Nyt CO2 varmepumpeanlæg er installeret hos Solrød Fjernvarme

Efter en vellykket testfase, som opfyldte alle krav og viste en højere COP end lovet, har den nordjyske specialist inden for vedvarende energi, Aalborg CSP, netop afleveret et skræddersyet 1,2 MW luft-til-vand CO2 varmepumpeanlæg til Solrød Fjernvarme, der nu har overtaget driften af anlægget.

Den nordjyske specialist inden for vedvarende energi, Aalborg CSP, har afleveret et skræddersyet 1,2 MW luft-til-vand CO2 varmepumpeanlæg til Solrød Fjernvarme. Foto: Aalborg CSP..

De stigende energipriser har på mange måder været med til at skubbe yderligere gang i den grønne omstilling, og hen over de seneste år har eksempelvis varmepumper for alvor vundet indpas hos især de danske fjernvarmeværker. Et af de fjernvarmeværker, som har valgt at hoppe med på varmepumpebølgen, er Solrød Fjernvarme, som leverer varme til forbrugerne i Solrød, Havdrup og omegn.

Varmebehovet i Havdrup og omegn øges hastigt i takt med at flere områder i de omkringliggende byer tilknyttes fjernvarmenettet. Fjervarmeværkets netop idriftsatte varmepumpe er dermed med til at sikre tilstrækkelig varmekapacitet til at forsyne nuværende såvel som fremtidige fjernvarmekunder.

Anlægget blev afleveret ultimo februar og er, efter en vellykket testfase som opfyldte alle krav og viste en højere COP end lovet, overdraget til Solrød Fjernvarme, som ved overdragelsen fuldt ud overtager driften af anlægget.

Anvender naturligt og klimavenligt kølemiddel
Solrød Fjernvarme har foruden en bæredygtig varmeløsning også valgt et bæredygtigt og klimavenligt kølemiddel til deres varmepumpeløsning. Det nye varmepumpeanlæg benytter således CO2 som kølemiddel.

Nogle af de kølemidler, der anvendes i dag, er såkaldte HFC'er eller HFO'er, der, når de nedbrydes, omdannes til PFAS. Disse fluorholdige drivhusgasser er problematiske for miljøet, da de bidrager til den globale opvarmning, samt er potentielt skadelige for mennesker, fordi de mistænkes for at føre til en lang række forskellige sygdomme.
CO2 derimod er et fremtidssikret og klimavenligt kølemiddel, som foruden at være naturligt også er yderst energieffektivt. Det er ydermere ikke giftigt, påvirker ikke ozonlaget og bidrager ikke til den globale opvarmning

Læs også: Klimaarbejdet i byggebranchen mangler muskler

Hos Aalborg CSP er man ikke bundet til ét specifikt kølemiddel, men virksomheden har dog bevidst fravalgt alle former for syntetiske kølemidler, da de ikke alene skader luften, men også jorden og havet med deres indhold af PFAS. Aalborg CSP er ydermere ikke bundet til én specifik varmepumpeteknologi, men assisterer kunden med at finde den optimale løsning til deres specifikke behov. I den forbindelse er det muligt at udnytte en bred vifte af naturlige varmekilder lige fra udeluft og industriel overskudsvarme over spildevand til flydende biomasse.

Solrød Fjernvarme fortsætter den grønne omstilling
Det netop idriftsatte og afleverede varmepumpanlæg er ikke første projekt som Aalborg CSP og Solrød Fjernvarme har samarbejdet om i forbindelse med fjernvarmeværkets overgang til en grønnere og mere bæredygtig varmeproduktion. I 2016 leverede Aalborg CSP ligeledes et 1,9 MW solvarmeanlæg bestående af et 2.569 m2 solfelt med plane solfangere samt en 1.250 m3  akkumuleringstank til fjernvarmeværket. Formålet med solvarmeanlægget var at udnytte solens varme til at nedbringe Solrød Fjernvarmes afhængighed af naturgas, samt stabilisere energipriserne.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

07.05.2024Eegholm A/S

Sponseret

Eltavler til ladestandere løser en stor udfordring ved den grønne omstilling

30.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Datacentres bæredygtighedsrapportering klares med ét klik

29.04.2024Solar Danmark

Sponseret

Solar er klar til at rådgive kunder om tsunami af nye regler om bæredygtighed

26.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric og NVIDIA indgår samarbejde om fremtidens datacentre

24.04.2024BLICHFELD POWER & MEASUREMENTS A/S

Sponseret

Se de nye testkits til solarindustrien

23.04.2024Belimo A/S

Sponseret

Nyhed: Lineariseret butterflyventil til 2-vejs og 3-vejs regulering

Jobmarked

Se alle

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Greve)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Tune Kursuscenter, Grevevej 20, 2670 Greve

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde