Positivliste for solcelle-invertere har vokseværk

Installatører kan se frem til mindre administrativt bøvl, når de skal søge om nettilslutning af solcelleanlæg hos netselskaberne.

Fremover bliver det lettere at få lov til at nedtilslutte et solcelleanlæg. Foto: Colourbox.

Dansk Energis positivliste for invertere til solcelleanlæg har vokseværk. Producenter som bl.a. SMA Solar Technology, Delta Energy Systems, Kostal og Shenzhen Growatt New Energy Technology tilføjer i en lind strøm deres produkter, og det er godt nyt for installatører og elnetselskaber.

Samtidig har Dansk Energi gjort betingelserne for nettilslutning af solcelleanlæg i kategori A (op til 125 kW) lidt lettere at håndtere. Inden for denne kategori etableres der solcelleanlæg bl.a. på parcelhuse, gårde og mindre virksomheder.

- Vi har fået en række henvendelser fra netselskaber og installatører om, at processen ved nettilslutning af solcelleanlæg har været tung. Det har vi lyttet til, siger civilingeniør Morten Erlang fra Dansk Energi.

Hvis inverterne på de valgte solcelleanlæg står på positivlisten, så skal installatørerne fremover kun levere elkvalitets-beregninger og udfylde det såkaldte bilag 1.1 med anlægsindstillinger. Papirgangen bliver altså lettere for installatørerne.

- Elnetselskaberne sparer også tid. De får færre papirer at kigge igennem, inden de udsteder en tilladelse til nettilslutning, siger Morten Erlang.

Dansk Energi har også opdateret bilag 1.2 og bilag 2.1, der er relevant læsning for installatører, der skal nettilslutte solcelleanlæg og andre elproduktionsanlæg i kategori A og B (op til 3 MW).

- Opdateringerne gør det tydeligere, hvor installatørerne kan bruge den europæiske standard DS/EN 50549-1. Hvis installatøren kan vise en testrapport eller en erklæring fra producenten om, at standarden er overholdt, så giver det mindre administration, siger Morten Erlang.

Læs mere på https://www.danskenergi.dk/vejledning/nettilslutning/positivlister

13.01.2020DANSK ENERGI

Sponseret

Positivliste for solcelle-invertere har vokseværk

14.10.2019DANSK ENERGI

Sponseret

Gængse solcelle-invertere vender tilbage på positivliste

10.04.2019DANSK ENERGI

Sponseret

Netselskaber indfører nye tekniske krav til små el-anlæg

26.03.2019DANSK ENERGI

Sponseret

Dansk Energi giver varmepumperne et teknologisk løft

28.02.2019DANSK ENERGI

Sponseret

Foråret byder på nye regler for net-tilslutning af elproduktion

28.02.2019DANSK ENERGI

Sponseret

Asset Management for elforsyningsnettet