Personlig kontakt er vigtig fra start til slut.

Tegnestuen Mejeriet har bl.a. samarbejdet med Luminex omkring indendørs lys ved renovering af bryggeriet Fuglsang, hvor arkitekten også var belysningsrådgiver overfor bygherren.

”Den gode, personlige kontakt er vigtig, og når man ringer til Luminex, får man altid professionel og kompetent hjælp. Luminex kommer også ud og fremviser prøver. De har viljen til at lave vejledende lysanalyser af rummene for at kortlægge den bedste løsning,” fortæller arkitekt og partner Mikkel Martinusen fra Mejeriet.

Holdninger til lys

”Med Luminex som samarbejdspartner får arkitekten desuden nogen at spille bold op ad. Arkitekten skal vide en masse om belysning, men det er altid godt at blive præsenteret for nogle holdninger til lys, og det har Luminex,” siger Mikkel Martinusen. Han henviser konkret til belysningen af en lang korridor, hvor Luminex foreslog at placere lyset i den ene side, så der ”ikke blot blev lagt et lumen-tæppe over det hele”. Derimod blev der skabt et differentieret lys, der arbejder med rummet.

Værdifuld samarbejdspartner

Ved renoveringen af Fuglsang ønskede Mikkel Martinusen en bestemt Lightnet-lampe, dog med en alternativ holder, så han designede en ny. Tegningen blev sendt til den tyske lampeproducent, der samme dag sendte et let modificeret forslag tilbage, som kunne produceres umiddelbart efter. ”Det er utrolig værdifuldt for os at have samarbejdspartnere, der agerer så fleksibelt, ” fortæller Mikkel Martinusen. Han mener, at arkitekten dermed som rådgiver står meget stærkt overfor bygherren.

Luminex og Lightnet gjorde drøm til virkelighed

Med et smil på læben fortæller Mikkel Martinusen, at arkitektens drøm er at få lov at designe ALT, lige som Arne Jacobsen til SAS-hotellet i sin tid. Med Luminex og Lightnets evne til customizing oplever man en ”lille flig” af det, for resultatet af den nydesignede lampeholder blev fuldstændig som arkitekten ville have det.

Teknisk viden og troværdighed

Luminex har gennem hele forløbet en realistisk idé om, hvad belysningsløsningen koster, så rådgiveren ved, hvor niveauet er. Mikkel Martinusen foretrækker altid at tale med en fagmand, fremfor en sælger, og gerne tidligt i processen. Sådan undgås negative følgevirkninger, idet det er vigtigt at de armaturer, der vælges, passer til det loft, der arbejdes med i projektet.

Trivsel med individuelle løsninger

I et andet projekt skabte han og Luminex en kombination af højtsiddende lys med et boost af lys ved selve arbejdsstedet med mulighed for individuel dæmpning. Et princip de også fulgte ved Fuglsang-projektet. ”Med den kombination får vi meget mere ud af rummet og arkitekturen,” fortæller arkitekten og betoner desuden, at jo mere medarbejderne har indflydelse på de fysiske rammer på arbejdsstedet og fx kan styre deres eget lokale lys, desto bedre bliver trivslen.

Kontakt Luminex hvis du drømmer om en agil, professionel sparringspartner inden for belysning på, 76 26 67 00

21.12.2021LUMINEX A/S

Sponseret

Luminex fusionerer med LED-TEK

11.11.2021LUMINEX A/S

Sponseret

Ny belysning hos GABBA.

20.07.2021LUMINEX A/S

Sponseret

Belysning i kolde temperaturer

07.07.2021LUMINEX A/S

Sponseret

Tag naturen med ind på kontoret.

22.06.2021LUMINEX A/S

Sponseret

Skinne system til Selected Car Group i Køge

15.06.2021LUMINEX A/S

Sponseret

Plantorama med optimal belysning