Producent og elinstallatører går sammen om salg af energioptimering til landbruget

Elinstallatører har ikke meget overskud til salg i hverdagen. Derfor går RN Solutions ind med personlig salgshjælp og et plug-and-play produkt. Lysproducenten udformer sammen med elinstallatøren tilbud på energioptimering til kunder i landbruget.

Belysningskonsulent Jacob Michaelsen tager ud på kundebesøg sammen med elinstallatøren. Foto: RN Solutions..

Markedet for smart belysning udvikler sig hurtigt, og der er store besparelser at hente. I landbruget går det ikke så stærkt endnu, selv om der er en del, som har set lyset i de sidste år. Men det arbejder RN Solutions på at gøre noget ved, og løftestangen er fokus på personlig service, hvor lysproducenten tager med elinstallatøren på kunderejsen lige fra kundebesøg og tilbud til montage.
”Installatørerne har travlt, og derfor bliver der ikke meget tid i overskud til salg. Det er der, vi kan træde til og give en hjælpende hånd”, lyder det fra salgs- og marketingdirektør i RN Solutions, Anna Lindström Nielsen. Hun supplerer:

”De er ude for at montere, så de får det bare ikke gjort i en travl hverdag. Det fungerer på den måde, at RN Solutions laver hele forarbejdet, og installatøren sender materialet ud i deres navn”.

Producenten producerer brochurer og tilbudsmateriale på samarbejdspartnerens papir og med deres grafik, mens RN Solutions kun er nævnt nede i et hjørne af materialet. Årsagen til den store indsats for at servicere elbranchen er, at det i realiteten ofte er elinstallatøren, som med et godt samarbejde med landmanden er den sparringspartner, der har størst indflydelse på valget af nye el-løsninger til stalden. Derfor ser Anna Lindström Nielsen god fornuft i at levere en kommerciel plug-and-play løsning.

Læs også: Grønne lån kan nedsætte landbrugets energiforbrug

”Vi laver det hele klar til dem. Vi laver også mail-teksten, som de kan rette i, og så sender vi det grydeklare materiale ud til installatørerne, som så sender materialet videre til de målrettede kunder. Så slipper de selv for at gøre det, og vi når ud til de kunder, der har brug for en energioptimering og som efterlyser vores løsninger”, forklarer Anna Lindström Nielsen.

Når materialet er sendt til kunden, er det også RN Solutions, der følger op med mails og telefonopkald, og det gør de, fordi det tætte samarbejde med elinstallatørerne giver gevinst af én simpel grund.

”Elinstallatøren ved lige præcis, hvem der har brug for energioptimering, og hvem der har gammelt lys. Så vi skal ikke bruge unødig fokus på at kontakte kunder, som ikke er i målgruppen. På den måde får vi en høj hit-rate. El-installatøren finder kunden, og vi laver alt forarbejdet. Det er en personlig service, der er efterspurgt”, konkluderer Anna Lindström Nielsen. 

Fakta om lysstyring

NewRoniX lysstyring er specielt velegnede til kvæg og åbne drægtighedsstalde til søer, hvor den smarte belysning tager højde for udefrakommende lys.

Målrettet til el-installatøren 
RN Solutions har allerede været rundt med sit koncept til 25 elinstallatører, og her er det blevet taget godt imod, da udarbejdelsen af tilbudsmaterialet ofte er i venteposition. 

Læs også: Lysbranchen er langt fra at være bæredygtig

”El-installatørerne har travlt nu med at køre rundt og montere. De har derfor ikke tid til at opdyrke nye projekter. Hvis byggeriet går i stå, så får alle parter et problem næste år, og her kan vi gå hånd i hånd”, lyder det fra salgs- og marketingdirektøren, som forklarer hvor let, det som el-installatør er at komme i gang med samarbejdet med RN Solutions. 

”Vi kommer med en målrettet kampagne til el-installatøren. Han behøver ikke gøre noget videre, andet end at finde 5-10 kunder, og så skal han videresende vores materiale til dem. Og så tager vi ud sammen med el-installatøren og laver tilbuddet, lysberegningen og økonomiberegningen til landmanden”, siger Anna Lindström Nielsen.

”I en tid, hvor der er stor fokus på energibesparelse og høje elpriser, er det et kampagnetiltag, som er til fordel for alle parter, og i sidste ende især for landmanden”.

Landmanden kan spare 80 procent
Det er ikke kun servicen, der er i en klasse for sig i lysproducentens sortiment, for både Plug’N Play lyskilderne og lysstyringen er i kategorien ’smart belysning’, og for elinstallatøren er det ikke uvæsentligt, at Plug’N Play løsninger giver et højere dækningsbidrag per medarbejder, fordi monteringen går meget hurtigt.

”Med vores Plug’N Play løsning sparer el-installatøren typisk to tredjedele af installationstiden. Der skal ikke afisoleres kabler, og der skal ikke trækkes og monteres kabler meget præcist. Når du får et almindeligt armatur, skal du pakke det ud og samle det. Vores produkter er færdige løsninger, der sættes op med klik-beslag, og så sætter du kabler i begge ender”, slutter Anna Lindström Nielsen.

