Nyt AR-værktøj kan fejlsøge på anlæg i hele verden

En ny prototype på et AR-værktøj hjælper Fibo Intercons kunder i hele verden med fejlsøgning på betonblandeanlæg. Virksomheden kan dermed undgå store omkostninger og reducere CO2-udledningen. Den nye prototype er resultatet af et MADE demonstrationsprojekt, som Industriens Fond står bag.

En ny prototype på et AR-værktøj hjælper Fibo Intercons kunder i hele verden med fejlsøgning på betonblandeanlæg. Foto: Alexandra Instituttet

Fibo Intercon, der producerer betonblandeanlæg, vil undgå store omkostninger forbundet med at sende teknikere verden rundt for at hjælpe kunderne med at betjene maskinerne. Ud over at det er dyrt, så er det også tidskrævende og udleder meget CO2.

Derfor indgik virksomheden i et MADE demonstrationsprojekt, hvor de sammen med Alexandra instituttet undersøgte, hvilke digitale værktøjer de kan bruge til at yde (fjern)support. Resultatet var udvikling af en prototype på et Augmented Reality (AR)-værktøj, der let og intuitivt hjælper kunder i hele verden via en mobilapp med fejlsøgning på anlæggene.

”Andre virksomheders konkrete erfaringer med nye teknologier er en vigtig inspirationskilde for den enkelte leder. Casen med Fibo Intercon er et stærkt eksempel på, hvad ny teknologi eller anvendelse af nye materialer i produktionen kan give af gevinster – både på bundlinjen og for at fremme en mere bæredygtig forretning. Det er vores ambition, at andre virksomheder kan lære af demonstrationsprojekterne, og at barren for at tage nye teknologier til sig derved sænkes”, siger udviklingsdirektør i Industriens Fond, Charlotte Kjeldsen Krarup. 

Fibo Intercons kunder opererer betonblandeanlæggene via en skærm, hvor de kan bestille lige netop den mængde og blanding af beton, eller andre materialer for eksempel mørtel, som de har brug for. Virksomhedens anlæg bliver solgt over det meste af verden, og de seneste par år har de ansatte på hovedkontoret i Videbæk været på en digital rejse, hvor der er blevet indført flere digitale løsninger.   

I projektet har Fibo Intercon udviklet en AR-prototype, som gør det muligt for deres kunder at scanne en QR-kode på maskinen og tilgå diverse instruktioner og få visuel vejvisning ved hjælp af trinvise guides. På sigt kan der være mulighed for at tilgå ‘live data’. 

Demonstrationsprojektet har givet Fibo et overblik over, hvad der findes af teknologier, og hvad der er brugbart og ikke er brugbart:

“Det har især givet et overblik over muligheder, og hvad det kræver, samt hvor det er relevant i forhold til vores maskiner. Vi har helt klart fået blik for, at der er forskellige niveauer af teknologier, alt efter om det er vores teknikere eller vores kunder, der skal bruge løsningerne. Det kan godt være, at vi i forhold til vores kunder skal starte med en lidt mere simpel mobilløsning med AR og selvhjælpsscenarier. Omvendt kan de teknikere, der står ude ved vores maskiner hele tiden, godt have glæde af en AR-brilleløsning”, siger Lotte Kristensen, der er international marketingkoordinator i Fibo.

/ PiB

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

Guldager A/S

Sponseret

Guldager overtager Servicebilen ApS / Vision Watercare

Relateret indhold

18.04.2024Installator.dk

DM i Skills tiltrækker sig særlig opmærksomhed

18.04.2024Installator.dk

Energinet foreslår større indkøb af reserver

11.04.2024KlarPris ApS

Sponseret

Et nyt kapitel i projektstyring

10.04.2024EG A/S

Sponseret

Hvilket program skal jeg vælge til tilbud?

08.04.2024KlarPris ApS

Sponseret

Navigering i krisetider: Hvordan KlarPris revolutionerer indkøbsstrategier i EL- og VVS-Branchen

03.04.2024RIB Software

Sponseret

3 gode grunde til at tilmelde sig et FM kursus!

25.03.2024Installator.dk

Nyt AR-værktøj kan fejlsøge på anlæg i hele verden

07.02.2024RIB Software

Sponseret

NYT KURSUS! Digitalisering af Facilities Management

Jobmarked

Se alle

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

11.05.2024

ABB A/S

Projektleder inden for el-infrastruktur

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid. I ABB har vi et klart mål om at udbrede diversitet og inklusion både når det gælder: køn, LGBTQ+, handikap, etnicitet og alder. Sammen er vi startet på en rejse, hvor vi allesammen både individuelt og sammen hylder og hilser individuelle forskelle velkommen.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.05.2024

Energi360

Salgsteknisk konsulent

Energi360 søger salgstekniske konsulenter med el eller VVS teknisk baggrund til både øst/vest Danmark.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

09.05.2024

ABB A/S

Senior Hardware Engineer – control panels for automation

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Solar Danmark

Account Manager til El-Installatørsalg

Er du drevet af salg og kan skabe langvarige kunderelationer? Vil du være en del af et succesfuldt team af eksterne og interne salgskonsulenter inden for el, i en stilling som du selv er med til at forme? Så har vi muligvis jobbet til dig, som Account Manager el-Installatørsalg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

06.05.2024

Solar Danmark

Projektleder med teknisk erfaring

Du har nu muligheden for et alsidigt job, hvor du bidrager til den grønne omstilling. Som projektleder i Solar Industrial Solutions vil du være en del af projekter med mange samarbejdsflader både nationalt og internationalt. Du gør en forskel for vores kunder ved at hjælpe dem i hele salgs- og implementeringsprocessen.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

24.04.2024

Solar Danmark

First Line Supporter

Har du lyst til at blive en del af det team, der supporterer Solars Offshore & Marine kunder? Jobbet som First Line Supporter er for dig, der ønsker at arbejde med tekniske løsninger og som har lyst til at servicere kunder i hele verden.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

23.04.2024

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en teknisk salgssupporter

Har du VVS-baggrund og erfaring med varmeanlæg? Så er det måske dig, vi søger til stillingen som teknisk salgssupporter hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle