PVC fejrer 65 års fødselsdag

PVC rørsystemet fra GF Piping Systems, der blev produceret første gang i 1955, er afprøvet og testet i 65 år og er stadigvæk det mest alsidige og bredt anvendte rørsystem.

PVC 65 år.

Kemiske egenskaber

Med sine fremragende kemiske egenskaber og korrosionsbestandighed kan PVC systemet anvendes i mange sammenhæng, herunder kemisk industri og tekstilindustri, vand- og drikkevandsbehandling og vakuumsystemer. I vores online kemikalieresistens-værktøj kan man se om PVC er resistent over for det ønskede medie.
Helt usædvanligt kan systemet "tør-monteres" op til dimension d75 for maksimal planlægningssikkerhed og klæbes derefter nemt sammen. Denne moderne samlingsteknologi har bevist sin holdbarhed og lange levetid i forskellige industriområder, selv ved langvarig brug. 

Anvendelig til mang formål

Rørsystemer anvendes i mange industriområder og skal opfylde en lang række krav. Det klæbbare PVC system opfylder de fleste af disse krav takket være det specialudviklede materiale. "Materialet er kendetegnet ved sin fremragende modstandsdygtighed over for mange farlige og organiske stoffer. Derfor kan PVC ikke kun bruges i vand, men også i kemiske eller vakuum-applikationer," siger Peter Waefler, Global Product Manager – Jointing Technology hos GF Piping Systems.

Monteres helt enkelt ved klæbning 

Klæbbare PVC systemer forbliver sikre og funktionelle i mere end 25 år takket være den anvendte samlingsproces og teknologi. GF Piping Systems udviklede et to-komponent-klæbemiddel (Tangit Rapid) sammen med Henkel for at forbinde komponenterne sikkert. Der blev lagt særlig vægt på at levere et klæbemiddel uden opløsningsmiddel, der kan anvendes i drikkevand samt kemiske stoffer. Desuden kan rørledningskomponenterne tilsluttes ved hjælp af den klassiske opløsningsmiddelbaserede teknik (Tangit PVC klæber). Denne teknologi opløser PVC overfladen for derefter at fordampe og efterlade en ren PVC-forbindelse. Denne metode er stabil, alsidig og pålidelig.

Fleksibel og sikker planlægning

Fast samling og fleksibilitet udelukker ikke hinanden, for indtil de enkelte komponenter er endeligt tilsluttet, kan hele systemet tilpasses sin fremtidige opgave. Rørsystemer af plast kan tilpasses uden klæber, og takket være de præcise tolerancer, kan hele systemet samles i i tør tilstand op til dimension d75, før det endeligt klæbes og bliver gjort klar til brug. 

"Klæbbare PVC systemer er særligt nemme at tilslutte og udelukke fejl. Efter skæring til længde, kan brugeren tilslutte systemet og kontrollere nøjagtigheden af pasformen, før klæbning. Endelig montage ved klæbning er enkel at lære takket være vores vejledninger og kurser og det er ikke nødvendigt med komplekse maskiner og værktøjer i forbindelse med montagen" siger Waefler.

PVC rørsystemet klarer de fleste opgaver:

Fleksibel at planlægge, nem at installere og meget pålidelig: Disse egenskaber for rørsystemer er efterspurgte i mange industriområder

  • Drikkevandsbehandling
  • Mikroelektronik 
  • Produktion
  • Rensningsanlæg
  • Skibsbygning
  • Fødevareindustrien

PVC rørsystemer er velegnede til brug i næsten alle brancher. Det er ikke kun holdbarheden der gør systemet så alsidigt, men også den ukomplicerede konstruktion.

Komplet fremtidssikret system

Med det innovative PVC sortiment fra GF Piping Systems inden for måle-, kontrol- og automatiseringsteknologi kan selv komplekse systemer automatiseres. I forbindelse med rørsystemer af høj kvalitet modtager kunderne en komplet pakke med perfekt koordinerede komponenter.

Processer og anlæg kan styres og overvåges permanent, hvilket gør, at PVC systemer er relevante for rørledninger mange år i fremtiden.

Mere fra...

04.07.2024Georg Fischer

Sponseret

Kom til Nordic Machine Days 26-29. august 2024

07.05.2024Georg Fischer

Sponseret

Ny Forsyningsbog nr. 6

02.05.2024Georg Fischer

Sponseret

GF Piping Systems leverer 5.000 ventiler til revolutionerende bioplastproduktion i Kina

26.02.2024Georg Fischer

Sponseret

Bygget til fremtiden: GF Piping Systems introducerer butterflyventilen 565 Lug-type

15.05.2023Georg Fischer

Sponseret

Hycleen Automation System: Optimal Cirkulationsstyring

05.04.2023Georg Fischer

Sponseret

Mindst 25% lavere emission: GF Piping Systems butterflyventil 565 i plast slår alternativer i metal