Der kan også være meget at spare for kunden. Skift til LED løsninger kan typisk spare landmanden for 50-60 procent af elregningen sammenlignet med traditionelle lyskilder. Vælger landmanden også en lysstyring som for eksempel NewRoniX, kan strømforbruget i stalden ifølge Anna Lindström Nielsen yderligere reduceres med 50 procent. Samlet set betyder det, at landmanden vil kunne opnå en reduktion af strømforbruget på 70-80 procent i forhold til gamle lamper.

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

SG Armaturen A/S

Sponseret

Junistar Bio

Relateret indhold

24.04.2024Installator.dk

AURA leverer rekordresultat på driften i jubilæumsår

24.04.2024Installator.dk

Fjernvarme-formand trækker sig efter skandale

22.04.2024SG Armaturen A/S

Sponseret

Junistar Bio

19.04.2024BLICHFELD POWER & MEASUREMENTS A/S

Sponseret

Ny serie af RIGOL oscilloskoper

18.04.2024Xolta A/S

Sponseret

XOLTA optimerer batteriets ydeevne via særligt styresystem

18.04.2024Wieland Electric A/S

Sponseret

Har du ofte korte deadlines til dine installationsprojekter?

18.04.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Opnå lys i ekstra lange længder?

18.04.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Sikker opladning til alle behov

Jobmarked

Se alle

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zealand - Erhvervsakademi Sjælland

Vi søger en dygtig underviser til vores VVS-installatøruddannelse

Har du en passion for VVS-faget og brænder du for at udvikle og formidle din faglige viden? Så er der en spændende mulighed for at blive en del af Zealands team i Slagelse. Vi søger en dygtig adjunkt eller lektor til vores VVS-installatøruddannelse, som udbydes både som fuldtidsstudie og som efteruddannelse i Slagelse.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

02.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en Key Account Manager til vores varmepumpeteam

Har du forstand på varmepumper? Og trives du på landevejen? Så er det måske dig, vi søger som vores nye Key Account Manager hos METRO THERM.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

11.05.2024

ABB A/S

Projektleder inden for el-infrastruktur

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid. I ABB har vi et klart mål om at udbrede diversitet og inklusion både når det gælder: køn, LGBTQ+, handikap, etnicitet og alder. Sammen er vi startet på en rejse, hvor vi allesammen både individuelt og sammen hylder og hilser individuelle forskelle velkommen.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.05.2024

Energi360

Salgsteknisk konsulent

Energi360 søger salgstekniske konsulenter med el eller VVS teknisk baggrund til både øst/vest Danmark.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

09.05.2024

ABB A/S

Senior Hardware Engineer – control panels for automation

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Solar Danmark

Account Manager til El-Installatørsalg

Er du drevet af salg og kan skabe langvarige kunderelationer? Vil du være en del af et succesfuldt team af eksterne og interne salgskonsulenter inden for el, i en stilling som du selv er med til at forme? Så har vi muligvis jobbet til dig, som Account Manager el-Installatørsalg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

06.05.2024

Solar Danmark

Projektleder med teknisk erfaring

Du har nu muligheden for et alsidigt job, hvor du bidrager til den grønne omstilling. Som projektleder i Solar Industrial Solutions vil du være en del af projekter med mange samarbejdsflader både nationalt og internationalt. Du gør en forskel for vores kunder ved at hjælpe dem i hele salgs- og implementeringsprocessen.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

24.04.2024

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Materialeforståelse og komponenter til mindre byggerier

Få kompetencerne til at håndtere det korrekte valg af materialer ifm. forskellige typer af konstruktioner.

Dato

08.02.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
ENERGIKONSULENT 2 - FLERFAMILIEHUSE OG ERHVERV

Uddannelsen til energikonsulent i flerfamilie og erhverv certificerer dig til at kunne energimærke alle typer bygninger.

Dato

10.04.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Kommunikation, samarbejde og byggejura i byggeprocessen

På modulet Kommunikation, samarbejde og byggejura i byggeprocessen lærer du at vurdere byggesagens juridiske problemstillinger på baggrund af en juridisk granskning og kunne formidle disse til byggesagens samarbejdspartnere.

Dato

11.04.2024

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
CTS-anlæg. Konstruktion, installation og drift

Med korrekt anvendelse af CTS/BMS-systemer kan bygningsejere/driftsfolk, smart og innovativt, sikre den danske målsætning om en CO2-reduktion på 70% i 2030.

Dato

25.04.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

RIB Software
Kursus
Skal du nå at have en af de sidste pladser på vores Facility Management kursus?

Mange områder inden for både byggeri og drift bliver i stigende grad digitaliseret og FM er ingen undtagelse - er du klar til at varetage dette?

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Tivoli Hotel i København