Ny type solcellepanel til tage med lav bæreevne

Først var det Spirii, derefter SynergyXR, og nu er AURA koncernen gået ind med en hjælpende investeringshånd i den norske startup Over Easy Solar.

Over Easy Solar har udviklet en ny type solcellepanel, der er særligt velegnede til flade, grønne tage med lav bæreevne, og dermed er særdeles velegnede til de mange bygninger, der i dag ikke kan få monteret konventionelle solceller på taget. Foto: Arkivfoto..

Over Easy Solar har udviklet en ny type solcellepanel, der er særligt velegnede til flade, grønne tage med lav bæreevne, og dermed er særdeles velegnede til de mange bygninger, der i dag ikke kan få monteret konventionelle solceller på taget.

”Over Easy Solar har en unik løsning på et unikt problem. De løser et højaktuelt behov inden for grøn omstilling og tagbaserede solceller med et innovativt produkt. Der er en stor efterspørgsel på solceller, men en meget stor del af den eksisterede bygningsmasse er ikke dimensionerede eller egnede til at få fastmonteret solceller af den gængse slags på tagene. Vi tror på, det her er én af fremtidens innovative solcelleløsninger og Over Easy Solar kan hjælpe kunder verden over med at producere deres egen energi”, siger Martin Schorling Overgård, Head of AURA Ventures.

Bag Over Easy Solar AS står selskabets stifter Trygve Mongstad og et mindre team med stærke kompetencer indenfor udvikling af solenergi og bæredygtige løsninger, og selskabet vandt tidligere i år den europæiske pris, SolarPower Europe Startup Award 2022.

Kan flyttes
Solcellepanelerne fra Over Easy Solar er vertikale tosidede solceller, og skal ikke fastmonteres i bygningen. Det betyder også, at de i princippet kan flyttes fra en bygning til en anden, hvis det skulle være interessant for ejeren af anlægget.

”Vores produkt giver mulighed for op til ti gange hurtige installation, og løsningen med de tosidede, vertikale solcellepaneler åbner mange nye muligheder, som vil give øget værdi for solcelleejerne”, siger Trygve Mongstad, der også er daglig leder af Over Easy Solar AS.

Læs også: Varmepumpe, solvarme og solceller i ét anlæg

Tidligere har AURA investeret i Spirii, ladeløsninger til elbiler, og SynergyXR, XR-løsninger til metauniverset, og de to startups viser stærkt potentiale. Det samme forventer Martin Schorling Overgård, at investeringen i Over Easy Solar vil blive.

”Vi investerer ikke kun i en virksomhed, men også i et team med dygtige og kompetente folk, der kan gøre en forskel for kunderne. De har på kort tid formået at bevise deres produkts relevans i det globale marked. Det er det, vores ventureindsats handler om”, siger Martin Schorling Overgård og fortsætter:

”AURA har en strategi om at være drivkraft på udvikling af teknologisk grønne løsninger og investeringen i Over Easy Solar matcher det meget fint. Samtidig vil det positionere os endnu stærkere indenfor VE (Vedvarende Energi)”.

Opskalering af produktion
Sammen med det norske energiselskab Hafslund Eco, det familieejede investeringsselskab Stratel, Startup Oslo og en gruppe af private investorer har AURA investeret 13,5 millioner norske kroner i den norske startup, og det giver Over Easy Solar mulighed for at skalere deres produktion op, ligesom forskningsdelen også vil blive styrket.

”I dagens energimarked er der et enormt behov for at øge produktionskapaciteten på grøn energi, og med produkterne fra Over Easy Solar kan udbygningen ske meget hurtigere end i dag”, siger Kim Oppedal Solesvik, leder af venture-investeringer i Hafslund Eco, der en af Norges største producenter af vedvarende energi.

Forventningen er at de første solceller fra Over Easy Solar vil blive stillet op i Danmark i første halvår af 2023, og AURA forventer, at mulighederne også i Danmark er meget store for produkterne fra Over Easy Solar.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

27.05.2024Installator.dk

Følsgaard og Panduit kan fejre et 60 år langt partnerskab

27.05.2024Installator.dk

Deadline nærmer sig: Nu er det sidste udkald for digitalisering af bogføringen

21.05.2024ARO ENERGY SOLUTIONS A/S

Sponseret

Fjernvarmeanlæg med dårlig afkøling er en energisluger og koster mange penge.

21.05.2024Installator.dk

Matematisk design åbner døren for store energibesparelser

16.05.2024Installator.dk

Boligejerne overvurderer den energimæssige stand af deres bolig

09.05.2024BLICHFELD POWER & MEASUREMENTS A/S

Sponseret

Hvordan kan man reducere sit ydelsestab på solcelleparken?

07.05.2024Eegholm A/S

Sponseret

Eltavler til ladestandere løser en stor udfordring ved den grønne omstilling

30.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Datacentres bæredygtighedsrapportering klares med ét klik

Jobmarked

Se alle

Banedanmark

Tilsynsmedarbejder for stærkstrømsanlæg hos Banedanmark

Vil du føre tilsyn med stærkstrømsanlæg og bidrage til at opretholde en høj forsyningssikkerhed samt stabil togdrift?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

15.06.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Servicetekniker til varmetekniske løsninger i Nordsjælland

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
Indregulering af vand- og varmeanlæg

Få metoderne til design af varme-, køle- og brugsvandsanlæg, så de opfylder BR18’s krav til indregulering og funktionsafprøvninger

Dato

06.06.2024

Tid

08:30

Sted

Glostrup Park Hotel, Hovedvejen 41, 2600 Glostrup

Dansk Standard
Kursus
Diplomkursus: Elsikkerhed

På dette kursus får du mulighed for at lære om, hvordan Elsikkerhedsloven, relevante bekendtgørelser og standarder er indbyrdes forbundne.

Dato

10.06.2024

Sted

København, Nordhavn