Nyt dansk superparkerings- og opladningscenter

Europas første og største parkerings- og opladningscenter med EU-platincertificering opføres i Horsens, der ligger midt i Danmark.

Et storstilet projektbyggeri er skudt i gang. Recharge City er navnet på det nye store parkerings- og opladningscenter, som bliver opført på en 270.000 kvadratmeter grund ved afkørsel 57 Horsens Syd på motorvej E45. Det endelige parkerings- og opladningscenter vil stå færdigt i 2024. Foto: Recharge City.

Et storstilet projektbyggeri er skudt i gang. Recharge City er navnet på det nye store parkerings- og opladningscenter, som bliver opført på en 270.000 kvadratmeter grund ved afkørsel 57 Horsens Syd på motorvej E45. Med en økonomisk millionbevilling fra EU og et EU-platincertificeret parkeringsanlæg med plads til 450 lastbiler i et 24-timers overvåget særskilt område bliver Recharge City det første og største af sin slags i hele Europa. Centeret vil sætte nye standarder som opholdssted for mennesker på farten.

Bedre forhold
Et oprigtigt ønske om at forbedre forholdene for chauffører og imødekomme efterspørgslen i hele Europa på flere sikrede parkeringspladser er blevet til et storstilet projektbyggeri. Det opføres på den travleste strækning i Danmark med omkring 60.000 passerende køretøjer hver dag ved afkørsel 57 Horsens Syd. Det er den lokale projektudviklingsvirksomhed, MORTENSEN, der står bag opførelsen, som med millionstøtte fra EU på 162 millioner har ambitioner om at forbedre forhold for chauffører og sætte nye standarder for hele transportbranchen ved at skabe et attraktivt, stort og sikret opholdssted for mennesker på farten.

Både Hedensted Kommune og Horsens Kommune har fra starten været involveret i projektplanerne. Recharge City er beliggende i Hedensted Kommune men det er i begge kommuners – og hele landsdelens interesse at få skabt et sted, som kan forbedre og udvikle forholdene i området, som af mange betragtes som transportlogistikkens centrum.

Læs også: Sjællands største lynladestation er åbnet

Hedensted Kommunes borgmester, Ole Vind, udtaler om projektet:
”Recharge City er et absolut ekstraordinært projekt, som er rigtigt godt tænkt. Der er en klar rød tråd i forhold til vores styrkeposition inden for de transport- og logistiktunge erhverv, og det medvirker til at løse en række udfordringer. Vi får bedre trafikafvikling, mere plads på vejene og højere sikkerhed omkring godstransporten, og det er der brug for. Derfor bliver det også endnu mere attraktivt for virksomheder med store transport- og logistikbehov at etablere sig her, fordi både infrastruktur og faciliteter nu bliver fremtidssikret og blandt de bedste i Europa. Jeg glæder mig også over, at flere af vores mindre omkringliggende lokalsamfund kan få del i den vækst og udvikling, som vil følge med i takt med, at bedre faciliteter og flere arbejdspladser ved E45 og Vestvejen etableres og tages i brug i de kommende år”.

Også borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen, udtrykker stor glæde over byggestarten på Recharge City:
”Det er helt fantastisk, at en lokal virksomhed har valgt at investere i etablering af et center af dette format. Med Recharge City får vi Europas største og sikreste parkeringsplads til lastbiler med både overnatnings- og parkeringsfaciliteter samt tankstationer med mulighed for forsyning af vedvarende energi. Dermed får vi også løst en presserende og kritisk udfordring for vores infrastruktur, idet vi med Recharge City kan tilbyde chaufførerne utrolig gode forhold, når de skal holde hvil. Helt lokalt får vi også løst et stort problem med lastbilparkering i blandt andet vores erhvervsområder, da vi nu får et fantastisk sted at anvise til”, siger Peter Sørensen.

Hos Recharge City er der stor glæde over, at byggeprojektet er gået i gang.
”Vi har været i gang med forberedelserne i månedsvis, og nu er vi klar til at realisere de store ambitioner, som også har opbakning hele vejen fra EU med et EU-platincertificeret parkeringsanlæg samt økonomisk millionbevilling til lastbilparkeringen. Det er virkelig med til at sætte Danmark på det europæiske landkort inden for transportbranchen, og det er vi stolte af. Vi bestræber os på at skabe et opholdssted med attraktive og gode faciliteter, som vil påvirke arbejdsforhold, velvære og trivsel for lastbilchauffører. Recharge City bliver ikke bare endnu en rasteplads men stedet, hvor hviletid bliver til kvalitetstid – for mennesker på farten eller folk fra nærområderne”, siger Charlotte Ørnsvig, projektdirektør hos Recharge City.

Det endelige parkerings- og opladningscenter vil stå færdigt i 2024.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.05.2024Installator.dk

Nordlys nedlægger en række elprodukter

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

21.05.2024ARO ENERGY SOLUTIONS A/S

Sponseret

Fjernvarmeanlæg med dårlig afkøling er en energisluger og koster mange penge.

21.05.2024Installator.dk

Matematisk design åbner døren for store energibesparelser

16.05.2024Installator.dk

Boligejerne overvurderer den energimæssige stand af deres bolig

09.05.2024BLICHFELD POWER & MEASUREMENTS A/S

Sponseret

Hvordan kan man reducere sit ydelsestab på solcelleparken?

07.05.2024Eegholm A/S

Sponseret

Eltavler til ladestandere løser en stor udfordring ved den grønne omstilling

30.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Datacentres bæredygtighedsrapportering klares med ét klik

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde