Nye udfordringer i sanitetsbranchen

Sanitetsbranchen bliver i stigende grad udfordret af øgede krav til bæredygtighed, komplekst design og innovativ funktionalitet samtidig med, at manglen på kvalificeret arbejdskraft gør det vanskeligt at leve op til kundernes store efterspørgsel.

For at hjælpe installatørerne med disse udfordringer lancerer GROHE nu et omfattende professionelt program med skræddersyede produkter, styrkede service- og garantitilbud samt omfattende uddannelsestiltag for installatører, lærlinge og uddannelsesinstitutioner.

”Sanitetsbranchen er under markant forandring med stigende efterspørgsel efter bæredygtige produkter med innovative funktioner og individuelle designmuligheder. Men denne positive tendens giver samtidig en række udfordringer, idet branchen er hårdt ramt af mangel på kvalificeret arbejdskraft, som gør det vanskeligt at imødekomme den høje efterspørgsel i rette tid og kvalitet.”

Sådan beskriver Poul Christian Pedersen, leder af GROHE Danmark, baggrunden for, at GROHE for øjeblikket er ved at implementere en række nye skræddersyede produkter, serviceydelser og uddannelsestilbud til det professionelle marked i Danmark.

Understøtter installatørernes hverdag
”Målet med indsatsen er skabe et certificeringsprogram, der understøtter installatørernes udfordringer og hverdag bedst muligt. Afhængigt af installatørernes individuelle status, omfatter fordelene hurtig kontakt til GROHEs kundeservice og tekniske eksperter samt nem adgang til porteføljeinformation. Ydermere vil der være kurser, der kredser om produkter, deres installation og vedligeholdelse, som måske ikke er en del af hverdagen for installatørerne. Dette sparer tid og tager højde for slutbrugernes forventninger til service og individuelle løsninger. To yderligere konkurrencefordele ved at blive certificeret GROHE-installatør er muligheden for at give kunderne en udvidet produktgaranti og få direkte forbindelse til nye kunder på GROHEs hjemmeside,” fortæller Poul Christian Pedersen og fortsætter:

”Som en del af det nye program tilbyder vi endvidere en række dedikerede high-end produkter, som lever op til markeders skærpede krav og udelukkede leveres til det professionelle marked.

Nyt avanceret uddannelsescenter
For at styrke branchens faglige niveau og bidrage til at afhjælpe manglen på kvalificerede unge i sanitetsbranchen har GROHE åbnet et nyt uddannelsescenter i København. Her stiller GROHE nye avancerede træningsfaciliteter og uddannelsesmaterialer til rådighed for både de certificerede installatørvirksomheders medarbejdere og uddannelsesinstitutionerne med udgangspunkt i GROHEs omfattende ekspertise og erfaring. Målet er at gøre uddannelsen af VVS-installatører mere attraktiv herunder at tiltrække flere piger til branchen ved at stille nye tidssvarende faciliteter og materialer til rådighed for undervisningen.

”Over for manglen på kvalificerede installatører i sanitetsbranchen er det vigtigere end nogensinde at tilbyde spændende aktiviteter og attraktive uddannelsesprogrammer, der kan hjælpe unge, kommende installatører med at bygge fundamentet for en fremgangsrig fremtid. Vi glæder os derfor til at præsentere det nye center og hele GIVE programmet i Danmark, og vi kan med glæde konstatere, at mange skoler allerede har vist stor interesse for projektet,” slutter Poul Christian Pedersen.

Mere fra...

15.05.2023Grohe A/S

Sponseret

GROHE, der er et af verdens førende brands inden for armaturer til køkkener og komplette sanitære løsninger til badeværelser, deltager igen i år på VVS-messen i Odense.

12.04.2023Grohe A/S

Sponseret

Tendenser på badeværelset i 2023

23.01.2023Grohe A/S

Sponseret

GROHE stiller op til DM i Skills

14.10.2022Grohe A/S

Sponseret

Nu er eleverne glade for skoletoiletterne

01.07.2022Grohe A/S

Sponseret

Nye udfordringer i sanitetsbranchen

13.06.2022Grohe A/S

Sponseret

Fem trin til installatørens bæredygtige rådgivning