Ordrestyring automatiserer nu straks-betaling af fakturaer til mindre håndværkere

Forbedret cash-flow giver bedre muligheder for at investere i materialer og udstyr og færdiggøre eller opstarte projekter. Sådan lyder meldingen fra nogle af de små virksomheder, der blandt andet bruger den straks-indbetalings funktion, som timesagsplatformen Ordrestyring med svensk forbillede for nylig har automatiseret.

I Sverige er straks-indbetaling af fakturaer hos de mindre håndværkere langt mere udbredt end i Danmark og inspirationen er kommet fra Ordrestyrings svenske søsterselskab Hantverksdata. Foto: Anni Wiecka, Dansk Køl & Varme.

30, 60 eller 90 dages betalingsfrister er en kendt udfordring for specielt de mindre håndsværksvirksomheder. Derfor har Ordrestyring som den første timesagsplatform herhjemme gjort det muligt bare at swipe eller klikke sig til straks-indbetaling af fakturaer, så pengene står på kontoen inden for få timer.

”Vi kan se, at det først og fremmest er de helt små virksomheder på mellem 1-7 ansatte, der har taget OS Strax til sig, som det bliver kaldt hos os. Det var også hvad vi havde forventet. Nogen bruger det flere gange om ugen, mens andre gør det sjældnere, det er meget individuelt”, fortæller Mikkel Leffers Svendstrup, Head of Partnerships hos Ordrestyring.

Straks-indbetaling via Ordrestyring, der kun gælder for håndværkernes erhvervskunder, koster i gennemsnit tre procent af fakturaens værdi. Det betyder, at hvis en håndværksmester sender en faktura på 30.000, så koster det 900 kr. at få dem indbetalt på kontoen straks.

Giver fleksibilitet og ro i sindet

En af de virksomheder, der løbende gør brug af straks-indbetaling af fakturaer er Bjerg Køle Service ApS i Padborg med tre ansatte. Her bruger indehaver Helge Mærsk Bjerg OS Strax som et effektivt værktøj til likviditetsstyring.

LÆS OGSÅ: Stigende priser på husbyggeri i 2021

”Det er guld værd for os, bl.a. fordi vi har nogle store kunder, hvor der er op til 90 dages betalingsbetingelser. Ved at få betalingen ind på kontoen med det samme, så er vi bedre i stand til at investere mere i udstyr og materialer, men også starte nye projekter op eller færdiggøre igangværende projekter hurtigere”, siger Helge Mærsk Bjerg.

For ham er de tre procent af fakturaens beløb et meget lille gebyr for at få ro i sindet.

”Man har jo masser af andre ting at tænke på. Samtidig giver det fleksibilitet, altså at man altid har muligheden for nem adgang til cash-flow, når der pludselig opstår situationer, der kræver kapital nu og her – f.eks. køb af maskiner”, forklarer Helge Mærsk Bjerg.

I Sverige er straks-indbetaling af fakturaer hos de mindre håndværkere langt mere udbredt end i Danmark og inspirationen er kommet fra Ordrestyrings svenske søsterselskab Hantverksdata.

LÆS OGSÅ: Ny aftale skal sikre biogasproduktion i Danmark

Hos Ordrestyring er man dog gået skridtet videre ved at automatisere hele processen. Det har man gjort i et partnerskab med virksomheden Moneyflow, der leverer finansielle betalingsløsninger.

”Det har været helt afgørende for os, at vi kunne gå i markedet med en automatiseret løsning, hvor håndværkerne ikke skal udfylde en masse papirer som en del af en lang godkendelsesproces. Nu kan de hurtigt få styr på deres likviditet og nogle bruger det også som et strategisk værktøj, hvor de tænker forretningen mere langsigtet”, siger Mikkel Leffers Svendstrup.

Han har endvidere en forhåbning om, at med bedre muligheder for likviditetsstyring hos de mindre virksomheder, så kan flere konkurser måske også undgås i fremtiden. Det gennemsnitlige beløb for straks indbetaling af fakturaer ligger mellem 25-30.000 kr.

-AKJ

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

27.05.2024Installator.dk

Følsgaard og Panduit kan fejre et 60 år langt partnerskab

27.05.2024Installator.dk

Deadline nærmer sig: Nu er det sidste udkald for digitalisering af bogføringen

27.05.2024Installator.dk

Deadline nærmer sig: Nu er det sidste udkald for digitalisering af bogføringen

24.05.2024RIB Software

Sponseret

Få fat i din plads på IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

24.05.2024Carlog System

Sponseret

Tak for besøget!

23.05.2024KlarPris A/S

Sponseret

Vi er KlarPris - Selvfølgelig er vi med dig hele vejen!

23.05.2024Installator.dk

SMV´er kan nu hente gratis hjælp til bæredygtighedsrapporteringen

Jobmarked

Se alle

Banedanmark

Tilsynsmedarbejder for stærkstrømsanlæg hos Banedanmark

Vil du føre tilsyn med stærkstrømsanlæg og bidrage til at opretholde en høj forsyningssikkerhed samt stabil togdrift?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

15.06.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Servicetekniker til varmetekniske løsninger i Nordsjælland

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
Indregulering af vand- og varmeanlæg

Få metoderne til design af varme-, køle- og brugsvandsanlæg, så de opfylder BR18’s krav til indregulering og funktionsafprøvninger

Dato

06.06.2024

Tid

08:30

Sted

Glostrup Park Hotel, Hovedvejen 41, 2600 Glostrup

Dansk Standard
Kursus
Diplomkursus: Elsikkerhed

På dette kursus får du mulighed for at lære om, hvordan Elsikkerhedsloven, relevante bekendtgørelser og standarder er indbyrdes forbundne.

Dato

10.06.2024

Sted

København, Nordhavn