På Lolland-Falster netværker de om energioptimering

Et nyt netværk for energioptimering har set dagens lys på Lolland-Falster. E-OP Energioptimering, som netværket hedder, er iværksat af lokale håndværkere og fokuserer på energibesparelsespotentiale for både kunder og virksomheder.

”Det er et meget spændende koncept, som jeg meget gerne ville være med til at starte,” siger Michael Nielsen, der håber på, at netværket med udgangen af januar 2013 har nået det ønskede antal håndværksvirksomheder..

Rammerne er foreløbig beskedne i de små kontorfaciliteter, men det er ambitionerne bestemt ikke hos det nystartede firma E-OP Energioptimering, der har adresse i Nykøbing F. Her møder vi firmaets initiativtager, elinstallatør Bo Rasmussen, og foreløbigt eneste ansatte, elektriker Michael Nielsen samt Claus Mortensen, der ejer Troldemosen’s VVS & Blik i Nykøbing F, og som er en af 23, der har tilsluttet sig et netværk af energihåndværkere.

Læs også: Energihåndværkere: Kunderne skal have et skub

Energibesparelser har været på dagsordenen i snart mange år hos lovgivere, rådgivere, teknikere og udførende håndværkere. Bygningsreglementet stiller skrappere og skrappere krav til energiforbruget i boliger og alle andre former for bygninger.
”Hele tanken om at spare på energien er tiltalende for både kunderne og os håndværkere, så hvorfor ikke forsøge at systematisere energibesparelserne,” indleder Bo Rasmussen, som svar på spørgsmålet om, hvor idéen til firmaet stammer fra.

”Det er en kendt sag i branchen, at grundig dataindsamling tager lang tid hos kunden. Derfor må det nødvendigvis, hvis det skal gøres kvalificeret, udføres af en fuldtidsansat, der har det som sit hovederhverv. Det kan sikre den nødvendige professionelle rådgivning og gennemgang af kundernes bygninger. Vi har også sikret os, at vi har en energiingeniør, som vi kan trække på, hvis vi får opgaver, der kræver specialviden,” tilføjer han.

Michael Nielsen er den fuldtidsansatte, der er ansat som videnpilot – under ordningen ’Akademiker i mindre virksomheder’ – med et løntilskud på 12.500 kr. om måneden i minimum seks måneder og maksimum 12 måneder. Det har gjort det muligt at starte firmaet, der med tiden skal leve af indtægterne fra energirapporter og et abonnement fra de deltagende håndværkere.

”Der er mange penge i energirenovering, så hvorfor ikke forsøge at sætte det i system?” spørger elinstallatør og initiativtager Bo Rasmussen, der har store forventninger til netværkets levedygtighed..

Rekruttering af energihåndværkere
Firmaet bygger på tanken om et tværfagligt netværk af snedkere og tømrere, vvs- og elinstallatører, glarmestre, isolatører og firmaer med speciale i facaderenovering, samt en eller flere finansielle institutioner/partnere med fokus på energi- og/eller boliglån. Hovedproduktet er først og fremmest energivejledning til private, mindre erhverv og landbrug, men med energiingeniøren er man også rustet til at påtage sig energirådgivning og energiprojektering til industri og offentlige institutioner. Den geografiske afgrænsning er Lolland-Falster og området er opdelt i Vest- og Sydlolland, Maribo, Sakskøbing, Nykøbing og Nord- og Sydfalster. Meningen er, at der skal være mindst ét fag i hvert område.

”Vi har p.t. 23 håndværkere med et mål om cirka 50. Vi har en klar forventning om, at vi ved fælles hjælp med udgangen af januar 2013 er stærkt på vej til at have det nødvendige antal håndværkere i netværket og vel at mærke med den ønskede fordeling på de enkelte fag,” siger Michael Nielsen.

Læs også: Netværk skal skubbe gang i energirenoveringen

Skulle der blandt læserne af denne artikel være installatører fra Lolland-Falster, der finder dette initiativ interessant, så er man mere end velkommen til at henvende sig til E-OP Energioptimering. Deltagelse kræver, at man betaler et mindre månedligt abonnement til E-OP, er geografisk placeret på Lolland-Falster og har det rette engagement i projektet, som bl.a. vil betyde, at man skal gennemføre en gratis energiuddannelse, der dog i første omgang er at betragte som et tilbud til håndværkerne. Der vil senere blive tilbudt E-OP-kurser med fokus på salg, da der kan være et stort spring fra håndværker til sælger, som energihåndværkerne i realiteten skal være i denne sammenhæng.

Hele tanken om at spare på energien er tiltalende for både kunderne og os håndværkere, så hvorfor ikke forsøge at systematisere energibesparelserne?

Bo Rasmussen, elinstallatør og initiativtager

Ligeledes vil der blive introduceret et paraplybrand for netværkshåndværkerne: ”E-OP Energihåndværker”. Håndværkerne vil i markedsføringen blive profileret som ”en grøn kvalitetshåndværker, der sikrer, at kunden får et økonomisk attraktivt byggeprojekt, når renovering også bliver en energirenovering.”

Stort potentiale
Initiativtagerne har ikke grebet denne idé ud af den blå luft. Der er blevet ganget og divideret på mulighederne for energibesparelser i boligmassen på Lolland-Falster.

”En meget stor del af boligerne/bygningerne er fra 60’erne-80’erne eller tidligere. De er dermed opført under bygningsreglementer med meget liberale energirammer i forhold til de energirammer, som nutidens lovgivning kræver, og nutidens teknikker og materialer tillader,” siger Bo Rasmussen.

”Erfaringer viser, at gennemfører man med moderate renoveringer af klimaskærmen, kan man reducere energiforbruget til opvarmning og varmt vand med 23 procent, og ved at renovere de tekniske installationer, kan der spares 13 procent af energiforbruget,” indskyder Michael Nielsen og uddyber:

Om netværket

Har du spørgsmål til konceptet eller ønsker at blive en del af netværket af energihåndværkere, kan E-OP Energioptimering kontaktes på telefon 3536 3636, mvn@e-op.dk eller på www.e-op.dk.

”Vi har regnet os frem til, at der her på Lolland-Falster ligger potentielle håndværkeropgaver for op til fem til seks milliarder kroner. I den beregning har vi ikke medregnet håndværkeropgaver i forbindelse med energirenovering af fritidshuse, rækkehuse, lejligheder, store og små erhvervsejendomme med mere. Vi anslår, at hver bolig i gennemsnit (ca. 31.000) kan spare knap 20.000 kr. pr. år. Med andre ord er potentialet rigtig stort for både kunderne og os”, slutter Michael Nielsen.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

25.06.2024Installator.dk

Elafgifter får boligejere til at frakoble solceller

24.06.2024Installator.dk

NRGi og Sampension vil investere i store solcellepark

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

05.06.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle