Ordrebøgerne bugner i Øland

Efter et første halvår i 2019, der var præget af større forsinkelser i byggeriet, har Øland taget revanche i årets sidste kvartaler. De bugnende ordrebøger er fortsat ind i 2020, og Øland har tilsyneladende kurs mod et godt halvårsregnskab.

Øland forventer en forsat vækst ind i andet halvår af 2020..

Ventilations- og isoleringsproducenten Øland har netop offentliggjort sit regnskab for 2019. Selvom resultatet ligger noget under det foregående års resultat, er virksomheden tilfreds med tallene, som er hentet hjem med en kraftpræstation i løbet af de sidste to kvartaler af 2019. Øland lukkede året med et resultat på bundlinjen på 10 millioner kroner. I 2018 var resultatet 17,1 millioner kroner.

Ordrene var ellers i hus, da Øland tog hul på 2019, men forsinkelser på byggeprojekterne betød, at Ølands leverancer blev udskudt. Første halvår endte derfor langt under det forventede.

“Vi vidste godt, at vi ikke ville kunne komme på højde med 2018, som var et meget usædvanligt år, men vi havde ikke regnet med det dyk, vi oplevede i første halvår af 2019. Vi havde ingen indflydelse på de forsinkelser, der opstod, og der var ingen rød tråd i dem. Alt blev bare udskudt. Med den start på året har vi al mulig grund til at være tilfredse med det resultat, vi nåede. Vi har aldrig løbet så hurtigt som i andet halvår, hvor der gik hul på bylden”, siger administrerende direktør i Øland, Carsten Madsen.

Læs også: Øland køber Uniq Comfort

Handlekraft i ventetiden
Ventetiden blev eftersigende brugt på at fremtidssikre virksomheden og gøre den skarpere. Der blev sagt farvel to butikker i Aalborg og Birkerød, som ikke skabte den forventede værdi for kunderne, og Uniq Comfort blev opkøbt og integreret i virksomheden – et strategisk skridt, der skal understøtte Ølands målsætning om at blive systemleverandør.

“2019 var året, hvor vi for alvor tog hul på transformationen fra komponentleverandør til videns- og systemleverandør. Ud over opkøbet af Uniq Comfort mandede vi op med vidensmedarbejdere og gennemførte en række initiativer, der ruster os til fremtiden”, siger Carsten Madsen.

Satsningen ser da nu ud til at bære frugt. Den stejle omsætningskurve, der indledtes i andet halvår 2019 er nemlig fortsat ind i 2020. Væksten ikke kan tilskrives få, store projekter, men kommer fra en række projekter og kunder. Samtidig vokser salget af løsninger og udgør nu 15 procent af forretningen.

Direktøren forventer desuden ikke, at coronakrisen får indflydelse på Ølands resultat i indeværende år, da virksomheden leverer primært til skoler, sportshaller, indkøbscentre, offentlige institutioner og lignende. 

“Lige nu kører det mere end godt. Krisen har ikke ændret vores planer om at blive en endnu dygtigere vidensleverandør. Vi er stadig på udkig efter opkøbsemner, og her er tiden gunstig”, siger Carsten Madsen.

- HCL

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle