Politikerne bør gøre livet lettere for små virksomheder

Dansk Byggeri mener, at mikrovirksomhederne bliver overset af politikerne på Christiansborg. Derfor er erhvervsorganisationen klar med 12 konkrete forslag, der vil gavne de små.

Ifølge Dansk Byggeri har blot fire procent af de seneste ti års erhvervs- og vækstpolitiske aftaler på Christiansborg har været rettet direkte mod de små virksomheder. Foto: Thomas Tolstrup. .

Små virksomheder med under ti ansatte dominerer erhvervslivet hertillands. Hele 93 procent af samtlige danske virksomheder udgøres af mikrovirksomheder.

De har derfor stor økonomisk betydning og er med til at holde liv i og udvikle lokalsamfund over hele landet. Men en optælling, erhvervsorganisationen Dansk Byggeri står bag, viser, at kun fire procent af de seneste ti års erhvervs- og vækstpolitiske aftaler på Christiansborg har været rettet direkte mod de etablerede mikrovirksomheder.

Dansk Byggeri melder sig derfor nu på banen med 12 konkrete forslag, der kan lette tilværelsen for de små virksomheder.

”Det kræver ikke meget at gøre livet lettere for de helt små virksomheder, og behovet er stort. Ejeren arbejder tit alene eller på lige fod med medarbejderne og ofte i døgndrift. Det betyder, at overskuddet til at udvikle virksomheden let forsvinder i bunker af praktiske opgaver. Derfor foreslår vi, at det offentlige hjælper med at indberette data som årsrapporter, moms og elev- og lønrefusion”, siger adm. direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen.

Alene administrationen af de syv mest benyttede registreringer koster mikrovirksomhederne langt over en milliard kroner. Og Dansk Byggeri vurderer, at man kan spare 350 millioner kroner ved at lade det offentlige klare indberetningen af årsrapporter, moms og løntilskud. Det svarer til cirka en tiendedel af de fire milliarder kroner, som regeringen har lovet at lette erhvervslivets byrder med inden 2020.

Erhvervsstøtten hjælper ikke de små
Den milliard kroner, der hvert år bliver brugt på regional erhvervsstøtte, går også langt uden om mange helt små etablerede virksomheder. Men Dansk Byggeri håber, at de nye fælleskommunale erhvervshuse, der har overtaget administrationen af erhvervsstøtten, vil satse mere på mikrovirksomhederne.

”Rigtig mange af dem har brug for hjælp til helt basale it-løsninger, som for eksempel at lære, hvordan man bruger mobiltelefonen eller en tablet til at registrere timer og foretage kvalitetssikring”, siger Lars Storr-Hansen.

Klar med stribe af forslag
Blandt forslagene fra Dansk Byggeri er også hjælp til at ansætte de rigtige medarbejdere og lærlinge. Bedre muligheder for at tegne ulykkesforsikringer og byde på mindre opgaver i kommunerne. Billigere sygedagpengeforsikringer. Og mulighed for at aflønne en medarbejdende ægtefælle bedre og skyde beskatningen over på køber ved salg af virksomheden.

”Langt de fleste forslag koster overraskende lidt og er forholdsvis nemme at indføre. Det kræver først og fremmest velvilje hos politikerne på Christiansborg. Og vi er klar med både inspiration og dialog”, siger Lars Storr-Hansen.

- JKK

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

22.07.2024Installator.dk

Dansk startup samarbejder med Huawei

22.07.2024Installator.dk

Dansk startup samarbejder med Huawei

22.07.2024RIB Software

Sponseret

NYHED: Nyt RIB Projekt plugin til Revit!

19.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle