøm eller -udgangsspænding

11.06.2024Alcadon ApS

Sponseret

[CASE] Fiberblæsning med en maskine tilpasset de danske forhold

11.06.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Meget kompakte elektroniske sikringer

10.06.2024Installator.dk

Der skal investeres 500 mia. årligt i EU´s elnet for at nå klimamål

10.06.2024XOLTA

Sponseret

Fremtidens batterier til netstabilisering og energioptimering

07.06.2024XOLTA

Sponseret

Sluk for solceller

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Ladestandere - Installation og dimensionering - Herning

Et ladestander-kursus sikrer dig en grundig gennemgang af kravene til forberedelse, dimensionering, installation og test af ladestandere til elbiler.

Dato

19.06.2024

Tid

12:30

Sted

Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
Dimensionering af nødstrømsanlæg (UPS) - Greve

Et kursus i UPS-anlæg fra ELsikkerhed sætter dig i stand til at dimensionere og beregne et UPS-anlæg og designe en driftssikker installation, der også kan serviceres spændingsløst.

Dato

25.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning