Nyhed: Lineariseret butterflyventil til 2-vejs og 3-vejs regulering

Spar energi med lineariseret regulerings-butterflyventiler og ny JR-aktuator

Foto: Belimo A/S

Belimos nye butterflyventil er styret af en helt ny type aktuator, JR, som kan regulere. JR-aktuatoren er udstyret med en ny, intelligent mikrochip, der kan linearisere den karakteriserede kurve for butterflyventilen. Det betyder, at du f.eks. kan bruge en 3-vejs butterflyventil til at regulere temperaturen i vandet i HVAC-systemet. 

Du opnår flere fordele ved at bruge butterflyventiler:

  • Ventil og aktuator er lettere end kugle- og sædeventiler. Det kræver mindre understøttelse af installationen – og så er ventil og aktuator lettere at håndtere, når den skal installeres
  • Mindre pladskrav – både butterflyventil og Belimos JR-aktuator er kompakte. De kræver ikke stor frihøjde og plads til installation. JR-aktuator og butterflyventil kan installeres både lodret og vandret.
  • Lavere energiforbrug – drejer lettere og kræver ikke lige så meget energi som f.eks. kugle- og sædeventiler.
  • 100 % tætlukkende – Belimo forsyner sine butterflyventiler med en gummimembran, der sikrer tæt lukning.

Nem installation og service

Belimo lægger altid vægt på nem installation i designet af produkter. Det gælder også butterflyventilen og den nyd JR-aktuator. For det første har Belimo holdt vægten nede, så både ventil og aktuator er til at håndtere for en installatør. Både ved DN 100 og DN 150.

For det andet skal der kun strammes to skruer for at montere aktuatoren på butterflyventilen. Og tilsvarende er der kun én skrue for at åbne ind til tilslutning af kabler. Alle kablerne tilsluttes nemt med klemmerækker – og det er nemt at komme til. Aktuatoren kan indstilles trådløst med Belimo Assistant App på en almindelig smartphone. Også uden der er spænding på aktuatoren. Det kan med andre ord gøres inden den installeres.

Kan monteres både ude og inde

Belimo JR-aktuator har Belimos unikke og tydelige markering af, hvordan ventilbladet står. Det kan ses på flere meters afstand. Det er ikke kun vigtigt ved service, men også nyttigt i den manuelle overvågning af systemet i hverdagen.

JR-aktuator er indkapslet mod fugt og støv efter både IP66/67 og NEMA 4X standarder, så den kan monteres såvel ude som inde og i krævende miljøer. Aktuatoren er desuden sikret mod kondens.

Læs mere om de nye regulerende butterflyventiler og JR-aktuatorer på belimo.dk. Og se videoer med præsentation af flere fordele.

Mere fra...

07.06.2024Belimo A/S

Sponseret

Delta-T-styring giver store energibesparelser og optimal drift

06.06.2024Belimo A/S

Sponseret

Nedsæt bygningens energiforbrug, når du vælger ventiler

23.04.2024Belimo A/S

Sponseret

Nyhed: Lineariseret butterflyventil til 2-vejs og 3-vejs regulering

21.03.2024Belimo A/S

Sponseret

Opfyld kravene om energibesparelser i boliger med intelligente ventiler

06.02.2024Belimo A/S

Sponseret

8 stærke fordele med butterflyventiler fra Belimo – også til regulering

10.10.2023Belimo A/S

Sponseret

Stor forbedring af energieffektivitet med RetroFIT+