Opbakning til energiteknolog-uddannelse

Muligheden for at tage ’Energiteknolog-uddannelsen’ på deltid på Københavns Erhvervsakademi (KEA), vækker begejstring i byggebranchen. Både DI og Tekniq bakker op om uddannelsen, der skal sikre mere og bedre grøn energi.

Til efteråret kan man uddanne sig til ”Energiteknolog” på deltid på KEA i København. En energiteknolog arbejder med at finde problemerne med energien i bygninger og industriprocesser – for bagefter at finde løsningerne. Uddannelsen varer to år og har opgaver inden for vedvarende og nye energiformer som solceller, varmepumper og biomassekedler.

Hos Tekniq bakker underdirektør Tina Voldby op om muligheden for at tage uddannelsen på deltid.

”Stort set alle, som denne uddannelse er relevant for, er i beskæftigelse i dag. Der er altså meget langt til at man som fuldtidsansat og familiefar hiver to hele år ud af sit arbejdsliv og går på SU. Så muligheden for at tage den som deltidsuddannelse og bevare sit job ved siden af, er selvfølgelig helt unikt og også tiltrængt”, siger Tina Voldby i en pressemeddelelse.

Brug for flere
Hun mener, at der er brug for flere energiteknolog-uddannede i branchen.

”For det første så er energi et meget stort markedsområde for branchen og for det andet, er energiområdet lige præcis et område der går på tværs af el og vvs-tekniske løsninger. Derfor er der brug for den viden om, hvordan de enkelte systemer hænger sammen og hvordan man optimerer systemerne. Hvis man kun har sit udspring i el eller vvs, så forstår man simpelthen ikke, hvordan man kombinerer løsningerne”, siger Tina Voldby.

Eneste mulighed på Sjælland
KEA er den eneste uddannelsesinstitution på Sjælland og Fyn, som udbyder denne uddannelse. Det er programchef for KEA Teknik, Jette Mølholm stolt af.

”Vi er rigtig glade for at have flere uddannelser, der er i pagt med den politiske dagsorden om at skabe grøn vækst. Der er et dobbelt mål i den forstand at det både matcher samfundsdagsorden og skaber jobs,” siger Jette Mølholm.

-LA 

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.06.2024Installator.dk

NRGi og Sampension vil investere i store solcellepark

24.06.2024Installator.dk

Tekniq Arbejdsgiverne har mistet sit største medlem

29.05.2024Installator.dk

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

28.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

23.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Robotter og tæt samarbejde om udvikling giver den grønne omstilling en hjælpende hånd

23.05.2024Installator.dk

Større rammer med energioptimerede løsninger venter

21.05.2024ARO ENERGY SOLUTIONS A/S

Sponseret

Fjernvarmeanlæg med dårlig afkøling er en energisluger og koster mange penge.

21.05.2024Installator.dk

Matematisk design åbner døren for store energibesparelser

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle