Opnå store besparelser med lufttæpper i kølerum

Mange ting i vores moderne samfund er afhængige af kølig opbevaring. Mad og medicin er nogle eksempler. Isolerede vægge og døre er nødvendige for at holde på kulden, og for at kunne transportere varer ind og ud, skal dørene åbnes og lukkes.

Industrielle køle- eller fryserumstemperaturer stiger mest, når dørene er åbne..

Hver gang en dør- eller port åbnes, strømmer der kold luft ud ad åbningen, og der kommer varm fugtig luft ind udefra. Dette skaber både energitab, kondens og isdannelse på gulve og udstyr.

Med et lufttæppe placeret i døråbningen, kan du stoppe luftinfiltreringen udefra, som blot er en af de mange fordele ved et lufttæppe.

Bedre synlighed og sikkerhed
Kondensering, forårsaget af temperaturforskelle, reduceres og infiltreringen af ​​varm luft minimeres. Begge dele resulterer i mindre isdannelse i det kolde rum ligesom det bliver lettere at se overfladerne, produktets emballage og hyldekanter. Mindre is fører også til øget sikkerhed, da risikoen for uheld i- og omkring åbningerne reduceres væsentligt.

Nemmere at passere gennem
Ved at installere et lufttæppe i åbningen i stedet for eksempelvis bændelgardiner, er det lettere for køretøjer og varer at passere ind- og ud af det kolde rum. Det betyder tidsbesparende- og lettere logistik. Et lufttæppe udsættes ikke for slid, når køretøjer eller personer passerer gennem luftbarrieren. Dens luftstrøm forbliver intakt uanset antallet af køretøjer, der passerer gennem luftbarrieren.

Øget levetid
Et lufttæppe sikrer ikke kun, at det kolde rum holder bedre på kulden, hvilket selvfølgelig giver varerne en længere levetid. Men grundet reduceret isdannelse er levetiden på eksempelvis køleudstyr, belysning og andre ting forøget. Da køleudstyr er kostbart, sikrer et lufttæppe besparelser på lang sigt, og er dermed en god investering.

Reduceret behov for afrimning
I en almindelig fryser uden selvafrimning lagres et tykt lag is, når døren eller porten åbnes. Dette sker, fordi varm luft entreer kølerummet, hver gang der åbnes til rummet, fordi luften indeholder fugt, som fryser til is. I et stort kølerum sker det samme. Men dette kan forhindres ved at sikre, at kun en minimal mængde varm luft kommer ind i kølerummet, når porten- eller døren åbnes og lukkes. Lufttæppet kan resultere i store besparelser både hvad angår energi og økonomi. Det er ofte en meget udfordrende proces at afrime et stort kølerum med mange varer, da disse ofte skal flyttes i mellemtiden.

Vælg det rigtige lufttæppe
Frico lufttæpper er fremstillet med Thermozone teknologi, der giver den bedst mulige adskillelse med så lav luftmængde som muligt. Lufttæppets kvalitet og design er gennemtænkt. Det betyder let placerede og veldesignede lufttæpper, der er nemme at vedligeholde og rengøre. Takket være lufttæppets lave luftmængde og at luftindtaget er placeret på toppen, er vores lufttæpper også nogle af de mest støjsvage på markedet, hvilket skaber et bedre arbejdsmiljø.

Ny og bedre lufttæppeserie
Frico’s nye lufttæppeserie PAEC kombinerer EC-motorer med Frico’s unikke udblæsningsgeometri. Dette giver et lufttæppe med markedets laveste driftsomkostninger. PAEC3200 er et meget energieffektivt lufttæppe, som resulterer i op til 85% mindre energiforbrug end et traditionelt lufttæppe. Den trinløse styring af luftstrømmen muliggør den mest optimale indstilling, hvilket gør PAEC3200 til et perfekt valg i forbindelse med kølerum.

Læs mere i brochuren om vores lufttæpper og teknologien. 

19.03.2020Frico A/S

Sponseret

Tempus Heat A/S skifter navn til Frico A/S

15.05.2019Frico A/S

Sponseret

Frico terrassevarmere med tonet keramisk glasfront som også kan indbygges

11.04.2019Frico A/S

Sponseret

Mød Tempus Heat A/S på Danmark største VVS-messe

28.02.2019Frico A/S

Sponseret

Tempus Heat på handelsmesse

18.09.2018Frico A/S

Sponseret

Frico’s Thermozone teknologi optimerer lufttæpper

29.08.2018Frico A/S

Sponseret

Adresseændring – Tempus Heat A/S flytter til større faciliteter i Horsens