Nyt klimahus skal gøre elektrikere og vvs'ere til energieksperter

Fremtidens vvs’ere og elektrikere har nu direkte adgang til at afprøve og teste de teknologier, der skal gøre danske boliger og byggerier energirigtige. Det nye klimahus i Herning bliver en innovativ læreplads, hvor visualisering af energiforbruget er et nøgleord.

Klimahuset i Herning, som skal gøre elektrikere og vvs-motører til energieksperter blev åbnet den 27. februar..

Klimahuset på Herningsholm Erhvervsskole er et udviklingsmiljø på 75 kvadratmeter, hvor elever fra den jyske erhvervsskole kan afprøve alle de energirigtige løsninger, der er tilgængelige på markedet. Det skal give dem bedre forståelse for fremtidens boliger og klæde de studerende på til at kunne agere som energieksperter i fremtiden.

Det lagde både Venstres EU-ordfører Lykke Friis, underdirektør i Tekniq Tina Voldby og salgsdirektør Thomas Andersen fra Schneider Electric, der er en af hovedsponsorerne til Klimahuset, vægt på i åbningstalerne under åbningsceremonien den 27. februar.

”Visualisering af energiforbruget er essentielt, hvis vi skal kunne forholde os til det og agere på det. Det er ligesom et speedometer i en bil. Hvis vi ikke ved, hvor hurtigt, vi kører, ved vi heller ikke om det er for hurtigt – og præcis hvor meget vi bør slække på speederen for at opnå de nødvendige besparelser,” forklarede Thomas Andersen, salgsdirektør og Vice President for Power Business i Schneider Electric.

VVS og el smelter sammen

Et af de unikke initiativer i Klimahuset er, at der ikke er vandtætte skodder mellem el og vvs. Derfor er energiovervågningen og dataindsamlingen i huset baseret på alle husets funktioner, så hvis vvs’eren skruer på en ventil i varmesystemet, kan man hurtigt se, om det har indvirkning på, og hvordan det påvirker for eksempel forbruget af el, eller hvordan solcellerne udnyttes.

”Med Klimahuset vil vi motivere eleverne og pirre dem til at ville lære mere om fremtidens, energirigtige huse. Vi giver simpelthen eleverne en unik mulighed for at få de nye teknologier ind under huden. De får et fantastisk indblik i virkeligheden, og i Klimahuset lærer de af den ægte vare, og det er nøglen til den bedste indlæring, siger Peter Skovmos Nielsen,” der er uddannelsesleder på Herningsholm Erhvervsskole.

Klimahuset er et resultat af et bredt samarbejde mellem erhvervsskoler og en række sponsorer, der har leveret de nyeste teknologier inden for energibesparelser. Huset får sin energi fra vedvarende energikilder som jord, sol og vind, der er koblet sammen af et avanceret målesystem, der styrer og regulerer den producerede energi. Det betyder, at huset anvender den mest rentable energiform.

Schneider Electric har netop bidraget til at udvikle og sammensætte, den tekniske del af huset, der gør, at de studerende i dag kan følge energiforbruget – både hvor meget varme solpaneler producerer, hvordan energien udnyttes til forskellige energiformer, om elforbruget er stigende eller om der er et fejl-forbrug” eller et ”hul” et sted, hvor energien fosser unødigt ud i den blå luft.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.05.2024Installator.dk

Nordlys nedlægger en række elprodukter

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

11.04.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

Grønne resultater: AO på vej mod halvering af CO2-udledningen

09.04.2024TEC7

Sponseret

Produktnyhed: Revolutionerende limning af store områder.

04.04.2024Installator.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

22.03.2024RIB Software

Sponseret

Deltag i ny markedsundersøgelse og vind 1 stk. Apple Airpods (3. generation)!

19.03.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Kundetilpassede skabe og effektiv logistik sikrer effektiv produktion hos Ehcolo

19.03.2024Installator.dk

Behov for meget mere og hurtigere klimatilpasning

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde