Ny Varmepumpepulje fra midten af september

Fra den 12. september kan boligejere ansøge Energistyrelsens nye Varmepumpepulje om tilskud til konvertering til en varmepumpe. Puljen skal bidrage til at fremme den grønne omstilling og gavne forsyningssikkerheden.

Tirsdag den 12. september kl. 10 kan landets boligejere søge tilskud til at udskifte deres nuværende varmekilde med en både billigere og mere miljøvenlig løsning: Varmepumpen. Foto: Colourbox..

Tirsdag den 12. september kl. 10 kan landets boligejere søge tilskud til at udskifte deres nuværende varmekilde med en både billigere og mere miljøvenlig løsning: Varmepumpen.
Varmepumpepuljen har baggrund i Energiaftalen fra 2018. Formålet er at bidrage til omstillingen af varmeforsyningen i helårsboliger i Danmark. Puljen skal tilskynde konverteringer fra blandt andet olie- og gasfyr til varmepumper uden for områder, der er besluttet eller potentielt bliver udlagt til fjernvarme. Der er afsat i 236,1 millioner kroner til Varmepumpepuljen på finansloven gældende for 2023.

Ved tidligere tilskudspuljer har der været udfordringer med IT-systemet. Energistyrelsen har derfor udviklet og indført en række konkrete tiltag, der skal være med til at sikre større kapacitet. Blandt andet en ny ansøgningsplatform, som samtidig letter både ansøgningsproces og sagsbehandling for langt de fleste. Dette er dog ikke en garanti mod nye tekniske problemer.

Det er en klar prioritet at få pengene ud til borgerne og skabe energibesparelser. Energistyrelsen opfordrer derfor ansøgere til at væbne sig med tålmodighed.
Forud for ansøgning er det vigtigt først og fremmest at undersøge, om man er berettiget til at modtage tilskud. Bor man eksempelvis i et område, hvor der er eller kommer fjernvarme, kan man ikke modtage tilskud til en varmepumpe.

På SparEnergi kan man læse mere om kravene for tilskud, hvordan ansøgningsprocessen fungerer, og hvilken dokumentation der skal bruges i selve ansøgningsprocessen.
Ansøgere kan logge ind på platformen en time før puljeåbningen og være i et venteværelse. Det vil sige klokken 9. Alle i venteværelset får tildelt en vilkårlig plads i køen, når ansøgningsplatformen åbner klokken 10. Hvis du går ind på ansøgningssiden efter klokken 10, får du tildelt en plads bagerst i køen. Det er en god idé at tilmelde sig mailnotifikationer. På den måde får du besked, når det er ved at være din tur. Så slipper du for at vente foran computeren.

Læs også: Installatørpanelet om VE-løsninger

På åbningsdagen og de følgende dage har Energistyrelsens Rådgivningstjeneste udvidede åbningstider fra klokken 8 til 20. Du kan holde dig opdateret via SparEnergi.dk’s nyhedsbrev og løbende på Sparenergi.dk.

Om Varmepumpepuljen

• Varmepumpepuljen udspringer af Energiaftalen fra 2018 og skal medvirke til at skabe besparelser i energiforbruget i helårsboliger, understøtte den grønne omstilling hos boligejere og derudover gavne forsyningssikkerheden i Danmark.

• Man kan søge tilskud som privatperson, andelsboligforening, ejerforening i etageejendom, virksomhed, forening og selvejende institution.

• I 2023 kan borgere få et ensartet tilskud fra Varmepumpepuljen til individuel varmeforsyning, uanset husets størrelse. Tilskuddet er på 17.000 kroner til luft til vand-varmepumper og 27.000 kroner til væske til vand-varmepumper (også kaldet jordvarme).

• Der er afsat 236,1 millioner kroner til Varmepumpepuljen på finansloven gældende for 2023.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

21.06.2024Installator.dk

Advokatfirma dumper alle parter i skandaleramt fjernvarmeprojekt

21.06.2024Installator.dk

Nu skal der skrues op for sikkerheden omkring energisektoren

18.06.2024Installator.dk

Elvirksomheder hårdt ramt af prisstigninger

18.06.2024SG Armaturen A/S

Sponseret

SG Connect - Trådløs belysning på en professionel og energieffektiv måde

18.06.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

17.06.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Moderne måletransformerskilleklemmer med Push-X teknologi

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

13.06.2024Alcadon ApS

Sponseret

Spørgsmål til de danske blæseteams og fibermontører

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle