Producent og elinstallatører går sammen om salg af energioptimering til landbruget

Elinstallatører har ikke meget overskud til salg i hverdagen. Derfor går RN Solutions ind med personlig salgshjælp og et plug-and-play produkt. Lysproducenten udformer sammen med elinstallatøren tilbud på energioptimering til kunder i landbruget.

Belysningskonsulent Jacob Michaelsen tager ud på kundebesøg sammen med elinstallatøren. Foto: RN Solutions..

Markedet for smart belysning udvikler sig hurtigt, og der er store besparelser at hente. I landbruget går det ikke så stærkt endnu, selv om der er en del, som har set lyset i de sidste år. Men det arbejder RN Solutions på at gøre noget ved, og løftestangen er fokus på personlig service, hvor lysproducenten tager med elinstallatøren på kunderejsen lige fra kundebesøg og tilbud til montage.
”Installatørerne har travlt, og derfor bliver der ikke meget tid i overskud til salg. Det er der, vi kan træde til og give en hjælpende hånd”, lyder det fra salgs- og marketingdirektør i RN Solutions, Anna Lindström Nielsen. Hun supplerer:

”De er ude for at montere, så de får det bare ikke gjort i en travl hverdag. Det fungerer på den måde, at RN Solutions laver hele forarbejdet, og installatøren sender materialet ud i deres navn”.

Producenten producerer brochurer og tilbudsmateriale på samarbejdspartnerens papir og med deres grafik, mens RN Solutions kun er nævnt nede i et hjørne af materialet. Årsagen til den store indsats for at servicere elbranchen er, at det i realiteten ofte er elinstallatøren, som med et godt samarbejde med landmanden er den sparringspartner, der har størst indflydelse på valget af nye el-løsninger til stalden. Derfor ser Anna Lindström Nielsen god fornuft i at levere en kommerciel plug-and-play løsning.

Læs også: Grønne lån kan nedsætte landbrugets energiforbrug

”Vi laver det hele klar til dem. Vi laver også mail-teksten, som de kan rette i, og så sender vi det grydeklare materiale ud til installatørerne, som så sender materialet videre til de målrettede kunder. Så slipper de selv for at gøre det, og vi når ud til de kunder, der har brug for en energioptimering og som efterlyser vores løsninger”, forklarer Anna Lindström Nielsen.

Når materialet er sendt til kunden, er det også RN Solutions, der følger op med mails og telefonopkald, og det gør de, fordi det tætte samarbejde med elinstallatørerne giver gevinst af én simpel grund.

”Elinstallatøren ved lige præcis, hvem der har brug for energioptimering, og hvem der har gammelt lys. Så vi skal ikke bruge unødig fokus på at kontakte kunder, som ikke er i målgruppen. På den måde får vi en høj hit-rate. El-installatøren finder kunden, og vi laver alt forarbejdet. Det er en personlig service, der er efterspurgt”, konkluderer Anna Lindström Nielsen. 

Fakta om lysstyring

NewRoniX lysstyring er specielt velegnede til kvæg og åbne drægtighedsstalde til søer, hvor den smarte belysning tager højde for udefrakommende lys.

Målrettet til el-installatøren 
RN Solutions har allerede været rundt med sit koncept til 25 elinstallatører, og her er det blevet taget godt imod, da udarbejdelsen af tilbudsmaterialet ofte er i venteposition. 

Læs også: Lysbranchen er langt fra at være bæredygtig

”El-installatørerne har travlt nu med at køre rundt og montere. De har derfor ikke tid til at opdyrke nye projekter. Hvis byggeriet går i stå, så får alle parter et problem næste år, og her kan vi gå hånd i hånd”, lyder det fra salgs- og marketingdirektøren, som forklarer hvor let, det som el-installatør er at komme i gang med samarbejdet med RN Solutions. 

”Vi kommer med en målrettet kampagne til el-installatøren. Han behøver ikke gøre noget videre, andet end at finde 5-10 kunder, og så skal han videresende vores materiale til dem. Og så tager vi ud sammen med el-installatøren og laver tilbuddet, lysberegningen og økonomiberegningen til landmanden”, siger Anna Lindström Nielsen.

”I en tid, hvor der er stor fokus på energibesparelse og høje elpriser, er det et kampagnetiltag, som er til fordel for alle parter, og i sidste ende især for landmanden”.

Landmanden kan spare 80 procent
Det er ikke kun servicen, der er i en klasse for sig i lysproducentens sortiment, for både Plug’N Play lyskilderne og lysstyringen er i kategorien ’smart belysning’, og for elinstallatøren er det ikke uvæsentligt, at Plug’N Play løsninger giver et højere dækningsbidrag per medarbejder, fordi monteringen går meget hurtigt.

”Med vores Plug’N Play løsning sparer el-installatøren typisk to tredjedele af installationstiden. Der skal ikke afisoleres kabler, og der skal ikke trækkes og monteres kabler meget præcist. Når du får et almindeligt armatur, skal du pakke det ud og samle det. Vores produkter er færdige løsninger, der sættes op med klik-beslag, og så sætter du kabler i begge ender”, slutter Anna Lindström Nielsen.

Der kan også være meget at spare for kunden. Skift til LED løsninger kan typisk spare landmanden for 50-60 procent af elregningen sammenlignet med traditionelle lyskilder. Vælger landmanden også en lysstyring som for eksempel NewRoniX, kan strømforbruget i stalden ifølge Anna Lindström Nielsen yderligere reduceres med 50 procent. Samlet set betyder det, at landmanden vil kunne opnå en reduktion af strømforbruget på 70-80 procent i forhold til gamle lamper.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.05.2024Installator.dk

Nordlys nedlægger en række elprodukter

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

23.05.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Oplev ny generation af LAMEL-LED

23.05.2024Eegholm A/S

Sponseret

Få større fleksibilitet med en plugin fordelingstavle

22.05.2024Installator.dk

Derfor gik de med i Koble-samarbejdet

22.05.2024SG Armaturen A/S

Sponseret

Install +S

22.05.2024Installator.dk

Koble udvider med endnu en partner i Nordjylland

21.05.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Automatisk afisoleringsmaskine til effektiv ledningsforberedelse

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde